Sklepy płytowe - Polska

Wszystko na temat kupowania płyt
ODPOWIEDZ
eenneell

Sklepy płytowe - Polska

Post autor: eenneell »

Mamster :!:
:oops: To jeszce tak po cichu się spytam (żeby Wojtek nie widział) o sklepy: igły/ wkładki (fizyczne) w Warzsawie :?: :?: :oops: :whistle:
Awatar użytkownika
mamster

Sklepy płytowe - Polska

Post autor: mamster »

Tu ci nie pomogę - na razie zaopatrywałem sie przez siec.
MIałem długą przerwę w winylach po tym jak poprzedni gramofon uległ trwałemu uszkodzeniu. Zanim się zebrałem żeby kupic coś nowego minęło prawie 10 lat w których czasie przeniosłem sie z Łodzi do Warszawy. Przez ten czas nie interesowałem się kwestią wkładek i igieł.
Co do miejsc to jeszcze w Bibliotece Uniwersyteckiej na dole jest antykwariat i tez mają sporo winyli - jak szukasz czegos konkretnego to mozna się zapytać sprzedającego. Poinformował mnie kiedys ze nie wszystko jest na miejscu, a jakis jego znajomy ma „sporo" tytułów i może sie dowiedziec jakby co.
eenneell

Sklepy płytowe - Polska

Post autor: eenneell »

Dzięki!
Będę w W-wie to sobie zrobię "Tour de winyl" :!:
A jak wpadniesz na trop igieł/ wkladek to wrzuc w "temacie" sklepy z igłami- wkladkami :!:
Pozdro :!: + dzięki :)
Awatar użytkownika
restimek
Gramofon: Technics SL-Q33

Sklepy płytowe - Polska

Post autor: restimek »

Hey Joe i Muzant są fajne szkoda tylko że tak dużo mają płyt z wydawnictwa Balkanton i Melodia... o jakości tych wydawnictw nie będę się tu wypowiadał...
Polecić mogę bazarek Wolumen - w niedziele są 3 stoiska (w miarę duże) w jednym ceny bardzo przystępne. Oraz kilka mniejszych....
Technics SL-Q33 (JVC Z1S Jico Shibata), Nuda mini, Sony CDP-X777ES, Sony CDP-X222ES (zlampizowany), Sony TC-K750ES, Sony TA-E77ESD, Onkyo M5090, Avance Alpha 880i
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Sklepy płytowe - Polska

Post autor: Wojtek »

Ostatnio natrafiłem na taki sklep internetowy, "Winylowo" :)
http://www.winylowo.com/

Gość działa podobnie jak Darek, czyli siedzi w UK, skupuje tam tanio towar i opyla dalej, choćby do Polski. Wystawia się także na allegro.
Ponoć odsłuchuje nagrania przed daniem oceny. Czasami nawet zamieści filmik przedstawiający daną płytę.

Nic od Tomasza nie kupowałem, ale wydaje się być rzetelny. A i ceny są w miarę normalne :)
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
Łukasz

Sklepy płytowe - Polska

Post autor: Łukasz »

Polecam sklep grubanuta.pl. Wbrew nazwie gościu ma tam różne gatunki muzyki bardzo dobrych cenach (No place to run - UFO za 12 zł w stanie jak się okazało potem BDB) oraz trochę używanego sprzętu. Jest tego trochę mało ale za to człowiek jest bardzo przyjaźnie usposobiony a ponadto można sobie odsłuchać płyty w oddzielnym pomieszczeniu na wygodnej sofie.
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Sklepy płytowe - Polska

Nie byłem jeszcze w Grubej Nucie, ale to prawda, że nieźle rozkręcili biznes. To że mają różnorodne płyty to normalka, wszak kupują za grosze hurtem na zachodzie (żadna tajemnica), a w takich układach rzadko kiedy wybierasz sobie płyty na sztuki :)

Jednakże co do używanego sprzętu to oni są śmieszni. Widać, że reprezentują głównie światek DJ, bo wiedzowo to mimo wszystko leżą.

Zareklamowali się nawet u nas na forum, ale od tamtej pory już tu nie zaglądają. Widocznie za mało DJs :D
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
Łukasz

Sklepy płytowe - Polska

Post autor: Łukasz »

Nie wiem, nie patrzyłem dokładnie, nie wypytywałem się o sprzęt. Niemniej polecam miejsce chociażby ze względu na atmosferę.
Grubanuta.pl

Re: Sklepy płytowe - Polska

Post autor: Grubanuta.pl »

Wojtek pisze:Nie byłem jeszcze w Grubej Nucie, ale to prawda, że nieźle rozkręcili biznes. To że mają różnorodne płyty to normalka, wszak kupują za grosze hurtem na zachodzie (żadna tajemnica), a w takich układach rzadko kiedy wybierasz sobie płyty na sztuki :)

Jednakże co do używanego sprzętu to oni są śmieszni. Widać, że reprezentują głównie światek DJ, bo wiedzowo to mimo wszystko leżą.

Zareklamowali się nawet u nas na forum, ale od tamtej pory już tu nie zaglądają. Widocznie za mało DJs :D

Wbrew pozorom, odwiedzamy forum dosyc regularnie;)

Co do poziomu naszej wiedzy, zapraszam na naszego bloga:

1210.com.pl

Natomiast co do płyt...skoro nie byłeś nigdy w sklepie, to skad wiesz jak zamawiamy płyty...??;) Powiem tylko tyle - w tej kwestii, że się mylisz.
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Sklepy płytowe - Polska

Grubanuta.pl pisze:Wbrew pozorom, odwiedzamy forum dosyc regularnie;)
To miło, ale jednak robisz to incognito, a szkoda :)
Grubanuta.pl pisze:Co do poziomu naszej wiedzy, zapraszam na naszego bloga:
Fajny blog, ale niestety potwierdza to co napisałem wcześniej.
Swoją drogą, dość chamska promocja sklepu. Osobiście nie przepadam za takimi zagrywkami, ale to tylko ja.
Grubanuta.pl pisze:Natomiast co do płyt...skoro nie byłeś nigdy w sklepie, to skad wiesz jak zamawiamy płyty...??;)
A jak już do niego wejdę to się magicznie dowiem? :) Zresztą, nie pisałem nawet konkretnie o zamawianiu, a raczej ogólnie o źródłach.
Grubanuta.pl pisze:Powiem tylko tyle - w tej kwestii, że się mylisz.
Mylę się, że kupujecie hurtowo używki? Gdybyście robili inaczej to byłoby to trochę nierozgarnięte.
Zresztą, przecież pamiętam jak kiedyś pisałeś na gronie, że oczekujecie dostawę 600kg płyt. Czyżby to tak naprawdę była jedna "gruba" płyta? :)

Tak czy siak, nie jest to nic ważnego oczywiście, najważniejsze że towar jest i się sprzedaje, a interes się ma dobrze.

PS:
Przejrzyj czasem swoje posty na blogu, są błędy językowe.
Wsparcie finansowe forum
Alkomacik_11

Post autor: Alkomacik_11 »

Witam,
Po raz pierwszy. Polecam ten sklep: http://www.rockserwis.pl
Kupiłem w nim parę fajnych płyt w całkiem przyzwoitych cenach.
Awatar użytkownika
kaZ

Post autor: kaZ »

Alkomacik_11 pisze:Witam,
Po raz pierwszy. Polecam ten sklep: http://www.rockserwis.pl
Kupiłem w nim parę fajnych płyt w całkiem przyzwoitych cenach.
Fajnie ,że przypomniałeś.Mieli sklep na Szpitalnej w Krakowie.Wspominam miło to miejsce.Całe studia tam chodziłem raz w tygodniu.
"Bardzo lubię piosenki,
i różne inne dźwięki
szczególnie jak mnie co wzruszy
rzuca mnie się na uszy "
Awatar użytkownika
kota_7

Sklepy płytowe - Polska

Post autor: kota_7 »

http://www.rockserwis.pl - ceny różne, wybór spory.
Właśnie odebrałem dwie pierwsze płyty King Crimson.
Polishfunk_com

Post autor: Polishfunk_com »

W Warszawie jest około 10 miejsc gdzie można kupić winyle
Ostatnio otwartym jest Antykwariat na Tamce, najstarszym chyba Hey Joe.

http://sideone.pl/
http://www.antykwariat-tamka.pl
http://www.muzant.pl/catalog/
http://warszawskagieldaplytowa.pl/
magda26

Sklepy płytowe - Polska

Post autor: magda26 »

Ja mogę Wam polecić jakby sklep ale nie do końca ... :)
jest taki fajny portal o nazwie www.cdroller.pl

tam możecie wymieniac się swoimi winylami z innymi użytkownikami
najlepsze jest to że można zdobyć album, na który np trudno trafić w sklepie a komuś podarować swój już zasłużony i przesłychany.

ja się wymieniam i bardzo sobie chwalę!

pozdr
ODPOWIEDZ