Zagadki i łamigłówki dot. płyt winylowych
- KasparHauser
- Gramofon: Nieinterere2000
- Acia
- KasparHauser
- Acia
Kurde ale zagadka, pewnie jakiś Obywatel Gc ale nie wiem, wydaje mi się że wydawnictwo Tonpress bo tam niby istniało i podchodzi mi do głowy Izrael i Republika ale nie mam dowodów!!! 

- hubertrybka
Chodzi oczywiście o pierwszą solową płytę Kazika - "Spalam się" 

Please leave us here
close our eyes to the octopus ride!
- KasparHauser
Tak jest! Powiedz, co Cię naprowadziło na ten album
.
Aciu, studio Tonpress wcale nie musi być powiązane z wydawnictwem Tonpress KAW. Kazik tam nagrał swoją płytę, wrzucił na DAT i chodził od firmy od firmy, aż w końcu pan Marek K. zaproponował intratne warunki umowy i np. CD wyszło nakładem firmy Zic Zac, a LP od Arstonu. To samo Pan Waglewski. Solowa płyta wydana przez Polton, a nagrane na Petöfiego.

Aciu, studio Tonpress wcale nie musi być powiązane z wydawnictwem Tonpress KAW. Kazik tam nagrał swoją płytę, wrzucił na DAT i chodził od firmy od firmy, aż w końcu pan Marek K. zaproponował intratne warunki umowy i np. CD wyszło nakładem firmy Zic Zac, a LP od Arstonu. To samo Pan Waglewski. Solowa płyta wydana przez Polton, a nagrane na Petöfiego.
- hubertrybka
Zagadka nie była dla mnie trudna, bo wprost uwielbiam polską muzykę "eksperymentalną" z tamtych lat
A płytę Kazika poznałem, bo słyszałem, że CD jest niezwykłym rarytasem wśród kolekcjonerów, nawet sam przymierzałem się do zakupu. Stwierdziłem jednak, że muzyka analogowa ma w sobie to "coś", i od niedawna kupuję tylko winyle 
Ja mam za to zagadkę trochę z innej beczki, być może trudną dla wielu z was:
Artysta, który nagrał moją płytę jest dość młodym wykonawcą z północy europy, swoją twórczością reprezentuje bardziej undergroundowe gatunki; emotional rap i trap. Album, o który mi chodzi ukazał się w 2013 roku jako pliki mp3, a w 2014 doczekał się swojej analogowej (nieoficjalnej) edycji z Anglii.
Okładka jest jakby czarną, marmurową płytą, przypominającą nagrobek, z wyrytymi w niej złotymi literami: Nazwą albumu, wykonawcą i paroma japońskimi znakami.
Dla ułatwienia dodam, że artysta ten wydał niedawno (2014 rok) nową płytę, która odniosła sukces nie tylko w kręgach narko-seapunkowych (Wykonawca ten słynie z bardzo psychodelicznych teledysków).

Ja mam za to zagadkę trochę z innej beczki, być może trudną dla wielu z was:
Artysta, który nagrał moją płytę jest dość młodym wykonawcą z północy europy, swoją twórczością reprezentuje bardziej undergroundowe gatunki; emotional rap i trap. Album, o który mi chodzi ukazał się w 2013 roku jako pliki mp3, a w 2014 doczekał się swojej analogowej (nieoficjalnej) edycji z Anglii.
Okładka jest jakby czarną, marmurową płytą, przypominającą nagrobek, z wyrytymi w niej złotymi literami: Nazwą albumu, wykonawcą i paroma japońskimi znakami.
Dla ułatwienia dodam, że artysta ten wydał niedawno (2014 rok) nową płytę, która odniosła sukces nie tylko w kręgach narko-seapunkowych (Wykonawca ten słynie z bardzo psychodelicznych teledysków).
Please leave us here
- Acia
Re: Zagadki i łamigłówki dot. płyt winylowych
A dziękuję,to się nazywa przekaz informacji,z każdą zagadką uczę się czegoś nowego:)KasparHauser pisze:Tak jest! Powiedz, co Cię naprowadziło na ten album.
- hubertrybka
Zagadka pewnie jest diabelnie trudna, bo pokuszę się o stwierdzenie, że nikt na forum nie słucha takiej muzyki 
Dla podpowiedzi dodam, że artysta ten współpracuje z beatmakerami "Sadboys", a jego charakterystycznym elementem ubioru jest bucket hat (taki jakby kapelusz rybacki).

Dla podpowiedzi dodam, że artysta ten współpracuje z beatmakerami "Sadboys", a jego charakterystycznym elementem ubioru jest bucket hat (taki jakby kapelusz rybacki).
Please leave us here
- Acia
GRXGVR Yung Lean oceans 2001 albo coś podobnego:)
- hubertrybka
Tak, chodzi o Yung Leana, jeszcze nazwa albumu o który pytałem i zagadka rozwiązana 

Please leave us here
- Acia
- hubertrybka
Brawo, chodziło właśnie o Unknown Death, twoja kolej 

Please leave us here
- Acia
chyba oddam kolejkę, wolę zgadywać niż zadawać:)
- KasparHauser
Jest taka płyta, która jest debiutem pewnej grupy. Strasznie długo nagrywali. Nowa fala, bardzo fajny klimat, ale okładka nie udana. Wygląda jak by to była jakaś składanka dla dzieci.
Sytuacja z okładką poparła poprawiła się na edycji CD, która idealnie oddaje stan rzeczy. Ponadto do CD dodano bonusowe nagranie (które pojawia się na ich drugiej płycie w innej wersji).
Sytuacja z okładką poparła poprawiła się na edycji CD, która idealnie oddaje stan rzeczy. Ponadto do CD dodano bonusowe nagranie (które pojawia się na ich drugiej płycie w innej wersji).