Stąd moje pytanie czy można wymienić igłę w tej wkładce i jaką i gdzie ewentualnie kupić?
Po drugie czy warto wymieniać wkładkę na inną. Na wkładkę chce przeznaczyć 1000 zł. Czy za tą cenę będzie coś lepszego niż ta k 18.
Z góry dziękuję za pomoc.
Można przyjąć że jeśli nie od początku to od dłuższego czasu nieświadomie katuje płyty zużytą igłą.Michal35452 pisze:Jako że gramofon kupił kilka lat temu używany poleciłem mu aby wymienił na początek igłę jako że nie jest znany jej przebieg(zapewne spory).Czy dobrze rozumuję?
Niestety z tego co się orientuję to igły Linn K18 nie są już dostępne.Michal35452 pisze:Stąd moje pytanie czy można wymienić igłę w tej wkładce i jaką i gdzie ewentualnie kupić?
Z pewnością.Michal35452 pisze:Po drugie czy warto wymieniać wkładkę na inną. Na wkładkę chce przeznaczyć 1000 zł. Czy za tą cenę będzie coś lepszego niż ta k 18.
Można przyjąć i to ale czy każdy po zakupie wymienia igłę na nową? Może powinien.Wojtek pisze: Można przyjąć że jeśli nie od początku to od dłuższego czasu nieświadomie katuje płyty zużytą igłą.
Wojtek pisze:Michal35452 pisze:
Po drugie czy warto wymieniać wkładkę na inną. Na wkładkę chce przeznaczyć 1000 zł. Czy za tą cenę będzie coś lepszego niż ta k 18.
Z pewnością.
Nie napisałeś że to 95E, ale mimo to wtykałeś koledze igły do 95E. Dla mnie przekaz tutaj wychodzi na jednoISOPHON pisze:Przeca nie napisałem ze to 95E-tylko że (95??)-czytaj chyba.
Jeśli myśli i cokolwiek zna się na temacie to tak, każdy. Powinien.Michal35452 pisze:Można przyjąć i to ale czy każdy po zakupie wymienia igłę na nową? Może powinien.
Twój znajomy jest niepiśmienny i Ty robisz za pośrednika doradczego, z tego co zrozumiałem.Michal35452 pisze:To może powiecie jaką?
DokładnieWojtek pisze:Twój znajomy jest niepiśmienny i Ty robisz za pośrednika doradczego, z tego co zrozumiałem.
Słucha przeważnie rocka, Linn podpięty do wzmacniacza lampowego DIY (niestety więcej szczegółów nie znam)Wojtek pisze:Czego słucha znajomy? Do czego podpina Linna? Jakie brzmienie lubi?
Już nawet wiecie że wkładka jest dobita, no proszęblackholesun pisze:W sumie dziwne to pytanie. Gość ma, jakby nie było, wysokiej klasy gramofon, z prawdopodobnie dobitą wkładką i szuka budżetowego zamiennika.
Oburzyłeś się? Bez przesady ISOPHON. Nie ma o co.ISOPHON pisze:Ok. jak zawsze Masz rację.Ja większość tych wkładek mam,miałem..szkoda słów.
Szkoda że nie wiemy co to jest. Przy konkretnych, droższych wkładkach warto zadbać o sensowny preamp gramofonowy.Michal35452 pisze:Linn podpięty do wzmacniacza lampowego DIY (niestety więcej szczegółów nie znam)
Kolega miał na myśli chyba tylko igłę. Gdyby wkładka była dobita to by nie grałaMichal35452 pisze:Już nawet wiecie że wkładka jest dobita, no proszę.
To nie Ty chcesz kupić tylko znajomy, przypominamMichal35452 pisze:Nie wiem ale dla mnie wkładka za tysiaka to nie jest budżetowy zamiennik.