Witam wszystkich. Po latach paru mażenia i dumania jak to by fajnie było mieć gramofon, wpadł mi w posiadanie wspomniany w tytule ADAM! Właściwie nie jest tak różowo, bo choć okazja była przednia to gramofon jest uszkodzony i bez igły. Czekam na werdykt elektronika, który go reanimuje. Jeżeli uzna że 'będzie żył' zapewne rozejrzę się za jakąś wkładką...
I tu moje pytanie do SGFu*: jak dobrać odpowiednią wkładkę do tego modelu? Nie mam pojęcia jak się za to zabrać i kupipić coś na poziomie- z drugiej stronu nie zapożyczając się w PROVIDENCIE...
Z góry dziękuję za pomoc..
* SGF - Szanowne Grono Forumowiczów.
Wkładka do Unitra Adam GS 424
- chudy_b
okazyjny Unitra Adam GS 424
Sprawny Adam całkiem niezłym gramofonem jest. Śmiało montować mu można wkładki w szerokim zakresie cenowo-jakościowym. Poczytaj wątki wkładkowe, może cos Ci w oko wpadnie. Ja brałbym coś ze stajni AudioTechnici. AT 95E/AT120E/AT440Mla w zależności od zasobności portfela. Ale innych fajnych konstrukcji jest całe mnóstwo.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
okazyjny Unitra Adam GS 424
Wszystko zależy od tego ile masz pieniędzy do wydania na ten cel i czego oczekujesz od brzmienia.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Re: Wkładka do Unitra Adam GS 424
Ok dzieki za odpowiedz. Do wydania max stówa a odbrzmienia oczekuje (?) hmmm chyba tylko wiernego odczytu zapisanego materialu...
-
Re: Wkładka do Unitra Adam GS 424
Cholera troche zawiało ignorancją z mojej strony. Nie wiedzialem że to jest taka kasa. Chyba zdecyduje sie wiec na at95 bo to jedyna wkladka wmoim zaisegu na dzisiaj...
-
-