Witajcie, specjalnie napisałam ładny bo dla mnie to jedno kryterium, oczywiście pojęcie dość względne ale zaraz wytłumaczę jak ja to widzę. Jako, że zraziłam się na pomocach fachowców poszukuję sprzętu mało awaryjnego, z łatwo dostępnymi zamiennikami lub oryginalnymi częściami. Wkładka dobra ale nie taka do, której za igłę będę musiała płacić 500 zł. Ważne by nie był to sprzęt duży jak moja Unitra lecz zgrabny i minimalistyczny w formie. Coś w klimatach poniżej jako całość, wzmacniacz, kolumny i gramofon, chciałabym w jednym klimacie.

- caff6b433c30c19fcf7e28a1a23c6d49.jpg (29.44 KiB) Przejrzano 741 razy
Wiem, że ten sprzęt jest dużo więcej wart ale może uda mi się znaleźć coś na swoje warunki. Za sam gramofon chciałam dać 800 zł jednak myślę, że mogę dojść do 1000 zł jak okaże się piękny i wspaniały. Jeżeli chodzi o tak zwane bebechy to liczę na was, bo tu nie mam pojęcia o niczym, nie wiem jaki jest dobry, jak sprawdzić czy ramię jest dobre, talerz, głośność silnika czy jakieś inne dziwne rzeczy. Z marek które brałam pod uwagę to Thorens, Dual i Luxman ale wiem, że ten ostatni rzadko się zdarza. Z linkami będę powoli tu się pojawiać bo chcę aby to był przemyślany i dobry zakup, jeżeli macie coś na oku lub polecacie jakiegoś sprzedawcę to piszcie. Jeżeli uważacie, że moje marzenia za tą cenę są nierealne to też piszcie, czekam na sugestie i nie odrzucam innych propozycji.
To chyba tyle:)