Jakby kto chciał zakupić sobie specjalny egzemplarz Portishead Dummy - niebieski 180g LP z okazji 20 lecia wydania

To jeśli chcesz sprzedać wersję z 2008, to daj mi znać na priv za ile i w jakim stanie. Z góry dziękiModusOperandi pisze:Mam dwie wersje z 2008 roku http://www.discogs.com/Portishead-Dummy/release/1526433 oraz najnowszą na niebieskim winylu.
Po przesłuchaniu obu płyt wnioski mam takie, że różnice nie są jakieś specjalnie duże, ale jednak są na plus dla niebieskiej.
Moim zdaniem - szersza średnica i czystszy wokal.
2008 jest nagrana nieco głośniej od niebieskiej.
Niebieska jest bardziej szczegółowa i schodzi niżej z basem (mimo różnicy głośności).
Nie słuchałem tej z 1994, ale nie sądzę, żeby była aż taka różnica, no chyba, że rzeczywiście tak źle ją w 1994 roku wytłoczyli.
Ja zostawiam sobie niebieską - druga idzie na sprzedaż...
a ja poproszę o info jak jeszcze gdzieś widzieliście niebieską, szukałam ale nie znalazłam a bardzo chętnie bym ją kupiła.ModusOperandi pisze:Po przesłuchaniu obu płyt wnioski mam takie, że różnice nie są jakieś specjalnie duże, ale jednak są na plus dla niebieskiej
Nie ma się czego bać, patrzysz na opinie, opisy i zamawiasz jak ci pasuje ;]Acia pisze:Ja się jakoś boj zamawiać z Discogs jeszcze nie do końca to rozumiem