Gramofon do 500 zł

Tematy związane z zakupami gramofonowymi
ODPOWIEDZ
pszemcio

Gramofon do 500 zł

Post autor: pszemcio »

Nie, dzięki, to mi wystarczy
Awatar użytkownika
esdarek
Gramofon: bambino

Gramofon do 500 zł

Post autor: esdarek »

Jak się pisze ci czy tobie to robi się to z dużej litery.
Z wyrazami szacunku Twój starszy kolega Darek.
pszemcio

Re: Gramofon do 500 zł

Ty masz człowieku naprawdę jakiś problem, więc proszę, nie dopisuje już na moje pytania.
Awatar użytkownika
esdarek

Gramofon do 500 zł

Ale dlaczego?:) Nie możesz się tak denerwować bo Ci się coś stanie. Człowieku :lol:
Musisz zrozumieć ,że jeśli kogoś zaczepiasz to ten ktoś może Ci się chcieć odwdzięczyć. Ja napisałem tylko,że masz rację z tym ocenieniem czyjegoś profesjonalizmu, a Ty pojechałeś po mnie jak po burej suce. Po co to było? Nie masz innych problemów?
Świadomość tego,że ktoś może odpowiedzieć na Twoje zaczepki może Ci uratować kiedyś życie. Nie dziękuj za to ,że Ci to uświadamiam.

Ja naprawdę mam szacunek z marszu do każdego ,ale jak ktoś stara się na siłę udowodnić mi, że jestem wielbłądem to nie siedzę cicho- to odpowiedz dla Ciebie i innych ,którzy z nieznanych mi przyczyn(strach, obawa o własną pozycję, niewiedza, niska samoocena itp?) próbują mnie atakować, wyśmiewać i wykpiwać nie zadając sobie trudu poznania mnie,moich poglądów czy też mojej pracy. Świadczy to o ogromnej słabości tych ludzi i szczerze im współczuję. Na szczęście dostaję na prv zgoła inne sygnały co do moich postów tylko widać ludzie boją się pisać na forum żeby też ich nie zaatakowano. Zastanówcie się-to jest forum o winylach, a nie walka na śmierć i życie i czyjaś racja nie decyduje tu o niczym. Ogarnijcie się niektórzy ;)

sorry przemcio że akurat w Twoim temacie to poszło:)
Ostatnio zmieniony 05 sie 2014, 22:33 przez esdarek, łącznie zmieniany 1 raz.
pszemcio

Ależ ty jesteś męczący
Ja napisałem tylko,że masz rację z tym ocenieniem czyjegoś profesjonalizmu, a Ty pojechałeś po mnie jak po burej suce.
Ktoś tu chyba troszeczkę histeryzuje.

Po Twojej wypowiedzi o "profesjonalistach", twój komentarz z 20:48 odebrałem po prostu jako nic nie wnoszącą ironię, a że nie lubię takich zabaw w momencie, gdy chcę uzyskać jakies konkretne informacje, stąd moja reakcja. Jesli źle odczytałem twoja wypowiedź to sorki.

Co do traktowania Cię przez innych, to nie do mnie, ja tu jestem nowy i rozmawiam z Toba pierwszy raz.
pszemcio

Gramofon do 500 zł

Prosze jeszcze tylko tych, którzy kupowali w Nomos, by wyrazili opinię czy to "bezpieczny" zakup.
Awatar użytkownika
esdarek

Gramofon do 500 zł

Spokojnie, do ironii mi daleko a te posty nie były żeby Ci zrobić na złość. AT91 to jedna z tańszych i podobno najpopularniejsza wkładka na świecie. Moim zdaniem spełnia założenie konstruktorów z nawiązką. Gra poprawnie i niewiele kosztuje. AT 75 to już inna liga. Mimo ze dalej to MM to igła już czysta elipsa, a w wersji Sa to nawet ma igłę ze szlifem Shibata.
pszemcio

esdarek pisze:Spokojnie, do ironii mi daleko a te posty nie były żeby Ci zrobić na złość. AT91 to jedna z tańszych i podobno najpopularniejsza wkładka na świecie. Moim zdaniem spełnia za łożenie konstruktorów z nawiązką. Gra poprawnie i niewiele kosztuje. AT 75 to już inna liga. Mimo ze dalej to MM to już igła już czysta elipsa, a w wersji Sa to nawet ma igłę ze szlifem Shibata.

Dzięki, zastanawia mnie w tym kontekście ten Nomos :?
Awatar użytkownika
esdarek

Gramofon do 500 zł

No cóż może rozmawiałeś akurat z kimś niekompetentnym. Poczekaj aż ktoś kto jest ich klientem się wypowie. Nic na wariata nie rób. Czytałem tu pochlebne opinie o Nomosie. W końcu to duża firma i by chyba sobie nie mogli pozwolić na jakieś numery. Sprawdź jaką mają historię komentarzy na allegro. Aczkolwiek ja jakbym do gramofonu dał nieoryginalny talerz zastępczy to bym o tym poinformował w opisie. No, ale to może tylko taka moja drobiazgowość....
pszemcio

No, ale to może tylko taka moja drobiazgowość....
Ale to o jakiejs konkretnej aukcji?
Awatar użytkownika
esdarek

Gramofon do 500 zł

Chciałem sobie zobaczyć co sprzedają i na drugiej aukcji jaką otwarłem był gramofon z nieoryginalnym talerzem i slipmatą ,ale to nie ten co wybrałeś więc spoko.
Awatar użytkownika
chudy_b

Post autor: chudy_b »

pszemcio pisze:Prosze jeszcze tylko tych, którzy kupowali w Nomos, by wyrazili opinię czy to "bezpieczny" zakup.
Kupowałem w Nomosie wzmacniacz. Nie zajrzałem do środka, czego dziś żałuję, ale grał, real zdjęcia w ogłoszeniu, dostarczony na moją prośbę "pod nos" osobiście przez pracownika. To nie wiele wnosząca opinia, bo nie wiem co zrobili w środku. W przypadku wzmacniacza mogli nic nie robić i dobrze. Większość z Was tę firmę widzi tylko w ogłoszeniach, ja coś kupiłem, więc piszę. Zakup na pewno jest bezpieczny finansowo. Dostarczą to co obiecali, jest jakaś gwarancja. Czy ich zakres prac przy gramofonie jest zbliżony do Darka - wątpię. To się po prostu nie opłaca.
pawel0777

Post autor: pawel0777 »

esdarek pisze:
Ja naprawdę mam szacunek z marszu do każdego ,ale jak ktoś stara się na siłę udowodnić mi, że jestem wielbłądem to nie siedzę cicho- to odpowiedz dla Ciebie i innych ,którzy z nieznanych mi przyczyn(strach, obawa o własną pozycję, niewiedza, niska samoocena itp?) próbują mnie atakować, wyśmiewać i wykpiwać nie zadając sobie trudu poznania mnie,moich poglądów czy też mojej pracy. Świadczy to o ogromnej słabości tych ludzi i szczerze im współczuję. Na szczęście dostaję na prv zgoła inne sygnały co do moich postów tylko widać ludzie boją się pisać na forum żeby też ich nie zaatakowano. Zastanówcie się-to jest forum o winylach, a nie walka na śmierć i życie i czyjaś racja nie decyduje tu o niczym. Ogarnijcie się niektórzy ;)
Wiem ,że pijesz do mnie :) więc Ci odpowiem.
Na szyderę Kielka odpowiedziałem dokładnie tym samym.Dlaczego ruszasz z odsieczą mimo,że nie było to pod Twoim adresem tego nie wiem :doh: .
Już wątku do 1kzł po wyrażeniu własnej opinii zostałem nazwany ignorantem,adwersarzem teraz jeszcze oskarżasz mnie o trollowanie...zlałem sprawę nie chcąc się w tym babrać...
Nie oceniaj własną miarą ludzi których również nie znasz .

Z mojej strony koniec tematu.
Awatar użytkownika
esdarek

Gramofon do 500 zł

Nic nie dzieje się bez przyczyny, a każdej akcji towarzyszy reakcja. Ja nigdy, ale to nigdy nie atakuje pierwszy. Masz ochotę być lepszym człowiekiem poczytaj sobie posty o których mówisz jeszcze raz ze zrozumieniem i z uwzględnieniem tego co Ty pisałeś o mnie. Nie masz ochoty i chcesz zbyć dalej bucem-Twoja sprawa.

Z jednym zgadzam się z Tobą w całej rozciągłości: "Z mojej strony koniec tematu."
kielek

Gramofon do 500 zł

Post autor: kielek »

pszemcio@ kupujesz gramofon nie samochód ;) Co by nie myśleć o Nomosie to zakup od nich jest obarczony dużo mniejszym ryzykiem niż u 3/4 handlarzy na Allegro,a że czasem naginają rzeczywistość to już inna bajka.
Moja opinia o AT-91 jest zgoła odmienna niż esdarka,czyli jako byłego użytkownika owej to bardzo słabiutka wkładka,ale to kwestia subiektywna.
ODPOWIEDZ