Stałem się właśnie szczęśliwym posiadaczem duala CS 2225Q. wiem, nie high end, ale za 159 zł żal było nie brać

gramofon ma zamontowaną wkładkę Duala oryginalną, tzn pewnie odpowiednik OMB10 bo igła to DN165E co wskazuje na 10-kę. Powstaje następujące pytanie – na co to wymienić. Nie testowałem jeszcze jak to gra bo nie chcę sobie zjechać płyty w razie gdyby coś było nie tak z igłą. Zdaję sobie sprawę z tego że trzeba wymienić przynajmniej igłę – tu sprawa prosta – pozostaje nadel 10, raczej nic wyżej. Zastanawiam się też nad wymianą całej wkładki – albo na OMB 10 bo ramie ULM, albo na coś audio techniki, z tych tańszych koło 100 zł – waga koło 6g, powinno być OK. bo ULM toleruje do 8g.
Problem powstaje w momencie gdybym miał wymienić całą wkładkę – trochę się boję zmieniać bo nie wiem czy będę potrafił ustawić ją potem – jak bardzo trudne to jest? Ewentualnie czy jeśli będę chciał zmienić wkładkę potrzebuję jakichś dodatkowych akcesoriów? Typu waga czy coś?
Wiem że pytania głupie, ale może Wojtek się nie będzie denerwował

PS. Z tego co wiem to 2225Q to raczej nie jakiś tragiczny model? Nie wiele o nim znalazłem na forum niestety – jakieś opinie?
pozdrawiam