Gramofon do 500 zł

Tematy związane z zakupami gramofonowymi
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
krzysius1978
Kontakt:

Gramofon do 500 zł

Post autor: krzysius1978 »

Witam dzień dobry....co panowie drodzy myślą o czymś takim to rzeczywiście jakaś perełka? Do jakiej ceny warto by go licytować?
http://allegro.pl/show_item.php?item=4425771538
kielek

Gramofon do 500 zł

Post autor: kielek »

W mojej opinii żadna perełka tylko przyzwoity Technics jakich przewinęło się setki na Allegro :) Koleś bajdurzy i tyle. W ogóle to jakaś dziwna ta aukcja,niby sprzedaje co na foto,ale pokrywa niby jest a najchętniej to by jej nie dał a opylił za 250zł :D to samo z igłą a druga rzecz co kryje się u niego za tą nazwą ? Igła czy cała wkładka?
Ceny tych Technicsów wahają się w granicach 350 ~550 zł zależnie od stanu,zamontowanej wkładki itd. ,ale w tym wypadku to mi ciężko określić.
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Gramofon do 500 zł

Post autor: Wojtek »

Misie1k:
Są OK, ale jeśli już wybierać to raczej lepiej brać SL-D3 niż SL-B3.

krzysius1978:
Te Sony albo Hitachi już Tobie nie pasują? :)
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
kielek

Gramofon do 500 zł

Post autor: kielek »

Awatar użytkownika
krzysius1978
Kontakt:

Re: Gramofon do 500 zł

Wojtek pisze:Misie1k:
Są OK, ale jeśli już wybierać to raczej lepiej brać SL-D3 niż SL-B3.

krzysius1978:
Te Sony albo Hitachi już Tobie nie pasują? :)
Pasują pasują tylko od Sony babka się wycofała a zależało mi na ps-t15 ponieważ Sony t30 i tak nigdzie nie ma niestety...może jest jakaś WEGA podobna...odezwałem się do gościa od Hitachi to mi odpisał, że coś mu się tam uszkodziło w tym gramofonie same gady handlarzyny...:D
Bardzo mi się podoba Sony ps-1150 stylistycznie byłby idealny ale też nigdzie go nie ma licytowałem oczywiście gościu się wycofał.
Pan od technicsa sl-d2 wciska mi takie kity, że to się w głowie nie mieści rano miał sam gramofon w tej chwili ma już kilka bubli kolejny handlarz zgrywający audifila, melomana itp, itd, etc także wbrew pozorom wcale nie jest łatwo kupić coś rozsądnego na allegro coraz więcej oszustów jak już się na coś napalę to sie wycofuje jeden z drugim i tak w kółko...jak mnie w końcu zdenerwują to kupie cokolwiek żeby miec bazę i sobie sam wystrugam taki gramofon jak mi się podoba z Dualem cs 1214 już tak zrobilem ale troche inna forma stylistyczna w tej chwili mnie interesuję...a tak naprawde to najbardziej odpowiada mi gramofon Adam ale sami wiecie ile za to wołają....
Awatar użytkownika
krzysius1978
Kontakt:

no te Hitachi bardzo mi się podobają ten ostatni miód z benzyną ale troche za drogo ehhh....dzwoniłem wlaśnie w sprawie tego przedostatniego to mi coś marudził facet cholera wie co tu robić wystawione ma teoretycznie mogę kupić...poza tym o co chodzi, ze w większości przypadków sprzęt który posiadają handlarze ma poobcinane kable co to jest jakaś procedura wyrzucania na śmietnik czy o co chodzi po chole.e te kable ucinają niektorzy wiecie coś na ten temat??
zbyszek1982

Post autor: zbyszek1982 »

W Niemczech ludzie obcinają kable przed wyrzuceniem na śmietnik, lub wystawką.
Awatar użytkownika
krzysius1978
Kontakt:

Gramofon do 500 zł

No dobra a może ktoś z was miał do czynienia z tym modelem tzn mam na uwadze http://allegro.pl/gramofon-hitachi-ht-4 ... 32255.html ten facet nie potrafił kompletnie nic mi powiedzieć warto to brać za tą cenę na zdjęciu 'jak cie mogę' to jest porządny model solidnie wykonany czy .ówno plastikowe macie zdanie na temat Hitachi? gramofonów oczywiście...
Awatar użytkownika
esdarek
Gramofon: bambino

Post autor: esdarek »

witam
na zachodzie (w niemczech) odcina się kable jeśli wywalasz sprzęt uszkodzony. oczywiście nie wszyscy obcinają ale jak już sobie ktoś zadał ten trud to masz pewność ,że sprzęt z usterką. kupuję gramofony w dużych ilościach , ale jeszcze nie kupiłem bez kabli żeby był sprawny. czasem da się na allegro wyłowić perełkę. niestety większość to szroty lub, co gorsza, sprzęty mające prezentować rozdymane ego sprzedających : "jedyny taki" "okazja" "rzadko spotykany" wysoki model" "poszukiwany" biały kruk" "stan idealny(20-30 lat bez serwisu:)) i tym podobne bzdury. każdy z tych gramofonów wymaga poważnego przeglądu, wymiany pewnych części, regulacji, smarowania itp. każdy wymaga też co najmniej nowej igły-co by nie pisał o niej sprzedający ( jak bez użycia mikroskopu i wprawionego ucha można napisać "stan dobry"? dobrze więc być w takim przypadku majsterkowiczem, mieć zaprzyjaźniony serwis z doświadczeniem w gramofonach ,albo kupować gramofony nieco drożej ,ale po renowacji, przeglądzie, z nowymi igłami, wyregulowane i z gwarancją ,a co najważniejsze-nie od złomiarza tylko ze sprawdzonego źródła.
Awatar użytkownika
krzysius1978
Kontakt:

Gramofon do 500 zł

Kolejna ciekawostka zacząłem oglądać WEGI też nie mam zielonego pojęcia czy to dobry sprzęt zakładam, że krótko mówiąc to niemiecki odpowiednik SONY...i teraz patrzcie dwa linki podam od dwóch różnych gości do tego samego modelu gramofonu mianowicie WEGA P550:
http://allegro.pl/wega-p550-i4422780322.html i drugi:
http://allegro.pl/gramofon-wega-sony-p- ... 27483.html
no i jak mówita łykać tą tańszą WEGE czy dać se siana z tymi gramofonami? Hitachi ht 460 eleganckie ale za drogo ten facet chce wku..wia mnie, że znajdzie taki na śmietniku nie ma pojęcia tak naprawdę jeśli chodzi o faktyczny stan gramofonu a woła cene jak za zboże...
Awatar użytkownika
esdarek

wega to sony. robiłem kilka takich w środku nie do odróżnienia od sony:) sony kupiło niemiecką wegę w 75 roku. model ,który przytoczyłeś nie wyróżnia się niczym szczególnym niemniej jeśli nie jest zmasakrowany i potrafisz go sobie "zrobić" to 180 wydaje się rozsądną ceną.
Ostatnio zmieniony 19 lip 2014, 02:32 przez esdarek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
krzysius1978
Kontakt:

Gramofon do 500 zł

no tyle tego jest, że powoli faktycznie przestaje ogarniać kompletnie nie rozumiem czym się chociażby różni WEGA P550 od tego ustrojstwa:
http://allegro.pl/wega-jps-352-direct-d ... 19714.html...?
esdarek a Ty masz jakieś pewne żródło gdzie kupić dobry gramofon w takim razie? nie jesteś czasem z Łodzi? :D
Awatar użytkownika
esdarek

ja jestem mało wiarygodny bo zajmuję się serwisowaniem ,renowacją i sprzedażą gramofonów na allegro, wiec cokolwiek napiszę będzie to kryptoreklama ;-)
Awatar użytkownika
krzysius1978
Kontakt:

Gramofon do 500 zł

witam...zginęły ostatnie posty pewnie przez wczorajszą awarię...panowie zerkną łaskawie na gramofon Sanyo bardzo mi się podoba warto inwestować? wiem, że to stary sprzęt ale nie znam jego praktycznej klasy...
http://allegro.pl/audiolajt-sanyo-tp-62 ... 71528.html
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Gramofon do 500 zł

Post autor: Wojtek »

To jest mniej więcej coś jak Pioneer PL-12D.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
ODPOWIEDZ