W domu posiadam Zodiaka DSS-402, wraz z oryginalnymi kolumnami 2x15 oraz Julię Stereo Eltry (można do niej podłączyć te same głośniki). Z tego co przeczytałem, sporo forumowiczów patrzy na "Zodiaka" nieprzychylnym okiem, z drugiej strony żal mi pozbywać się całkiem sprawnie działających kolumn.
W "Zodiaku" podoba mi się opcja podłączenia dwóch gramofonów, z drugiej strony wiem, że był to amplituner "ekonomiczny". Prawdę mówiąc, nie pamiętam już dźwięku z "Zodiaka", był on używany kiedy byłem dzieckiem i wtedy, na tle popularnych przenośnych kaseciaków, wydawał mi się mocno high-endowy

Z kolei "Julia" to jednak dość małe radio (w kategorii wzmacniaczy), ale wiem, że było ono uważane za sprzęt dość zaawansowany technicznie i porządnie wykonany.
Najbardziej żal mi tych głośników, bo gdybym miał kupować coś innego, to pewnie nie dałoby się ich podłączyć w żaden satysfakcjonujący sposób. Proszę więc o pomoc - czy warto ładować się w któryś z powyższych sprzętów - bo jestem zupełnie zielony w temacie.