Legendarna Shure V15 III
- Cracker
Re: Legendarna Shure V15 III
Pewnie chodzi im o coś takiego , bo piszą że wkręca się śrubki w obudowę
Ale to też adapter tylko inny typ.
Ale to też adapter tylko inny typ.
Just take those old records off the shelf
I'll sit and listen to 'em by myself
Today's music ain't got the same soul
I like that old time rock and roll
- radekcza
OK, czyli wygląda na to, że akurat ta jest właśnie w tym adapterze który można kręcić do 1/2 ?
- Cracker
Legendarna Shure V15 III
Tak wygląda, ale dla pewności przydało by się zdjęcie z góry.
To bardzo dobra wkładka jak masz okazję to kup. Nie będziesz żałował.
To bardzo dobra wkładka jak masz okazję to kup. Nie będziesz żałował.
- radekcza
Dobra, dzięki piękne za pomoc, z góry i z dołu wygląda tak - więc z tego co widać jednak da radę. Sprzedający niestety totalnie zielony w temacie i nic nie jest w stanie powiedzieć więc można domyślać się tylko ze zdjęć.
Mam tylko nadzieję, że będzie sprawna i startuje do licytacji

- Cracker
Legendarna Shure V15 III
Mam nadzieje że widzisz brak igły w tej wkładce 

- radekcza
Legendarna Shure V15 III
Tak
jak uda sie ja kupic, to bede do niej kupował SASa tylko wczesniej stestuje ja na jakimś zamienniku.

- Ukaniu
- Kontakt:
Trzeba być mocnej wiary bo niestety V15 potrafią płatać figle i tracą sygnał. Ja mam już ze 2 takie, zalewę jednej rozpuściłem w toluenie aby zobaczyć gdzie jest przerwa - niestety w samej cewce.radekcza pisze:Sprzedający niestety totalnie zielony w temacie i nic nie jest w stanie powiedzieć więc można domyślać się tylko ze zdjęć.
Serwis i projektowanie elektroniki, także audio http://www.ldl-elektronika.pl
Prawo Hofstadtera mówi: skomplikowana czynność zawsze zajmie więcej czasu niż zaplanowano także jeśli planując brano pod uwagę prawo Hofstadtera.
Prawo Hofstadtera mówi: skomplikowana czynność zawsze zajmie więcej czasu niż zaplanowano także jeśli planując brano pod uwagę prawo Hofstadtera.
- Cracker
Legendarna Shure V15 III
Masz jakiegoś pecha. Przez ostatnie dwadzieścia lat na moich gramofonach miałem zamontowanych kilkanaście wkładek Shura i nigdy nie miałem podobnych problemów.
- Ukaniu
- Kontakt:
Wszystkie dwie uszkodzone wkładki trafiły do mnie z gramofonami opisanymi "nie ma jak sprawdzić"
Zakupy w odstępie kilku lat, internety podają, że nie mnie jednemu - więc coś musi być na rzeczy.

Zakupy w odstępie kilku lat, internety podają, że nie mnie jednemu - więc coś musi być na rzeczy.
Serwis i projektowanie elektroniki, także audio http://www.ldl-elektronika.pl
- ROCHO
- Gramofon: SONY PS-X60
Legendarna Shure V15 III
WITAM
Proszę o pomoc w sprawie zalecanej siły nacisku dla wkładki SHURE V15 type III LM ( igła pewnie z Wamatu).Wojtek pisał , że 1.25g jest wystarczająca i dobra.Mnie poinformowano po zakupie DUALa ,że dla tej wkładki producent przewiduje 1.8g ?
Po bardzo dobrej recenzji Wojtka dot. igły SAS V15 type III zachęcił mnie do kupienia.Za jakiś czas pewnie zrobię zakup tej igły.Czy są już one do kupienia w Europie ? Spotkał się ktoś z nimi ?
Dzięki
Proszę o pomoc w sprawie zalecanej siły nacisku dla wkładki SHURE V15 type III LM ( igła pewnie z Wamatu).Wojtek pisał , że 1.25g jest wystarczająca i dobra.Mnie poinformowano po zakupie DUALa ,że dla tej wkładki producent przewiduje 1.8g ?
Po bardzo dobrej recenzji Wojtka dot. igły SAS V15 type III zachęcił mnie do kupienia.Za jakiś czas pewnie zrobię zakup tej igły.Czy są już one do kupienia w Europie ? Spotkał się ktoś z nimi ?
Dzięki
-
- Gramofon: Micro Seiki DDX
Legendarna Shure V15 III
Jest wiele zamienników do DN35. Jedne lubią 1g nacisku, inne 1,8g
Spróbuj 1,5g i zwiększ lub zmniejsz nacisk na ucho. Jeśli nie odczujesz żadnej różnicy można zmniejszać nacisk do 1g, ale jest jeszcze kilka innych regulacji odpowiadających śledzeniu rowka itd.
Ostre szlify takie jak SAS wymagają nie tylko właściwego nacisku, ale to temat rzeka
Spróbuj 1,5g i zwiększ lub zmniejsz nacisk na ucho. Jeśli nie odczujesz żadnej różnicy można zmniejszać nacisk do 1g, ale jest jeszcze kilka innych regulacji odpowiadających śledzeniu rowka itd.
Ostre szlify takie jak SAS wymagają nie tylko właściwego nacisku, ale to temat rzeka

- ROCHO
Legendarna Shure V15 III
Ustawiłem na 1,8g.Muszę ustawić ramię bo coś wydaje mi się, że ta wkładka zbyt blisko płyty jest ale jej nie dotyka.
$133.00 + cło. Drogo wychodzi za VN35HE SAS[e007446] z tej Japonii. Może ktoś spotkał gdzieś taniej ?
kilka stron wcześniej jest co nieco na ten temat.MISSE pisze: SAS wymagają nie tylko właściwego nacisku, ale to temat rzeka
$133.00 + cło. Drogo wychodzi za VN35HE SAS[e007446] z tej Japonii. Może ktoś spotkał gdzieś taniej ?
- klin
- Gramofon: Thorens 125 MK II
Legendarna Shure V15 III
Niestety jest szansa, że do tego jeszcze dowalą Ci cło
Ale jeśli cła nie będzie to taniej niż bezpośrednio u nich nie kupisz. Na ebayu wychodzi drożej.

- ROCHO
Legendarna Shure V15 III
133,00 USD = 431,82 PLN + cło około 120zł ? to jak zakup nowej wkładki.Warte przemyśleniaklin pisze:jest szansa, że do tego jeszcze dowalą Ci cło
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Legendarna Shure V15 III
Wierz komu chceszROCHO pisze:Mnie poinformowano po zakupie DUALa ,że dla tej wkładki producent przewiduje 1.8g ?

Dual i Shure w swoich papierach zalecali 1g (dot. oryginalnych igieł).
Większość eliptycznych zamienników (od tych tanich po JICO) ma zalecany nacisk 1.25g.
Niektórzy sprzedawcy z Niemiec importują i oferują po 200 euro. Do znalezienia na eBay.ROCHO pisze:Czy są już one do kupienia w Europie ? Spotkał się ktoś z nimi ?
Taniej niż bezpośrednio od producenta nie znajdziesz, szczególnie że robią je na zamówienie, a nie masowo.ROCHO pisze:Drogo wychodzi za VN35HE SAS[e007446] z tej Japonii. Może ktoś spotkał gdzieś taniej ?
Cło to pikuś. VAT najgorszy.klin pisze:Niestety jest szansa, że do tego jeszcze dowalą Ci cło
Oryginalna igła do AT-440MLa i jej podobnych kosztuje podobną kwotę, a jest to szlif porównywalnej klasy.ROCHO pisze:to jak zakup nowej wkładki.Warte przemyślenia
Tak więc nie ma co płakać, że drogo. Nikt nie zmusza do zakupu

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum