Witam
Poszukuje nowego gramofonu do mojego zestawu bo stary się już wysłużył. Nowego oczywiście w przenośni bo interesują mnie tylko używane.
Moja wiedza w materii gramofonów jest nikła

mimo tego że płyt mam wiele i słucham ich codziennie to sprzętowo jestem cieniutki dlatego proszę Was bardzo o pomoc

. Nie wstawię tu teraz serii linków z allegro bo nie o to mi chodzi. Mam czas na szukanie bo dostałem na razie gramofon od znajomego, który wyjechał na kontrakt na pół roku więc tyle mam czasu na znalezienie czegoś. Chce znaleźć coś dobrego i w miarę nie zawodnego co mi i posłuży długo i nie poniszczy płyt. No i oczywiście pięknie zagra ale to akurat wiem, że zależy od wkładki i igły no i sprzętu pozostałego. Do konkretów, przyjąłem sobie te 800 zł ale mogę dać więcej. Jeżeli chodzi o sam gramofon to preferował bym albo automatyki albo pół automatyki z wyglądu podobają mi się duale jako gramofony ale na tym się moja wiedza kończy (oczywiście inne firmy też wchodzą w grę) dlatego proszę was o podanie jakiś modeli których warto szukać i które możecie polecić i jak coś ciekawego znajdę na allegro to na pewno tu wrzucę i poproszę o ocenę.
Piszę taką prośbę bo nie chce zaśmiecać forum linkami na chybił trafił. Jeżeli ktoś widział albo słyszał, że ktoś ma coś ciekawego do sprzedania albo widział na allegro to będę wdzięczny za informacje
z góry dziękuje za pomoc