oczywiście dawno wyrosłem z tego typu rozwiązań, ale ... porozmawiać można
...i to jest rozwiązanieWaluch pisze:W 'erze' ogólnodostępnych tanich chińskich DACów ja bym się w ogóle nie bawił w żadne tuningi. Tylko kupił DVD jako transport do tego dokupił DAC
Ale skoro restimek, zakupił już CD ( takie było pytanie w wątku) to .... zawsze może go sprzedaćlub dokupić DAC a CD potraktować jako transport.
to będzie dodatkowe generowanie kosztów, z tego powodu,że po prostu będziesz musiał komuś za tą operację zapłacić + koszt DACa (np. tzw. lampucery czy innego układu)wstawienie do środka jakiegoś innego ukłądu DAC wraz z cała sekcją analogową?
Widzę ,że temat na tyle Cię interesuję ,że zarejestrowałeś się na AS i założyłeś wątek w DIYrestimek pisze:I serio wymiana kondensatorów i op ampów itp nie wiele da?
http://elektrotanya.com/sony_cdp-791_x1 ... nload.htmlrestimek pisze: Moższ mi podpowiedzieć gdzie znajdę schematy do tego cedeka ?
Faktycznie na jednym kanale jest to obrócone.Nie wiem dlaczego tak to zrobili.Obrócić można w jaki sposób to trzeba popatrzeć jak są poprowadzone ścieżkiDodatkowo z tego co udalo mi się wyczytać na necie to na wyjsciu z DAC sony nie wiadomo po co odwróciło fazę na prawym kanale... Da się jakoś łatwo i bez problemowo to spowrotem odwrócic ?
To może na początek strona analogowa za DAC...zasilanie opampów.Przyzwoity zasilacz to koszt ponad 100zł.Ja korzystam za takiego:Ok teraz pytanko ile mogły by tak orientacyjnie kosztowac czesci do wkonania modyfikacji o których wspomniałeś?