Wzmacniacz / Amplituner za ~300zł
- Usaldus
Warto jest wydać 300zł na A760? Zakładając, że rzeczywiście jest w tak dobrym stanie jak pisze sprzedający.
Znalazłem też takiego Luxmana L 190
http://allegro.pl/luxman-l-190-piekny-l ... 41152.html
Jak wypada w porównaniu do Yamahy A 760?
Znalazłem też takiego Luxmana L 190
http://allegro.pl/luxman-l-190-piekny-l ... 41152.html
Jak wypada w porównaniu do Yamahy A 760?
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Wg mnie warto, to dobre sprzęty.
Luxman ma nieco inne brzmienie i jest chyba solidniej zbudowany, a tak to jest słabszy od A-760. Podobna liga.
Luxman ma nieco inne brzmienie i jest chyba solidniej zbudowany, a tak to jest słabszy od A-760. Podobna liga.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Wziąłbym pod uwagę też brzmienie tych Twoich kolumn DIY ,gdyż Yamaha i Luxman to inne szkoły przedstawiania dźwieku...
- Usaldus
Z tego co wyczytałem Luxman gra ocieplonym dźwiękiem, wnioskuję zatem, że yamaha zagra bardziej analitycznie?
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Można tak powiedzieć 

Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- Waluch
Luxman gra bardziej średnicą, góra jest nienachalna, lekko zaokrąglona.
Bas dobrze zaznaczony lecz mało fakturowany. Sprawia wrażenie mało precyzyjnego.
Ogólnie mówiąc brzmienie można określić jako muzykalne. Przyjemnie się słucha nagrań gorzej zrealizowanych, w zależności od rodzaju słuchanej muzyki może mieć to swoje plusy. Dla mnie jak najbardziej ma.
Yamahy A-760 nie słuchałem, ale wygląda na solidnie zbudowany sprzęt.
Tylko tak jak Luxman ma już swoje lata i może wymagać np. wymiany kondensatorów, a przynajmniej skontrolowania czy trzymają pojemność.
Jestem na to wyczulony, bo ich jakość przekłada się na brzmienie danego wzmacniacza.
Bas dobrze zaznaczony lecz mało fakturowany. Sprawia wrażenie mało precyzyjnego.
Ogólnie mówiąc brzmienie można określić jako muzykalne. Przyjemnie się słucha nagrań gorzej zrealizowanych, w zależności od rodzaju słuchanej muzyki może mieć to swoje plusy. Dla mnie jak najbardziej ma.
Yamahy A-760 nie słuchałem, ale wygląda na solidnie zbudowany sprzęt.
Tylko tak jak Luxman ma już swoje lata i może wymagać np. wymiany kondensatorów, a przynajmniej skontrolowania czy trzymają pojemność.
Jestem na to wyczulony, bo ich jakość przekłada się na brzmienie danego wzmacniacza.
-
W/w modeli Yamahy nie słyszałem,ale słuchając parę innych modeli to brzmienie było by raczej na przeciwległym biegunie co Luxman.
- Waluch
to teraz pozostaje kwestia dopasowania do charakteru brzmienia kolumn, tak jak wyżej kielek napisałeś
bardzo łatwo jest przesadzić i z dźwięku zrobi się 'buła' lub 'żyletki' (używając audiofilskiej nomenklatury
)
bardzo łatwo jest przesadzić i z dźwięku zrobi się 'buła' lub 'żyletki' (używając audiofilskiej nomenklatury

-
Mi się podoba określenie na zestaw Yamaha+Paradigm,czyli ''krew z uszu''.... 

- Usaldus
Dziękuję wszystkim za pomoc, wybór padł na yamahe A 760, zadecydowała możliwość odbioru osobistego blisko mnie, myślę że będę zadowolony, nie mam porównania z innymi wzmacniaczami a więc na pewno będę 

- viki76
LUXMAN R-341 za 300 zł - opinie?
Witam Wszystkich po dłuższej przerwie
Proszę Was o opinię w wyżej wymienionym temacie. Mam YAMAHA RX-450 i mogę wymienić za niewielką dopłatą czy warto się pakować?
Pozdrawiam

Proszę Was o opinię w wyżej wymienionym temacie. Mam YAMAHA RX-450 i mogę wymienić za niewielką dopłatą czy warto się pakować?
Pozdrawiam
TUT TURU
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Jeśli lubisz zamieniać siekierkę na kijek to może i warto 

Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Jaki wzmacniacz do Technics SL-BL 3?
Witam
Dostałem w prezencie gramofon Technics SL-BL 3, niestety nie wiem za bardzo jak się je gramofony, a więc byłbym wdzięczny gdyby ktoś doradził jaki wzmacniacz i głośniczki do tego gramofonu mógłbym zakupić. Nie chcę wydać za dużo pieniędzy jednak, zresztą w moim pokoju nie ma wiele miejsca na jakieś potężne kolumny, jakieś małe głośniczki by wystarczyły. Niestety zupełnie się na tym nie znam, a więc proszę o wyrozumiałość. Po prostu chciałbym móc już posłuchać sobie muzyki z tego sprzętu i żal mnie ściska, że póki co nie mogę ;(
Dziękuję i pozdrawiam
Damian
Dostałem w prezencie gramofon Technics SL-BL 3, niestety nie wiem za bardzo jak się je gramofony, a więc byłbym wdzięczny gdyby ktoś doradził jaki wzmacniacz i głośniczki do tego gramofonu mógłbym zakupić. Nie chcę wydać za dużo pieniędzy jednak, zresztą w moim pokoju nie ma wiele miejsca na jakieś potężne kolumny, jakieś małe głośniczki by wystarczyły. Niestety zupełnie się na tym nie znam, a więc proszę o wyrozumiałość. Po prostu chciałbym móc już posłuchać sobie muzyki z tego sprzętu i żal mnie ściska, że póki co nie mogę ;(
Dziękuję i pozdrawiam
Damian
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
To ile masz tych pieniędzy?
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
A w końcu zmieściłem się z wszystkim w 300zł ;P Bez szału poszło, wzmacniacz też technicsa TECHNICS SU-V303 i jakieś tam niewielkie głośniki Sharpa, pewnie będę żałował, że jednak więcej szmalcu nie zainwestowałem, ale na start myslę, że mi styknie. Ewentualnie jakbyś mógł to napisz co myślisz o tym wzmacniaczu do takiego gramofonu, dzięki!