Kij w mrowisko...czyli o gustach dyskusja.
- krolix
Wiem, że Winters mógł prowokować Wojtka ale czy ktoś mnie oświeci czym tak bardzo narazili się Vinylpiotrek, a zwłaszcza Robert?
- zoombie
Re: Kij w mrowisko...czyli o gustach dyskusja.
Przecież czytałeś ten wątek, sam cytowałeś niektóre wpisy, więc powinieneś zauważyć, a jeśli nie - to zacznij od początku.krolix pisze:Wiem, że Winters mógł prowokować Wojtka ale czy ktoś mnie oświeci czym tak bardzo narazili się Vinylpiotrek, a zwłaszcza Robert?
W skrócie:
A Robert poleciał za to (to znaczy to była ta kropla przepełniająca kielich goryczy, bo wcześniej też się najwyraźniej czymś narażał, ale tego akurat za bardzo nie wyłapałem, no może tym, że tworzył kontrowersyjne wątki, takie jak np. ten):Wojtek pisze:Koledzy "oponenci" chyba nie zrozumieli jednej kluczowej rzeczy w moim ostatnim, dość burzliwym wpisie.
Mi się po prostu skończyła już cierpliwość do tolerowania ślepej i snobistycznej "opozycji", która tylko szkodzi forum.
Nie będzie "wishful thinking". Będzie kopniak w dupę.
Żegnamy w związku z tym kolegów Winters i vinylpiotrek.
Robert007Lenert pisze:Wnioskuję do admina o zbanowanie użytkownika Wojtek. Ilość i waga epitetów jakimi raczy innych forumowiczów nie powinna być tolerowana. Z poważaniem. Robert Lenert
- krolix
Twój wpis nic nie wyjaśnia. Jest tu mowa o jakiejś opozycji ale ja takowej nie zauważyłem. OK, spostrzegłem kiedyś coś, co można było traktować jako prowokację Wintersa wymierzoną w Wojtka, ale Vinylpiotrek? Chodzi o temat "Co kręcisz?"? Czy też o coś w tematach sprzętowych?zoombie pisze:Przecież czytałeś ten wątek, sam cytowałeś niektóre wpisy, więc powinieneś zauważyć, a jeśli nie - to zacznij od początku.krolix pisze:Wiem, że Winters mógł prowokować Wojtka ale czy ktoś mnie oświeci czym tak bardzo narazili się Vinylpiotrek, a zwłaszcza Robert?
W skrócie:Wojtek pisze:Koledzy "oponenci" chyba nie zrozumieli jednej kluczowej rzeczy w moim ostatnim, dość burzliwym wpisie.
Mi się po prostu skończyła już cierpliwość do tolerowania ślepej i snobistycznej "opozycji", która tylko szkodzi forum.
Nie będzie "wishful thinking". Będzie kopniak w dupę.
Żegnamy w związku z tym kolegów Winters i vinylpiotrek.
Widzisz, sam nie wiesz o co chodzi.A Robert poleciał za to (to znaczy to była ta kropla przepełniająca kielich goryczy, bo wcześniej też się najwyraźniej czymś narażał, ale tego akurat za bardzo nie wyłapałem, no może tym, że tworzył kontrowersyjne wątki, takie jak np. ten):Robert007Lenert pisze:Wnioskuję do admina o zbanowanie użytkownika Wojtek. Ilość i waga epitetów jakimi raczy innych forumowiczów nie powinna być tolerowana. Z poważaniem. Robert Lenert

- zoombie
No cóż, pochodzę z pokolenia, które czytało między wierszami ....
-
Na Forum modelarskim Kartonwork.pl jest dzial: " A tu kazdemu mozesz przywalic " jako swojego rodzaju zawor bezpieczenstwa, pomieszczenia z miekkimi scianami. Tam mozna nie narazajac sie na bana uprawiac bijatyki slowne. Uzywanie brzydkich slow zabronione. Gdyby pojawila sie jakas niebezpieczna dyskusja Wojtek moglby przekierowac ja do takiego utworzonego tu dzialu i niech sie tluka i dyskutuja ile wlezie. A kazdy czytajacy robi to na wlasne ryzyko. Tu jest tylko: " Jak ktos ma cos do Admina " a to chyba za malo. Troche winy ponosza tez ci ktorzy wlaczaja sie w takie dyskusje. To je podtrzymuje. Zlekcewazyc z zimna krwia i watek sam umrze.
- krolix
Problem w tym, że mogłeś przeczytać coś, czego tam wcale nie ma.zoombie pisze:No cóż, pochodzę z pokolenia, które czytało między wierszami ....
-
Też czytuję - jestem biernym użytkownikiem - Bozia talentu modelarskiego nie dała. Koniec offtopamisienka2008 pisze:Na Forum modelarskim Kartonwork.pl .....
- Reymont
Ogólnie rzecz biorąc to wszyscy chyba wylecieli za forsowanie swoich gównoteorii o wyższości jednych gustów nad innymi.
-
Jeszcze taka moja mała dywagacja, bo nie mogę się powstrzymać:
Ta dyskusja była, logicznie rzecz biorąc, chybiona od początku. Kiczowatość przecież dotyczy stopnia jakości wykonania. Na jednym biegunie jest artyzm, profesjonalizm - na drugim kicz, tandetne wykonanie. Koncertu, obrazu, sztuki teatralnej... I to faktycznie można oceniać i krytykować. Gust to upodobania i tu nie ma miejsca na dyskusje. Zawartość dzieła sztuki sama w sobie może być dla kogoś tylko interesująca lub nie.
Pozdrawiam
Ile przeciętnie trwa taka banicja? Chłopaki mają szansę na powrót?
Ta dyskusja była, logicznie rzecz biorąc, chybiona od początku. Kiczowatość przecież dotyczy stopnia jakości wykonania. Na jednym biegunie jest artyzm, profesjonalizm - na drugim kicz, tandetne wykonanie. Koncertu, obrazu, sztuki teatralnej... I to faktycznie można oceniać i krytykować. Gust to upodobania i tu nie ma miejsca na dyskusje. Zawartość dzieła sztuki sama w sobie może być dla kogoś tylko interesująca lub nie.
Pozdrawiam
Ile przeciętnie trwa taka banicja? Chłopaki mają szansę na powrót?

- JacK
- Gramofon: Kuzma Stabi S
Pytanie czy chcieliby powrócić, na ich miejscu olałbym forum na którym mnie nie chcą.misienka2008 pisze:Ile przeciętnie trwa taka banicja? Chłopaki mają szansę na powrót?
Kuzma Stabi S, Rega RB300, Dynavector DV - 10X5, Sonneteer's Sedley (first edition), AVM Competition, B&W CDM1NT
-
Jako ostatni "niezbanowany" mogę puścić postulat o odbanowanie "zbanowanych"!JacK pisze:Pytanie czy chcieliby powrócić, na ich miejscu olałbym forum na którym mnie nie chcą.misienka2008 pisze:Ile przeciętnie trwa taka banicja? Chłopaki mają szansę na powrót?
Zakładając, że nie bedą się wymądrzać i pozostaną "cichymi obserwatorami"...czyli
"starając się nie niszczyć" wizerunku Forum dalej tegoż nie popsować"
- Waluch
brakuje Ci wypowiedzi któregoś ze zbanowanych ?eenneell pisze: mogę puścić postulat o odbanowanie "zbanowanych"!
czy chcesz się bawić w adwokata ?
to chyba nie ma sensu, szkoda Twoich nerwów i czasu
W tej kwestii mam podobne zdanie co JacK
JacK pisze:... na ich miejscu olałbym forum na którym mnie nie chcą.
- zoombie
Mnie brakuje, no i co?Waluch pisze:brakuje Ci wypowiedzi któregoś ze zbanowanych ?
Co do "odbanowania", to kwestia pomiędzy nimi a Wojtkiem i po pierwsze, jak wyżej napisano, nie wiadomo, czy sami by chcieli. a po drugie, nie sądzę, żeby Wojtek miał tak szybko zmienić zdanie.
- Waluch
jak na razie to możesz jedynie jeszcze raz poczytać dotychczasowe posty 'zbanowanych' , może zaspokoisz potrzebęzoombie pisze:Mnie brakuje, no i co?

całkowicie się z tym zgadzamzoombie pisze:Co do "odbanowania", to kwestia pomiędzy nimi a Wojtkiem i po pierwsze, jak wyżej napisano, nie wiadomo, czy sami by chcieli. a po drugie, nie sądzę, żeby Wojtek miał tak szybko zmienić zdanie.
-
Możesz wysłać Piotrusiom maila i umówić się z nimi na mieście,zaprosić ich do domu na piwo,kawę itp. i nagadać się do woli zamiast lamentować na forum.zoombie pisze:Mnie brakuje, no i co?Waluch pisze:brakuje Ci wypowiedzi któregoś ze zbanowanych ?