AKAI AP-100C podłączenie
-
AKAI AP-100C podłączenie
jeszcze jedno pytanie, ile jakich kabli będę potrzebował żeby to podpiąć wszystko do kupy:)
- tollo
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
AKAI AP-100C podłączenie
W sensie że mamy pamiętać co masz poza gramofonem?Golin pisze:jeszcze jedno pytanie, ile jakich kabli będę potrzebował żeby to podpiąć wszystko do kupy:)

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- tollo
AKAI AP-100C podłączenie
Wydzieliłem temat bo już się robił o wszystkim. Kolega zadał pytanie mówiąc tylko, że ma kolumny 5.1 do komputera.Wojtek pisze:W sensie że mamy pamiętać co masz poza gramofonem?
-
Re: AKAI AP-100C podłączenie
ha sorry a ja w tamtym temacie napisałem znowu tą samą wiadomość, bo myslałem ze się nie wysłała 
wiec tak głośniki to Creative T6200, a przedwzmacniacz Vivanco PA 115

wiec tak głośniki to Creative T6200, a przedwzmacniacz Vivanco PA 115
- tollo
AKAI AP-100C podłączenie
Gramofon -> 2xRCA -> do Vivanco PA 115 -> Adapter wtyk 2xRCA z drugiej strony gniazdo Jack 3.5mm -> Kabel z wtykiem Jack 3.5mm od zestawu 5.1
Załączam zdjęcie adaptera

Załączam zdjęcie adaptera

-
-
no dobra mam wszystkie czesci ukladanki, polaczylem wszystko i mam problem strasznie mi te głosniki bucza, z muza z kompa nie bylo problemow a teraz buczy ze hoho o co kaman ? uziemienie ? co gdzie jak ? wiem ze przy wyjściu z gramofonu jak leca te 2 chinche jest tez taki mały kabelek który wygląda jakby był od uziemienia
jak odłączę gramofon z prądu to buczenie jest o połowe średnio mniejsze
gniazdko mam stare bez bolcowe a kazda wtyczka ma bolce, tylko listwa jest z bolcami ale podlaczona do tego gniazdka to tez moze meic swoj udzial?
stara instalacja jest w domku tzn lecą tylko dwie żyly, znajomy elektryk mi powiedział ze w gre wchodzi tylko pręt wkopany w ziemie
jak odłączę gramofon z prądu to buczenie jest o połowe średnio mniejsze
gniazdko mam stare bez bolcowe a kazda wtyczka ma bolce, tylko listwa jest z bolcami ale podlaczona do tego gniazdka to tez moze meic swoj udzial?
stara instalacja jest w domku tzn lecą tylko dwie żyly, znajomy elektryk mi powiedział ze w gre wchodzi tylko pręt wkopany w ziemie

- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
AKAI AP-100C podłączenie
No dobra, ale co zrobiłeś z tym małym kabelkiem od uziemienia?
Jeśli nic to już wiesz dlaczego jest tak jak piszesz
Jeśli nic to już wiesz dlaczego jest tak jak piszesz

Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- tollo
AKAI AP-100C podłączenie
Odpowiedź na Twoje pytanie znajduje się niniejszym tutaj: http://www.winyl.net/viewtopic.php?f=11&t=5355
Tak, problemem jest brak umasowienia. Czy z gramofonu wychodzi przewód masy? (kabelek beż żadnej końcówki, ewentualnie z jakimiś widełkami czy czymś w podobię). Przewód masy może być zrealizowany w sposób: osobnego przewodu bądź w postaci ekranu kabla. Rozkręć gramofon jak nie masz osobnego przewodu i zobacz jak jest to tam zrealizowane.
Tak, problemem jest brak umasowienia. Czy z gramofonu wychodzi przewód masy? (kabelek beż żadnej końcówki, ewentualnie z jakimiś widełkami czy czymś w podobię). Przewód masy może być zrealizowany w sposób: osobnego przewodu bądź w postaci ekranu kabla. Rozkręć gramofon jak nie masz osobnego przewodu i zobacz jak jest to tam zrealizowane.
-
"gramofonu jak leca te 2 chinche jest tez taki mały kabelek który wygląda jakby był od uziemienia" http://fotowrzut.pl/MLUZS1KW8Y on jest podlaczony do glownego przewodu RCA
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
AKAI AP-100C podłączenie
Na zdjęciu które pokazujesz nie jest on do niczego podłączony.
Odkręć trochę jedną ze śrubek montażowych obudowy przedwzmacniacza i zaczep o nią drut uziemienia. Problem powinien zniknąć.
Odkręć trochę jedną ze śrubek montażowych obudowy przedwzmacniacza i zaczep o nią drut uziemienia. Problem powinien zniknąć.
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- tollo
AKAI AP-100C podłączenie
Rzeczywiście nie doczytałem.
Podłącz ten przewód do metalowej części obudowy.
Podłącz ten przewód do metalowej części obudowy.
-
przedwzmacniacza? czy gramofonu ? bo on jest bardzo krotki tzn przy samym koncu sie oddziela tylko od tych dwoch RCA
- tollo
AKAI AP-100C podłączenie
Wzmacniacza/przedwzmacniacza. Nie do gramofonu.

Golin pisze:przedwzmacniacza?
Wojtek Ci wyraźnie napisał, ja myślałem, że to oczywiste.Wojtek pisze:Odkręć trochę jedną ze śrubek montażowych obudowy przedwzmacniacza