Stop czy graj bez przerwy ?

Kosmiczne talerze z ramionami
blackholesun

Re: Stop czy graj bez przerwy ?

Post autor: blackholesun »

.
Ostatnio zmieniony 21 maja 2016, 12:19 przez blackholesun, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
JacK
Gramofon: Kuzma Stabi S

Post autor: JacK »

Właśnie mata z gumy czy może inny materiał. Normalnie kupiłbym z pięć różnych jednak teraz mam trochę kłopotów finansowych i każdy nietrafiony wydatek odbija mi się czkawką.
Kuzma Stabi S, Rega RB300, Dynavector DV - 10X5, Sonneteer's Sedley (first edition), AVM Competition, B&W CDM1NT
Awatar użytkownika
vinylpiotrek

Post autor: vinylpiotrek »

JacK pisze:Właśnie mata z gumy czy może inny materiał.
Ja z gumowymi nie miałem nigdy takich problemów, z filcem bywa różnie, ew korek wydaje się pewnym materiałem.
A też zdarza mi się zmieniać płyty w biegu.
Obrazek
Awatar użytkownika
JacK
Gramofon: Kuzma Stabi S

Post autor: JacK »

blackholesun pisze: Możesz spróbować z filcową... chociaż Kuzma ma chyba filc? Jak chcesz, mam jakąś starszą matę Regi, mogę Ci ją wysłać do testów :) Tylko pamiętaj, że jak ją położysz na obecną matę, no to zmieni Ci się VTA. Najlepiej poczytaj na zachodnich forach, jaki wpływ ma zmiana maty na Twój gramofon.
Kuzma na talerzu ma wklejoną mate tekstylną z drobinkami gumy. Przynajmniej tak twierdzi dystrybutor tego sprzętu. Producenta też mailowo pytałem co to jest, lecz ten zasłania się tajemnicą handlową, jednak nawet zachęca do kombinacji z matami. O VTA się nie martwie, jest możliwość regulacji w szerokim zakresie. Dzięki za propozycje maty filcowej, jestem zainteresowany zwłaszcza że za kilka dni ktoś z mojej rodziny pojedzie do Gdyni. Dam znać jak będę cos konkretnie wiedział.
Guma, korek też mi się wydaje że mogą być trafione, a skóra jak myślicie ?
Kuzma Stabi S, Rega RB300, Dynavector DV - 10X5, Sonneteer's Sedley (first edition), AVM Competition, B&W CDM1NT
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Post autor: Wojtek »

blackholesun pisze:Najlepiej poczytaj na zachodnich forach, jaki wpływ ma zmiana maty na Twój gramofon.
Nie trzeba. Już omawialiśmy :)

JacK:
Przy tym co opisałeś najbardziej poleciłbym korek. Ew. dobra guma.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
blackholesun

Post autor: blackholesun »

.
Ostatnio zmieniony 21 maja 2016, 12:19 przez blackholesun, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Post autor: Wojtek »

Na Kuzma nie. Myślałem że chodzi Ci ogólnie o maty i ich wpływ.
Jednakże większość prawd dotyczących mat i ich wpływu jest uniwersalna i nie trzeba do tego szukać innych użytkowników konkretnego gramofonu.
Jednakże można i tak.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
Pawelec
Gramofon: Składak

Post autor: Pawelec »

W Luxmanie 121 miałem matę skórzaną i zmianę wykonywałem w locie ;) . Skóra mimo iż naturalna nie elektryzuje się i nie wykazuje żadnego negatywnego wpływu na bezpośrednio umyte jak i lekko przykurzone płytki. Jest to oryginalna Luxmanowska mata. Zdejmowanie w locie też nie sprawiało żadnego problemu. Lepiej niż z gumy. Matę teraz przełożyłem do Technicsa ale zaprzestałem zmiany w locie bo ma on magnes który zatrzymuje talerz w miejscu. Problem z głowy :D . Skórę polecam.
AKTUALNA SPRZEDAŻ - pierwszy post
viewtopic.php?t=15809#p307122

Słuchać możesz jeszcze lepiej i jeszcze piękniej.
https://instagram.com/murasaudio
ODPOWIEDZ