Próby prostowania nie wyszły (nie wychodzą)
Do słuchania takich używam Duala 1228 - radzi sobie znakomicie; nawet z takimi do 1-1,5 cm fali

A jak wyglądają Wasze doświadczenia?
Radzi sobie nawet z takimi, gdzie igła traci (no!...prawie) kontakt z płytą; coś jak skok na muldzie w biegu zjazdowym- no ale takich to już nie słucham, bo nie ma to sensu i żadnej przyjemności.zoombie pisze:Ale czy Twój Dual radzi sobie z takimi płytami, które fale mają krótkie i dość strome (coś a'la Tatry)? (inaczej mówiąc igła nagle wpada w głęboką dziurę, albo trafia na stromą hopkę)
i AS "0"vinylpiotrek pisze:Nacisk blisko górnej granicy dla danej wkładki
na pewno dobrze się spisuje!vinylpiotrek pisze:sprężynowo - przeciwwagowe
Nie masz piekarnika?eenneell pisze:Próby prostowania nie wyszły (nie wychodzą)
No to do dzieła. Chyba sensowniejsze jest naprawienie płyty aniżeli szykowanie gramofonu pod kątem defektów płytowych.eenneell pisze:Mam.
Pierwsza strona działu o konserwacji.eenneell pisze:Nie mogę znaleźć wątku o prostowaniu płyt
No teoretycznie tak! Ale co powiedzieć naprostowanej płycie żeby się nie kurwiła, przepraszam krzywiłaWojtek pisze: No to do dzieła. Chyba sensowniejsze jest naprawienie płyty aniżeli szykowanie gramofonu pod kątem defektów płytowych.
Z kacem to jest tak:Wojtek pisze:zyżby nastąpił zapowiadany wcześniej dzień kaca?
Wkładka (a w zasadzie zawieszenie igły) maj akieś znaczenie!Cracker pisze:Nie namawiam do kupowania tej akurat wkładki
Jakoś nie widzę amortyzatorów w tej V15, więc to raczej bujda (chyba, że Dual DMS238 to to samo co V15?,)vinylpiotrek pisze:Ustawianie nacisku sprężynowe lub sprężynowo - przeciwwagowe, nie sama przeciwwaga, bo wtedy robi się nam wahadło / huśtawka.
To mamy tu takich? Jesteś chyba przewrażliwionyCracker pisze:(bo zaraz nalecą na mnie sępy z różnych stron że to idiotyczny pomysł bo wkładka za droga i się nie opłaca)
Np. Shure M97xE (z nowych) albo nawet jakiś stary Pickering czy Stanton, z pędzelkiem.Cracker pisze:ale czegoś ze stablizacją co działa podobnie.
Czyję ten sarkazmWojtek pisze: sumie to eenneell jest niezły macher. Może sam sobie taki patent domajstrujesz?