Lista nieuczciwych sprzedawców online

Wszystko na temat kupowania płyt
ODPOWIEDZ
kielek

Post autor: kielek »

Jak gość ma zawieszone konto to nie ma co się bawić w zakładanie sporu tylko od razu iść na policję,bo to tylko wydłuża czas.
Awatar użytkownika
Czołgista

Re: Lista nieuczciwych sprzedawców online

Post autor: Czołgista »

Gość do tej pory się nie odezwał, co zabrać (wydruki ? emaili , płatności bankowych)
na policję ? żeby 2 razy nie chodzić ?
W takich sprawach jestem zielony jak szczypiorek na wiosnę :lol:
Jak ktoś ma doświadczenie w tym smutnym temacie to proszę o wpisy.
Awatar użytkownika
Winters

Post autor: Winters »

Czołgista pisze:co zabrać (wydruki ? emaili , płatności bankowych)
Tak. Wszystko, co dotyczy transakcji.
DIOMEDES KATO
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Post autor: Wojtek »

Czołgista pisze:Jak ktoś ma doświadczenie w tym smutnym temacie to proszę o wpisy.
Lepiej załóż nowy temat jeśli chcesz to ciągnąć dalej.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
zoombie

Post autor: zoombie »

vinylpiotrek pisze:Zoombie, to w takim razie powiedz kogo mamy unikać?
Jak napisałem wcześniej, nie wiem czy jest to faktycznie powód do unikania, ale:
arte_wojtek dodał mnie na czarną listę, ponieważ napisałem w jednym z komentarzy, że kieruję sprawę przeciwko oszustowi do sądu.
A dlaczego jestem na czarnej liście u lulus42 tego nie wiem (nigdy u niego nic nie licytowałem ani nawet nie zadawałem pytania), ale jakoś dziwnym trafem też ma wpisaną jako lokalizację "Niemcy". Różnica taka, że lulus42 pokazuje zdjęcia sprzedawanych płyt, a arte_wojtek sprzedawał kota w worku.
Awatar użytkownika
zoombie

Post autor: zoombie »

Może i nie ma czym się chwalić, ale po przesłaniu wyroku sądu zobowiązującego sprzedającego do zwrotu należności za niesprawną kartę Allegro usunęło z mojej karty użytkownika wystawiony przez niego negatyw.
Trochę czasu trwało, trochę wysiłku wymagało, ale moim zdaniem było warto. Znów mam 100 % pozytywnych komentarzy.
kielek

Post autor: kielek »

Kiedyś też cieszyło mnie czyste konto od negatywów na Alle.. ,ale jak dostałem negatywa od sprzedawcy za szybką wysyłkę pieniedzy a w zamian dostałem śmieciowego NM :D i olanie sprawy przez Alle...Od tego czasu mam w d... te ich komentarze i uzbierało się ich więcej. Wszystkie oczywiście na tej samej zasadzie co pierwszy :)
Awatar użytkownika
motomis
Kontakt:

Post autor: motomis »

Sprzedający slawek19-88 kupiłem kaplet głośników Magnat i dotarły do mnie z uszkodzoną jedna membraną , głośnika średniotonowego .Od razu wysłałem zdjęcia i gość najpierw chciał oddac 20 zł , ale zaraz potem stwierdził że to ja sam uszkodziłem sobie ta mębranę , wystawa cały czas podobne głośniki , nie polecam !!! Gośc nie uczciwy , nawet nie próbował załagodzić sprawy , wymieniłem kilka maili , ale nic to nie dało więc teraz pisze o sprawie i wystawiłem negatywa .
Awatar użytkownika
bartekopa

Post autor: bartekopa »

Niestety musze dopisac pewna sprzedajaca do tej niechlubnej listy. Mianowicie, sprzedajaca na alle o nicku: Marta199511 (ma nadal kilka plyt, nie chce zeby ktos jeszcze wpadl). Na plytach mialby byc niewodoczne dla aparatu ryski a sa glebokie, nie do wlozenia na talerz. Przestrzegam i probuje odzyskac pieniadze.
Awatar użytkownika
grummer

Post autor: grummer »

Dużo straciłeś Bartku? Propsy za PDP, też gram, ale starszej odsłonie DW Pacific ;)
Awatar użytkownika
d-t-x

Post autor: d-t-x »

Ja zawsze się zastanawiam, co popycha ludzi do kupowania płyt na allegro od osób z zerowym dorobkiem, z niedawno założonym kontem zwłaszcza, że płyty te można kupić w tym momencie przynajmniej u kilku "sprawdzonych" sprzedających. A nawet pomijając tą kwestię - przecież jak na dłoni widać, że babka nie wie, co sprzedaje, płyty odziedziczyła po dziadku/ ojcu i nie ma zielonego pojęcia o prawidłowej ocenie ich stanu.
Awatar użytkownika
bartekopa

Post autor: bartekopa »

grummer, 120zł, chociaż nie chciałbym myśleć o nich jak o straconych ;) a co do pdp, no cóż, ukochany sprzęt :D

d-t-x, sam nie wiem co mnie do tego pchnęło, może to, że miała 3 płyty które chciałem w pakiecie? nie spodziewałem się aż takiej niekompetencji, ale tak wiem, sam jestem sobie winien, zdaję sobie z tego sprawę.
Awatar użytkownika
grummer

Post autor: grummer »

bartekopa pisze:grummer, 120zł, chociaż nie chciałbym myśleć o nich jak o straconych ;) a co do pdp, no cóż, ukochany sprzęt :D

d-t-x, sam nie wiem co mnie do tego pchnęło, może to, że miała 3 płyty które chciałem w pakiecie? nie spodziewałem się aż takiej niekompetencji, ale tak wiem, sam jestem sobie winien, zdaję sobie z tego sprawę.
No cóż, trochę przykra sprawa. Sam pół roku temu kupiłem płytę od nowego sprzedawcy, który jak się potem okazało nie posiada towaru fizycznie. Na maile rzadko odpowiadał, telefonów nie odbierał, płyta przyszła po miesiącu. Nie mam skrupułów dla takich ludzi. Negatyw i blokada konta.

A tak na offtop. Stare zdjęcia, ale nic się nie zmieniło;)
459686_489727661042626_1888790408_o.jpg
460929_489727861042606_979100903_o.jpg
Awatar użytkownika
ModusOperandi
Kontakt:

Post autor: ModusOperandi »

Wyszukiwarka po wpisaniu hasła 'kulturopolis' nie wyświetla się nic, więc ja założę temat o tej witrynie.

http://www.kulturopolis.pl/

Ostrzegam przed dokonywaniem zakupów u nich. To jest jednak wielka kolokwialnie pisząc ściema. Zero kontaktu, zero towaru itp.
Zakupiłem u nich myśląc, że im się uchował Massive Attack - Heligoland na winylu oczywiście. Wpłaciłem pieniądze na podane konto, które przyszło w @
Teraz mija dwa tygodnie odkąd to zrobiłem - nic nie zostało zrealizowane. Oczywiście sprawa trafi na policję - mam nadzieję, że odzyskam pieniądze.
Ostrzegam was tutaj, bo szkoda waszych nerwów.
Zasadniczo... to ona słuszna jest... ta koncepcja...

Sony TA-FA1200ES
Sony SCD-XA1200ES
Sony PS-X4
Dali Evidence 470

http://www.discogs.com/user/Ricard-Von- ... collection
Awatar użytkownika
d-t-x

Post autor: d-t-x »

To ile już w sumie umoczyłeś?
P.S. Próbowałeś dzwonić, dowiedzieć się, o co chodzi? Wygląda na to, iż sklep jest legalnym interesem.
ODPOWIEDZ