http://allegro.pl/listing/search.php?st ... category=0
Raczej nie, no ale jak masz możliwości to zmieniaj, pewnieJoose pisze:Zobaczymy czy zmiany będą zauważalane.
To fakt, ale niestety sukcesywnie przenoszę się do Warszawy (mieszkam tu już 3 i pół roku), razem ze sprzętemJoose pisze:Z Lęborka powiadasz, to w zasadzie rzut moherowym beretem ode mnie. Fajnie będziemy mieli blisko na odsłuchy
Dlaczego? Możesz rozwinąć myśl?Wojtek pisze:Raczej nie, no ale jak masz możliwości to zmieniaj, pewnie Przy gramofonie można by ewentualnie pomyśleć nad zmianą okablowania ramienia, ale to już trochę wyższa szkoła jazdy
Możesz powiedzieć coś więcej na ten temat? Dlaczego to wyższa szkoła?Joose pisze:Przy gramofonie można by ewentualnie pomyśleć nad zmianą okablowania ramienia, ale to już trochę wyższa szkoła jazdy
Nie, na szczęście pod tym względem nie sąJoose pisze:Myślałem, że te zabiegi obarczone są przymusem posiadania obszernej wiedzy bo połączenia wewnątrz są megaskomplikowane.
Dlaczego? Byłeś poddawany jakiejś propagandzie czy jak?Joose pisze:Muszę powiedzieć, że spodziewałem się czegoś sporo gorszego brzmieniowo
Oho, co to będzie jak już przeskoczysz na coś jakościowegoJoose pisze:Wkładka to jakiś no name ale mimo tego gra na prawdę dobrze.
Goła płyta jest dobra do sprawdzania, ale fakt faktem antyskating powinien wynosić tyle samo (albo mniej więcej) co nacisk płyty.Joose pisze:Antyskating ustawiłem na gołej płycie.
I prawidłowo. 1.5 albo 2g to dobre wartości dla nieznanych wkładek, gdyż przypadają akurat na średnie wartości jakie się spotyka w większości wkładekJoose pisze:Ramię wyważyłem lecz nie znając marki ani wkładki, ani igły ustawiłem siłę nacisku na 1,5
No to faktycznie nieciekawie, ale masz rację, za małą sumę kupisz sobie normalny, porządny headshell.Joose pisze:Jedyne co mi się nie spodobało to to, że headshel jest plastikowy ale na szczęście jest sporo ładnych na wymianę za niewielkie pieniądze.