Lista nieuczciwych sprzedawców online

Wszystko na temat kupowania płyt
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Post autor: Wojtek »

Sprzedaj maxi jak nie pasi, a poluj dalej za LP. Również zgadzam się z poprzednikami, że w żaden sposób nie można tego traktować jako przypadek nieuczciwego sprzedawcy.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
krolix

Re: Lista nieuczciwych sprzedawców online

Post autor: krolix »

Wojtek pisze:Sprzedaj maxi jak nie pasi, a poluj dalej za LP. Również zgadzam się z poprzednikami, że w żaden sposób nie można tego traktować jako przypadek nieuczciwego sprzedawcy.
Myk w tym, że taki LP nie istnieje. "Touch You" to 12" EP. :D
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Post autor: Wojtek »

Czyli że Robertson pisząc LP miał na myśli EPkę? OK :D
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
Pawelec
Gramofon: Składak

Post autor: Pawelec »

Robertson liczył, że w środku znajdzie to:
http://www.discogs.com/Mind-Funk-Mind-F ... se/1277134
:D :D :D , a tu zonk!
AKTUALNA SPRZEDAŻ - pierwszy post
viewtopic.php?t=15809#p307122

Słuchać możesz jeszcze lepiej i jeszcze piękniej.
https://instagram.com/murasaudio
Robertson

Post autor: Robertson »

Pawelec pisze:Robertson liczył, że w środku znajdzie to:
Bravo Pawełku :clap: :clap: :clap: A jednak można !
Awatar użytkownika
krolix

Robertson pisze:
Ty na serio piszesz, że w okładce płyty o jednym tytule spodziewałeś się krążka o innym tytule???
Robertson

Post autor: Robertson »

krolix pisze:
Robertson pisze:
Ty na serio piszesz, że w okładce płyty o jednym tytule spodziewałeś się krążka o innym tytule???

Oczywiścieee ..... i jeszcze Shelby z 67 - go roku na dokładkę :lol: A jednak można............. jasno i czytelnie opisać aukcję !!! Kończymy temat.Ja też jestem zdania , że skazać gościa nie można..za mało dowodów :lol:
Awatar użytkownika
krolix

Robertson pisze: A jednak można............. jasno i czytelnie opisać aukcję !!!
Spoko, tylko to nie jest link do aukcji, hehe.
Awatar użytkownika
zoombie

Post autor: zoombie »

Taką odpowiedź dostałem od jednego ze sprzedawców na allegro, któremu na początku roku zadałem pytanie o zawartość zestawu płyt (ostatecznie nie licytowanego przeze mnie), a kilka dni temu, przy próbie licytacji kolejnego zestawu okazało się, że jestem na jego czarnej liście:
Szanowny Panie!

Z Panskich komentarzy na allegro wynika,ze transakcje koncza sie rozpoznaniem sadowym.

Chcac uniknac jakichkolwiek nieporozumien,tymbardziej sadowych bylo powodem zablokowania mozliwosci brania udzialu w moich aukcjach.
Zastanawiam się nad uczciwością kogoś, kto z powyższego powodu dodaje do czarnej listy. Chyba, że to jakiś znajomek sprzedającego, z którym faktycznie zaprowadziłem się do sądu i dzialanie ma charakter małego odweciku. A głównym powodem skierowania przeze mnie sprawy do sądu był może nie tyle sam fakt sprzedania uszkodzonego przedmiotu, opisanego w aukcji jako 100% sprawny, ile późniejsze zachowanie sprzedającego. Trochę to trwało, ale sąd uznał moje roszczenie, wyrok jest prawomocny.

I gwoli ścisłości, w trakcie niemal 10 letniej aktywności na Allegro był to jak dotąd jedyny przypadek gdy sprawa skończyła się w sądzie, więc użycie liczby mnogiej jest swego rodzaju nadużyciem.
Cóż, chyba zaczynam powoli rozumieć Wojtkowe pojęcie "polaczkowości" ;)
zbyszek1982

Post autor: zbyszek1982 »

Przynajmniej wiesz, że nie warto u kogoś takiego licytować. Z drugiej strony może być tak, że gość się zwyczajnie boi. Ja bardzo rzadko coś sprzedaję na allegro, ale pomimo pewności, że to co sprzedaję jest pełnowartościowe, zawsze mam obawy czy przypadkiem kupujący nie będzie kombinował. M.in. dlatego nie sprzedaję tam żadnych winyli.
Awatar użytkownika
vinylpiotrek

Post autor: vinylpiotrek »

Zoombie, to w takim razie powiedz kogo mamy unikać?
Obrazek
Awatar użytkownika
zoombie

Nie wiem, czy jest to faktycznie powód do unikania, czy może jest tak, jak pisze Zbyszek, że gościu zwyczajnie się boi. Ponieważ nic u niego nie kupiłem, więc nie wiem, czy mam prawo podawać tutaj jego nick.
Handluje pakietami z Niemiec, wyraźnie pisze, że muzyka różna, niesortowana, więc tak naprawdę nie wiem, czego się boi. Jak ktoś kupuje "kota w worku", to pretensje może mieć tylko do siebie (przynajmniej ja tak uważam). No chyba, że gostek nie ma zamiaru wysyłać tych płyt, ale to wtedy inna bajka i nie sąd, ale policja w pierwszej kolejności.
Na moje pytanie o tytuły, lub więcej zdjęć (bo z tych zamieszczonych na aukcji to widać parę płyt, a reszta to wielka niewiadoma), odpisał wtedy, że są już zapakowane i nie może zrobić spisu ani więcej zdjęć.
Awatar użytkownika
Czołgista

Post autor: Czołgista »

zoombie pisze:... odpisał wtedy, że są już zapakowane i nie może zrobić spisu ani więcej zdjęć.
A czy to nie przypadkiem Sadzik_kg ?
Bo gość z którym mam problem dokładnie tak pisał .

Za pakiet płyt zapłaciłem ponad miesiąc temu, na moje maile ponaglające odpisał 2 tyg temu że już wysyła,
i do tej pory nic, w ubiegłą sobotę napisałem do niego że mu negatywa wstawię i dalej brak odzewu,
Widzę że z okresie co ja kupowałem dwie osoby dały mu 5 negatywów za brak towaru, a konto na alle ma zawieszone.
Wczoraj mu napisałem że chcę płyt lub kasy , a jak się nie odezwie to idę na policję.

Na alle jestem od stycznia i to pierwsza moja wtopa, co teraz robić ? Policja ?
Co przygotować /zabrać ze sobą do złożenia wniosku na policji ?
Było nie było 200 zł piechotą nie chodzi :evil:
Awatar użytkownika
chudy_b

Post autor: chudy_b »

Najpierw załóż mu spór. Takie są wymagania, by wystapić o zwrot kasy z Allegro. Jak koles nie zareaguje po 2-3 tygodniach, to policja i zwrot z Allegro. Ja mimo dobrych paru lat na Allegro i kilkuset transakcji, problem miałem dwa razy. I dwa razy zalożenie sporu wystarczyło.
Awatar użytkownika
zoombie

Żeby odzyskać kasę z programu ochrony kupujących niestety musisz zgłosić sprawę na Policję. Zrób wydruk aukcji, dowodu wpłaty. Napisz zawiadomienie o podejrzeniu popełnienia przestępstwa (lub wykroczenia przy mniejszej kwocie). Możesz to wszystko wysłać pocztą albo zanieść osobiście. Ale i tak Cię będą wzywać na przesłuchanie w charakterze pokrzywdzonego. allegro chyba ma gdzieś wzór zawiadomienia, a jak nie to mogę wysłać, tylko już nie dziś :mrgreen:
Ja raz składałem zawiadomienie na Policji i nie wiem, pewnie to kwestia przypadku, ale paczkę z płytami dostałem po kilku dniach od tego faktu. Za drugim razem spór i informacja, że mam już przygotowane zawiadomienie i następnego dnia idę na Policję wystarczyło - tyle, ze w tym drugim przypadku to był chociaż jakiś kontakt.
A czy to nie przypadkiem Sadzik_kg ?
Nie, ten który dodał mnie na czarną listę miał jakiś dłuższy nick, co wcale nie wyklucza, że to ta sama osoba.
A sprawa w sądzie dotyczyła karta graficznej.
ODPOWIEDZ