to teraz wyraźniej
Co kręcisz? (czyli czego aktualnie słuchamy na winylu)
-
blackholesun
Re: Co kręcisz? (czyli czego aktualnie słuchamy na winylu)
Kolorystycznie by się zgadzało
to teraz wyraźniej
to teraz wyraźniej
- kaZ
Alicja w łańcuchach
Impra dla dzieci w niedziele więc Pan Kleks i Podróże Pana K. na ruszcie
Impra dla dzieci w niedziele więc Pan Kleks i Podróże Pana K. na ruszcie
"Bardzo lubię piosenki,
i różne inne dźwięki
szczególnie jak mnie co wzruszy
rzuca mnie się na uszy "
i różne inne dźwięki
szczególnie jak mnie co wzruszy
rzuca mnie się na uszy "
-
blackholesun
Tak jest!
Zajebista płyta, wielka szkoda, że wyszła tylko na PD
Zajebista płyta, wielka szkoda, że wyszła tylko na PD
- radekcza
Serio jest aż taka dobra? Jakoś nie mam przekonania do Alice bez Layne'a , ale chyba będę musiał się przełamać
-
blackholesun
.
Ostatnio zmieniony 21 maja 2016, 12:18 przez blackholesun, łącznie zmieniany 1 raz.
- radekcza
- radekcza
Wracając jeszcze do Layne'a, zakupiłem ostatnio Mad Season na winylu - ciary przez godzine!
-
blackholesun
.
Ostatnio zmieniony 21 maja 2016, 12:18 przez blackholesun, łącznie zmieniany 1 raz.
- Carpenter
- Gramofon: Kenwood KP-990
Było tak:
Najpierw Obrazki z wystawy wg panów Emersona, Lake'a i Palmera. Potem oryginał czyli Obrazki w wykonaniu Das Philharmonia Orchester London (tak na płycie Niemcy napisali) pod dyrekcją pana von Karajana. Oryginał się obronił! Dalej zmiana, bo Obywatel GC - Tak, tak - jedna z nielicznych polskich płyt, których lubię słuchać. Na koniec, żeby nie było wątpliwości kto tu rządzi: Pink Floyd - The Dark Side of the Moon, niestety w polskim wydaniu (zgaduję, bo nie wiem, że jest sporo gorsze od np. brytyjskiego; ale i tak gra zacnie!). Odkąd usłyszałem z ust Gilmoura, że kawałek "Money" jest w rytmie 7/8, nie umiem go (tego kawałka) słuchać bez taktowania sobie tego pięknego rytmu! Co niniejszym wszystkim polecam gorąco - ale frajda!
Najpierw Obrazki z wystawy wg panów Emersona, Lake'a i Palmera. Potem oryginał czyli Obrazki w wykonaniu Das Philharmonia Orchester London (tak na płycie Niemcy napisali) pod dyrekcją pana von Karajana. Oryginał się obronił! Dalej zmiana, bo Obywatel GC - Tak, tak - jedna z nielicznych polskich płyt, których lubię słuchać. Na koniec, żeby nie było wątpliwości kto tu rządzi: Pink Floyd - The Dark Side of the Moon, niestety w polskim wydaniu (zgaduję, bo nie wiem, że jest sporo gorsze od np. brytyjskiego; ale i tak gra zacnie!). Odkąd usłyszałem z ust Gilmoura, że kawałek "Money" jest w rytmie 7/8, nie umiem go (tego kawałka) słuchać bez taktowania sobie tego pięknego rytmu! Co niniejszym wszystkim polecam gorąco - ale frajda!
-
Robertson
[quote="Carpenter"]Było tak:
Najpierw Obrazki z wystawy wg panów Emersona, Lake'a i Palmera.
Jak Ci te obrazki wchodzą ? Kupiłem nie dawno jakieś super wyczes quartz stereo na Żółtym Kotylionie US ..tak mi "stary winylowy lis" zachwalał
i ....brzmi to super !!! Ale muzza ciężkia.Powoli wchodzi 
Najpierw Obrazki z wystawy wg panów Emersona, Lake'a i Palmera.
Jak Ci te obrazki wchodzą ? Kupiłem nie dawno jakieś super wyczes quartz stereo na Żółtym Kotylionie US ..tak mi "stary winylowy lis" zachwalał
- Carpenter
Obrazki "weszły" mi już kilkadziesiąt lat temu. Teraz już tylko od czasu do czasu się nimi delektuję - i to każdym, najmniejszym nawet "obrazkiem"Robertson pisze:Jak Ci te obrazki wchodzą ? Kupiłem nie dawno jakieś super wyczes quartz stereo na Żółtym Kotylionie US ..tak mi "stary winylowy lis" zachwalałCarpenter pisze:Było tak:
Najpierw Obrazki z wystawy wg panów Emersona, Lake'a i Palmera.i ....brzmi to super !!! Ale muzza ciężkia.Powoli wchodzi
A odkąd mam wkładkę MC, mogę się delektować dosłownie każdym dźwiękiem. Ludzie! Kupujcie wkładki MC LO (jeśli tylko Was na nie stać - co piszę bez sarkazmu, bo to tania zabawa nie jest, ale warta każdej wydanej złotówki). (Więcej już w tym wątku lobbował nie będę - przyrzekam
-
Robertson
Dzisij kupiłem. Bardzo fajna kompilacja ..szczególnie strona "A" Utwory Derek & The Doninore i Cream..same hity ! I super chodzi UK czerwony Pollydor ..polecam

- Carpenter
No widzisz - mnie Clapton nie "wchodzi". Rzecz gustu!Robertson pisze:Dzisij kupiłem. Bardzo fajna kompilacja ..szczególnie strona "A" Utwory Derek & The Doninore i Cream..same hity ! I super chodzi UK czerwony Pollydor ..polecam![]()
-
Robertson
Strona "B" faktycznie ..dupy nie urywa .Takie Claptonowskie lata 80-te. Ale pierwsza ..toż to klasyk !!! I jak graaa 
- kebabożerca
Miles Davis - Kind of Blue
Aj du not baj dys rekord, it is skraczt.