Ad Fontes by Andrzej Analogowy
- vinylpiotrek
Ale moim zdaniem położenie kilograma lukru / pazłotka na estetykę funkcjonalną to najgorsze co może być.
Nawiasem mówiąc, że już po zdjęciach widać, że "funkcjonalność" tej maszyny jest mocno dyskusyjna.
Nawiasem mówiąc, że już po zdjęciach widać, że "funkcjonalność" tej maszyny jest mocno dyskusyjna.

-
Re: Ad Fontes by Andrzej Analogowy
.
Ostatnio zmieniony 21 maja 2016, 12:16 przez blackholesun, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Oczywiście dzięki za odwiedziny, jak napisałeś, co innego Fontes na zdjęciu a co innego w realu, a gdy się go jeszcze usłyszy....... ale to już wiesz.
- Carpenter
- Gramofon: Kenwood KP-990
-
- Carpenter
To trochę Ci się dziwię, że mając ten gramofon i Nudę jeszcze nie grasz na MC
Ramie w nim pewnie raczej ciężkie, czy może nie?

- Reymont
-
Ad Fontes ma wbrew pozorom lekkie ramię i do MC się nie nadaje.
- Carpenter
Lekkie czyli ile konkretnie ma masy efektywnej?
EDIT: Już sobie znalazłem: 9 - 24 g, jeśli wierzyć Googlom. Pilot, a ile ma Twoje ramię?
EDIT: Już sobie znalazłem: 9 - 24 g, jeśli wierzyć Googlom. Pilot, a ile ma Twoje ramię?
Ostatnio zmieniony 05 maja 2014, 09:55 przez Carpenter, łącznie zmieniany 1 raz.
- vinylpiotrek
Nikt raczej nie twierdzi, że to gra jakoś źle, bo to było by niezłe jajoblackholesun pisze:ały system grał w sposób wyrównany, nienatarczywy,

Czyli do fajnych sztywnych MM-ek tym bardziej nie.zbyszek1982 pisze:Ad Fontes ma wbrew pozorom lekkie ramię i do MC się nie nadaje.
Bez sensu.
Bez sensu.Pilot pisze:AT440mla

- andrzej analogowy
Ramię w wersji podstawowej ma masę efektywną 12 gramów.Pewne zabiegi konstrukcyjne pozwalają na uzyskanie masy w przedziale 10,5 do 14 gramów.Pozwala to aplikować wkładki MM z szerokiej gamy dostępnych na rynku Ortofon seria 2M, Goldring 2xxx czy AT 440MLa.O tych mogę napisać z pełnym przekonaniem , ponieważ je testowałem Oczywiście stare modele ortofona z serii 5xx czy VMS także.Do tego MC w wersjach wysokonapięciowych.Ogólnie zasada jest taka,że wszystkie wkładki o podatności większej niż 15 zagrają.Dla wkładek ciężkich mam ramiona o masie efektywnej większej od 20 gramów,wykonane z mosiądzu ..Nie jest więc tak źle.Jeśli ktoś ma jakąś egzotyczną wkładkę,zawsze możemy dokonać prób i odsłuchów u mnie we Włocławku..Wszyscy są zaproszeni,wystarczy tylko napisać--Kontakty są na mojej stronie http://www.adfontes.com.pl Andrzej
-
No i ganz pomada. Podejrzewam, że jak jakiś posiadacz Ad Fontesa postanowi zakupić wkładkę MC, to Pan Andrzej mu z chęcią odpowiednio zmodyfikuje ramię.
-
Bez sensu to jak na razie jest większość twoich wypocin na tym forum. Zamknij się ze swoim przestarzałym rumplem na strychu i sobie słuchaj swoich trzeszczących gówien ile wejdzie a nie wypowiadasz sie na temat zestawu, którego nie słyszałeś. Niestety. Ad Fontes z AT440 Mla gra bardzo dobrze, co również mnie zadziwiło. Niestety, ale na Luxmanie Pd282 ta wkładka mnie zawiodła, ortofon stary lepiej na nim odtwarzał płyty. Tu mamy kolosalną różnicę. Tak że poszedł na strych swoje szczury przesłuchiwać i nie zabieraj tu głosu w temacie, który jest Ci obcy.vinylpiotrek pisze:Bez sensu.Pilot pisze:AT440mla
Teraz niech Twoja dziewczyna się odezwie w obronę uciśnionego!
- vinylpiotrek
Pilot, przekraczasz granice dobrego smaku.
Jeszcze rok temu byłeś zielony i grzeczny , teraz obrosłeś w piórka i wyszło szydło z worka.
Jeszcze rok temu byłeś zielony i grzeczny , teraz obrosłeś w piórka i wyszło szydło z worka.

- chudy_b
Zdecydowanie zgadzam się vinylpiotrek. Tego typu osobiste wycieczki są karygodne i nie powinny zostać bez reakcji administratora.