Każda rada się przyda!

Tak, ale nie każda Elizabeth ma wbudowany przedwzmacniacz gramofonowy, tylko model Hi-Fi.Madzia pisze:Elizabeth bądź Merkurego (radia), czy takie rozwiązanie będzie dobre?
chudy_b pisze:Musisz kupić przedwzmacniacz gramofonowy. To prawdopodobnie będzie najlepsze rozwiązanie.
Napisz też jakie masz radio,jeśli liche to pewno lepiej wymienić na coś lepszego,m co będzie także miało przedwzmacniacz (preamp) gramofonowy (niekoniecznie polskiego), jeśłi masz jakieś niezłe to pewno prościej będzie kupić zewnętrzny przedwzmacniacz.Madzia pisze: że moje radio
Radio jest liche, na pewno do wymiany. Czytam te fora i czytam, i natknęłam się na pozytywne opinie o Unitra Kleopatra lub Radmor (myślę o 5102, na 5100 chwilowo mnie nie staćvinylpiotrek pisze:Napisz też jakie masz radio,jeśli liche to pewno lepiej wymienić na coś lepszego,m co będzie także miało przedwzmacniacz (preamp) gramofonowy (niekoniecznie polskiego), jeśłi masz jakieś niezłe to pewno prościej będzie kupić zewnętrzny przedwzmacniacz.
Kolumny mam. Wkładką i igłą zajmę się jak tylko skompletuje resztęWinters pisze:Będziesz potrzebowała też kolumn. Ponadto radziłbym profilaktycznie wymienić igłę lub nawet całą wkładkę w tym gramofonie.
Poproszę o przykłady. Mam np możliwość kupna przestrojonego Radmora 5102-TE za 250złchudy_b pisze:Za cenę porządnie odnowionego Radmora można dostać mnóstwo sprzętów grających dużo, dużo lepiej.