ROTEL RA-04 i gramofon
-
Re: ROTEL RA-04 i gramofon
.
Ostatnio zmieniony 21 maja 2016, 20:02 przez blackholesun, łącznie zmieniany 1 raz.
-
"stąd tak, a nie inna jakość" - miałem na myśli, że jakość audiofilska nie wchodzi tu w grę, więc "inwestycje" też raczej na miarę powinny być
dywagujemy tu o konkretnych możliwościach poprawy brzmienia i wg mnie offtopy o gustach czy sensie słuchania takiej czy innej muzyki nie zawsze mają sens... zwłaszcza, że wyraźnie na wstępie przyznałem (się), że jakość nagrań pozostawia wiele do życzenia.
kielek i wojtek dobrze naświetlili mi temat, jestem im wdzięczny za poświęcony czas, teraz już pozostaje mi wyszukanie ewentualnych zakupów na necie...

kielek i wojtek dobrze naświetlili mi temat, jestem im wdzięczny za poświęcony czas, teraz już pozostaje mi wyszukanie ewentualnych zakupów na necie...
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
ROTEL RA-04 i gramofon
Tu chodzi o zdrowe podejście do sprawy, a nie żeby utrzeć Tobie nosa Pablito. I tak zrobisz jak uważasz 
Tutaj nikt nikogo nie ogranicza co gustów muzycznych (no dobra, jest paru co lubi wytykać co jest lepsze od czego, niepytani nawet), także luz bluz

Tutaj nikt nikogo nie ogranicza co gustów muzycznych (no dobra, jest paru co lubi wytykać co jest lepsze od czego, niepytani nawet), także luz bluz

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Zakupiłem właśnie pre ART Dj i od razu słychać widoczną poprawę - dynamika, przestrzeń, szczegółowość o kilka poziomów do góry
Bas również wyraźniejszy i głębszy, ale i tak chciałbym więcej
- zobaczymy co nowa wkładka poprawi.

- vinylpiotrek
ROTEL RA-04 i gramofon
Niezaleznie od gustu muzycznego kup ;parę płyt z poza nurtu który głównie słuchasz, niedrogich ale takich o których wiadomo, że sa poprawnie zrealizowane, a i muzyke jakoś tam jestes w stanie zaakceptowac.
Jeśli chcesz MIĘCHA to jak najbardziej Shure M44G, Sumiko Oyster to podobna szkoła brzmienia, ale sztywność raczej taka jak w M-44-7, czyli do ciężkich ramion.
Droższych Sumiko nie słuchałem.
Jeśli chcesz MIĘCHA to jak najbardziej Shure M44G, Sumiko Oyster to podobna szkoła brzmienia, ale sztywność raczej taka jak w M-44-7, czyli do ciężkich ramion.
Droższych Sumiko nie słuchałem.

-
dokładnie taką Shure chce nabyć -tylko nieco zdumiewa mnie rozpiętość cen w necie