Wojtek pisze:... i nie wspominając nigdzie, że chodzi o zupełnie inny model gramofonu, raczej nie pomogłeś sobie

Fakt, jakoś mi to umknęło, a widać, że skróty bywają nieraz długie i mało pomocne.
Wojtek pisze:Dowiemy się w końcu czy przesmarowałeś ośki gramofonu czy dalej będziesz ignorował sprawę?
Chyba że chodzi o to, że chcesz komuś zapłacić by kapnął parę kropelek oleju, to spoko.
Co zaś do smarowania, to wydało mi się to na tyle oczywiste, że nie powracałem do tematu. Skoro jednak nie jest oczywiste, to potwierdzam wykonanie zadania. Niestety, nie zmieniło to niczego

Jeśli zaś hodzi o hallotron, to mniej więcej wiem co to takiego, ale nie umiem tego ocenić. Z wypowiedzi
chudy_b pisze: W modelu SL-B202 elektronika jest dość prosta. Jeden tranzystor, kilka rezystorów i kondensatorów no i niestety hallotron. Ze zdobyciem elementów i naprawą nie powinno być problemu. Wyjątkiem jest hallotron, czyli czujnik obrotów zastosowany w tym gramofonie. Tu może być kłopot z jego znalezieniem.
mogę się tylko domyślać, że nie jest to najlepsze rozwiązanie. Rozglądam się za jakimś serwisem, ale jak na razie bez sukcesu. Może jest ktoś w stanie polecić firmę lub osobę w Olsztynie lub okolicach?