W latach 80tych jeszcze nie rzucano się zbyt mocno na w pełni cyfrowe reedycje (to bardziej lata '90te), więc można przyjąć, że reedycja z 80's raczej nie jest "ADA" itp.Robertson pisze:Czy w takim przypadku to reedycja jeszcze analogowa jak ta z lat 70-ych czy już ją "zaśmiecili" cyfrowo
Zakupy płytowe (temat ogólny)
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- DeWitt
Re: Zakupy płytowe (temat ogólny)
No widzisz, o tym nie wiedziałem. Szkoda. Jeszcze trochę chwytów do arsenału i będę wynosił płyty za groszetollo pisze:DeWitt. Za uszkodzenie płyty to swoją drogą. Jednak jak będziesz następnym razem kupował 3 płyty to pytaj o zniżkę 10%, bez względu na to czy dali Ci na uszkodzenie zniżkę. Winyle co widziałem nie były w żaden sposób uszkodzone, po prostu nie mogli ich sprzedać w tej cenie.
- kebabożerca
Czy ktoś z Was kupował płyty u allegrowicza gienek1968_n1? Ma parę ciekawych tytułów a nie wiem czy w bąbelkowej ich nie dostanę.
Aj du not baj dys rekord, it is skraczt.
- Berenguer deMontagut
Re: Zakupy płytowe (temat ogólny)
Kupowałem od niego dwie płyty, ale nie wypowiem się o wysyłce, bo odbierałem osobiście (widzę, że na szczęście zmienił adres; poprzednia lokalizacja była dość przerażającakebabożerca pisze:Czy ktoś z Was kupował płyty u allegrowicza gienek1968_n1? Ma parę ciekawych tytułów a nie wiem czy w bąbelkowej ich nie dostanę.
Co do stanu płyt to obie były opisane na aukcji jako EX. Odsłuch w domu to: jedna faktycznie EX, a druga to takie raczej -VG na jednej stronie i VG może z małym plusem na drugiej.
-
makosa5
Re: Lista nieuczciwych sprzedawców online
Witam co myslicie o tej aukcji:
http://allegro.pl/nowa-prince-purple-ra ... 66483.html
Poszukuje plyty princ'a w prawie idealnym stanie bo zalezy mi na utworze purple rain a tu opisuje plyte jako nowa, moze ktos robil u niego zakupy?
http://allegro.pl/nowa-prince-purple-ra ... 66483.html
Poszukuje plyty princ'a w prawie idealnym stanie bo zalezy mi na utworze purple rain a tu opisuje plyte jako nowa, moze ktos robil u niego zakupy?
- Mr. Moonlight
To są wydania Polskich Nagrań, pewnie są nowe w sensie że nie były pod igłą. Prawdopodobnie jakieś leżaki magazynowe bo nie wierzę że facet wykupił całą dostawę sklepową 
“Life is what happens to you while you’re busy making other plans.”
― John Lennon
― John Lennon
- falon
prośba o wycenę jimi hendrix experience 1st press
Witam
Ile można zażądać za takową płytkę w stanie jak na zdjeciach. One chodzą dość drogo na róznych stronach. Ale chodzi o rozsądną cenę co do stanu.
Jest to pierwsze wydanie UK o numerze 612 001, Mono.
Tutaj grzbiet w stanie jak widać

Płyta ma taki mały dołek który wygląda na błąd produkcji, pod szkłem powiększającym tam są rowki ale powoduje skoki igły.

Płyta ma zarysowania oczywiście, tutaj w sumie takie najbardziej widoczne, nie wpływają na dzwięk. Brud oczywiście do wyczyszczenia.

Ile można zażądać za takową płytkę w stanie jak na zdjeciach. One chodzą dość drogo na róznych stronach. Ale chodzi o rozsądną cenę co do stanu.
Jest to pierwsze wydanie UK o numerze 612 001, Mono.
Tutaj grzbiet w stanie jak widać

Płyta ma taki mały dołek który wygląda na błąd produkcji, pod szkłem powiększającym tam są rowki ale powoduje skoki igły.

Płyta ma zarysowania oczywiście, tutaj w sumie takie najbardziej widoczne, nie wpływają na dzwięk. Brud oczywiście do wyczyszczenia.

Dual CS 704; Denon PMA-355UK; Infinity Reference 30; CD Marantz CD6000OSE; Tape Sony TC-KB820S QS
- Winters
W tym stanie?
10zł, może jakiś napaleniec by dał 20.
10zł, może jakiś napaleniec by dał 20.
DIOMEDES KATO
- Reymont
Re: prośba o wycenę jimi hendrix experience 1st press
To nie żaden błąd produkcji tylko uszkodzenie mechaniczne - czytaj: coś gruchnęło na płytę, bądź płyta na coś.falon pisze: Płyta ma taki mały dołek który wygląda na błąd produkcji, pod szkłem powiększającym tam są rowki ale powoduje skoki igły.
Ja bym dał 0zł.
- chudy_b
Zgadzam się z Reymontem. Ta płyta to już niestety śmieć.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
A ile sam za nią dałeś? Nic? Funta? Nooo to już mniej więcej wiesz ile była i jest warta.

1st release to niekoniecznie także 1st press. Może Twój akurat jest, ale tak upominamfalon pisze:Jest to pierwsze wydanie UK o numerze 612 001, Mono.
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- falon
Re: prośba o wycenę jimi hendrix experience 1st press
Ja nic nie zaplacilem na razie. Wzialem na testy. Niestety po odsluchu drugiej strony tez sporo przeskokow. Jutro ja oddaje.
Dual CS 704; Denon PMA-355UK; Infinity Reference 30; CD Marantz CD6000OSE; Tape Sony TC-KB820S QS
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
falon, ten dział nie służy do wyceniania rzeczy, których nie posiadamy.
Zmyliłeś nas trochę tym "ile można zażądać", bo wychodzi na to, że nie Ty tutaj jesteś stroną "żądającą"
Zmyliłeś nas trochę tym "ile można zażądać", bo wychodzi na to, że nie Ty tutaj jesteś stroną "żądającą"
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- Robert007Lenert
- Kontakt:
To wgłębienie to klasyczny ślad po strzepnięciu papierosa. To pierwsze wydanie, nawet w takim stanie jest jednak trochę warte..... Może inaczej. Znajdą się tacy, co zapłacą za to kilkadziesiąt złotych.
- falon
Robert moze i tak. Ale 30-35e za taki stan nie dam. Gdyby chociaz nie przeskoki na drugiej stronie to bym wzial.