Co prawda nie spodziewałem się, że ktoś zacznie wyciągać tutaj cytaty z SB, ale OK, mogę się odnieść/bardziej wytłumaczyć swoją postawę

To wszystko jest oczywiście dygresją, bo nie ma to bezpośredniego odniesienia do udziału zespołu Roberta w konkursie.
eenneell pisze:Można coś "lubić/ nie lubić"...
Może się coś podobać/ nie podobać...
Można oceniać:
Dobre/ złe...
Mogą być sympatie/antypatie...
Skoro to wiesz (a przynajmniej tak można się domyślać, z tego co piszesz) to powiedz...
eenneell pisze:Z naciskiem na słowo "trzeba"!
Dlaczego?
Podaj jakiś sensowny powód.
eenneell pisze:Argumentu Admina nie rozumiem...:
Sprawa jest prosta: nie głosuję na coś co mi się nie podoba/nie przekonuje mnie.
Prościej chyba nie da się tego wyjaśnić. Nie rozumiem jak można tego nie rozumieć, poza ekstremami.
eenneell pisze:"Z mojej strony głosu nie ma..."reszta jw... mocno to trąci "polaczkowstwem"
Proszę eenneell, wyjaśnij nam wszystkim co jest "Polaczkowatego" w nieoddaniu głosu na coś co nam nie podchodzi/z czym się nie zgadzamy?
Mam nadzieję, że się Tobie uda to jakoś wytłumaczyć, bo w przeciwnym wypadku Twój cały wywód będzie trącił czystą głupotą i egoizmem.
Jeśli chodzi o mnie to zawsze taki byłem i raczej być będę. Niezależnie kto mnie prosi o oddanie głosu "za" czy złożenie podpisu pod petycją to zawsze sam oceniam czy faktycznie chcę oddać taki głos, zamiast "jasne, nie wiem o co chodzi, ale spoko, dla Ciebie wszystko, gdzie mam się podpisać?"
Jeśli dla kogoś taka postawa jest "Polaczkowa" to nie wiem, może trzeba będzie wrócić do czasów komuny, bo wolny wybór jest już zbyt passe

(żart)
Przy okazji może warto się zastanowić ile są warte głosy oddane "na ślepo", czy też "bo trzeba", czyli takie nic nie znaczące.
Sprowadzi się to wtedy do nabijania cyferek, sztucznego podbijania ceny aukcji, a nie oddawanie uznania muzyce/muzykom (nie wiem czy o to w ogóle chodzi).
Oczywiście to wszystko to moje zdanie. Może ktoś widzi to inaczej. Jeśli tak jest to w naturalny sposób się z tą osobą nie zgadzam, ale też nie widzę dlaczego ktoś miałby takiego czy owego wyboru nie uszanować.
Robert007Lenert pisze:Przypominam nasze motto:
Ja rozumiem ciśnienie, ale proszę nie rób z tego spamu.
Informacje o kolejnym awansowaniu w rozsądnych odstępach czasowych są oczywiście OK