muuhau pisze:Jednocześnie mogę zdecydowanie napisać, że scena, dynamika i naturalność brzmienia jest lepsza na Grundigu z Shure.
To dobra reklama oferowanego towaru
Ja wiem kim jest Greg, nie musisz mi go przedstawiać, ale właśnie dlatego napisałem, że nie widzę sensu w wysyłaniu Twojego gramofonu do "tuningu" u tego Pana, bo tak odebrałem zdanie z pierwszego wpisu.
Jeśli chodziło o sprzedaż gramofonu po to by dać do Grega jakieś sensowniejsze klocki (typu odtwarzacz CD czy wzmacniacz/amplituner) to pardą, bo jakiś sens to już może mieć.
muuhau pisze:Zdaję sobie sprawę z rzadkości występowania tego sprzętu - w szczególności igły
Bzdury. Już wyjaśniliśmy sobie czym jest ta wkładka i igła. Nie stanowi ona tutaj jakiejś specjalnej wartości dodatniej, serio.
Chyba że masz nadal jakieś własne teorie na ten temat.
muuhau pisze:Nie ukrywam, że ze względu na potrzeby finansowe chodzi mi o uzyskanie jak najwyższej ceny - stąd decyzja o wystawieniu go na ebayu.
Spoko. To bądź otwarty na zagranicznych klientów i olej allegro. Albo w drugą stronę, bez eBay.
Chyba że jesteś jednym z tych co honor i zasady chowają do kieszeni kiedy kasa jest do zarobienia

Twoja sprawa.
muuhau pisze:Dodam tylko, że ten sprzęt sprzedawany przez niejakiego Massimo - odpowiednik Grega na gruncie włoskim - wyceniony jest na 400 euro.
Ja dodam tylko, że "wycenienie" sprzętu to jedno, a faktyczna sprzedaż (czyli znalezienie chętnego, który da taką cenę) to drugie.
Może dodam jeszcze tylko, że nie jesteśmy Włochami (chyba), a rynek polski to nie rynek włoski czy wenezuelski.
Tak więc jeśli szukasz faktycznej wartości to... rozejrzyj się bardziej na swoim podwórku.
2 egzemplarze masz nawet na allegro, jeden kompletny "wyceniony" na 180 złotych - całkiem fajna oferta.
Gdzie 200 złotych, a gdzie 200 ojro (lekko licząc 800 złotych)?
Właśnie: ile za niego dałeś? Przypomnisz nam?
muuhau pisze:Dla ułatwienia mogę napisać, że połowa tej kwoty byłaby dla mnie satysfakcjonująca.
Życzę powodzenia w szukaniu idioty, co lubi sporo przepłacać.
Wracając jednak do samego omawianego sprzętu: ten Grundig w bardzo dobrym stanie to nie jest czasem ten sam do którego chciałeś dokupić/dorobić pokrywę? Czy to znaczy, że sprzedawany egzemplarz jest bez pokrywy lub pokrywa jest uszkodzona?