Gramofon do 500 zł
-
Gramofon do 500 zł
Ceny wynikają z rozmów osobistych z właścicielami, stąd ta różnica.
Z JacK'iem już rozmawiałem i niestety obawia się pakowania i wysyłki - szczerze, to ja również się obawiam po tym jak wysyłałem dwa wzmacniacze - jeden Cambridga sprzedałem i gdyby nie styropian, folia bąbelkowa, płyta pilśniowa pod wzmacniaczem i dwa kartony to by nie dotarł. A następnie wysyłałem do modyfikacji Yaqina i również dwa kartony, bąble, styropian i oryginalna wytłoczka i karton był tak zniszczony z zewnątrz, że przeraziłem się. Poza tym człowiek, który zabrał go z mojego domu - na bezczelnego - przed otwarciem drzwi kabiny busa - rzucił paczką na ziemie! Ma szczęście, że mnie nie było w domu!!!
A co do Technicsa SL Q2 i Saby PSP 350 oraz Duala 621 (z mojego ostatniego postu) to są z woj. lubuskiego, więc dojazd nie będzie problemem.
Dlatego zastanawiam się co wybrać.
Cholera zagwozdka jak przy wyborze auta, na które zbierałbym latami:)
Z JacK'iem już rozmawiałem i niestety obawia się pakowania i wysyłki - szczerze, to ja również się obawiam po tym jak wysyłałem dwa wzmacniacze - jeden Cambridga sprzedałem i gdyby nie styropian, folia bąbelkowa, płyta pilśniowa pod wzmacniaczem i dwa kartony to by nie dotarł. A następnie wysyłałem do modyfikacji Yaqina i również dwa kartony, bąble, styropian i oryginalna wytłoczka i karton był tak zniszczony z zewnątrz, że przeraziłem się. Poza tym człowiek, który zabrał go z mojego domu - na bezczelnego - przed otwarciem drzwi kabiny busa - rzucił paczką na ziemie! Ma szczęście, że mnie nie było w domu!!!
A co do Technicsa SL Q2 i Saby PSP 350 oraz Duala 621 (z mojego ostatniego postu) to są z woj. lubuskiego, więc dojazd nie będzie problemem.
Dlatego zastanawiam się co wybrać.
Cholera zagwozdka jak przy wyborze auta, na które zbierałbym latami:)
- JacK
- Gramofon: Kuzma Stabi S
Re: Gramofon do 500 zł
Dzięki za rekomendacjekielek pisze:JacK to solidna "firma" i myślę,że można się z nim dogadać na priv![]()

Kuzma Stabi S, Rega RB300, Dynavector DV - 10X5, Sonneteer's Sedley (first edition), AVM Competition, B&W CDM1NT
-
Gramofon do 500 zł
Mimo,że nie ten wątek,ale przyjmij moje gratulacjeJacK pisze:w niedługim czasie po prawie piętnastu latach zostanę ponownie tatą

No często przyrównuje się świat motoryzacji do świata audioremigiuszs pisze: Dlatego zastanawiam się co wybrać.
Cholera zagwozdka jak przy wyborze auta, na które zbierałbym latami:

Wybór należy do Ciebie.Warto nieraz doczytać tu i ówdzie na dany temat.
-
Gramofon do 500 zł
Cieszę się, że możemy wymienić zdania na forum JacK'u (pozwól proszę, że przejdę na stopę "koleżeńską", pomimo tego, że rozmawialiśmy "na Pan" wcześniej). Gratuluję bycia obecnym i przyszłym tatą:)
Ja dzięki Bogu mam córeczkę 4,5 miesięczną, póki co:).
"Kielek" - osobiście nie podobają mi się VW:)
Co do transportu to po swojego Yaqina leciałem do Łodzi, a potem odbierałem go z Konina i podróż mnie wyniosła jeszcze raz tyle co nowe EL 34 RFT. Dlatego mam taki dylemat, bo jednak muszę rozważnie wyliczać wydatki.
Żaden z właścicieli innych gramofonów nie jest w stanie powiedzieć co drzemie w gramofonie; a stwierdzenie, że działa to sami wiecie, że w tym przypadku jest nazbyt lakoniczne.
Jeśli chodzi o cierpliwość to nie zamierzam się spieszyć.
Nie chcę by coś było robione na łapu-capu.
JacK'u jeśli byłbyś w stanie w jakiś sposób go spakować, zabezpieczyć by doszedł do mnie w całości to proszę daj znać. Chyba, że ktoś by mi pomógł; może ktoś z forumowiczów jeździ do lubuskiego, albo przejeżdza obok?
Pozdrawiam
Ja dzięki Bogu mam córeczkę 4,5 miesięczną, póki co:).
"Kielek" - osobiście nie podobają mi się VW:)
Co do transportu to po swojego Yaqina leciałem do Łodzi, a potem odbierałem go z Konina i podróż mnie wyniosła jeszcze raz tyle co nowe EL 34 RFT. Dlatego mam taki dylemat, bo jednak muszę rozważnie wyliczać wydatki.
Żaden z właścicieli innych gramofonów nie jest w stanie powiedzieć co drzemie w gramofonie; a stwierdzenie, że działa to sami wiecie, że w tym przypadku jest nazbyt lakoniczne.
Jeśli chodzi o cierpliwość to nie zamierzam się spieszyć.
Nie chcę by coś było robione na łapu-capu.
JacK'u jeśli byłbyś w stanie w jakiś sposób go spakować, zabezpieczyć by doszedł do mnie w całości to proszę daj znać. Chyba, że ktoś by mi pomógł; może ktoś z forumowiczów jeździ do lubuskiego, albo przejeżdza obok?

Pozdrawiam
- JacK
Właśnie w tej chwili wróciłem z delegacji, jutro w ciągu dnia napisze Ci na PW i uzgodnimy wysyłkę.remigiuszs pisze: JacK'u jeśli byłbyś w stanie w jakiś sposób go spakować, zabezpieczyć by doszedł do mnie w całości to proszę daj znać.
Kuzma Stabi S, Rega RB300, Dynavector DV - 10X5, Sonneteer's Sedley (first edition), AVM Competition, B&W CDM1NT
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Gramofon do 500 zł
Takie zestawianie ze sobą iluś gramofonów jest dość czasochłonne, ale widzę że zaszła już w między czasie jakaś wstępna selekcja, więc skupię się może na tym,
Zgodzę się, że najrozsądniej byłoby tutaj skorzystanie z oferty JacKa. Gramofon znany, wiadomo że dobrze służył i wiadomo co w nim było robione (a także jakie wkładki testował na nich JacK), przy czym poczynione modyfikacje dają swoiste udogodnienie, a gramofon mimo to jest wyceniony OK. Nie piszę to po to by słodzić JacKowi tylko staram się to oceniać obiektywnie, zestawiając te wszystkie współczynniki.
Dojdzie do tego zakup wkładki, ale nie trzeba się od razu rzucać na drogie modele. Ortofon OM 5 powinien spoko zagrać na start.
A jeśli z jakiegoś powodu ten deal nie dojdzie do skutku to nadal jest jeszcze ten znaleziony Dual 621. Gramofon starszy od CS 455, ale również bardzo dobry (i nadal jest to Dual, czyli "gramofon nie dla każdego"
).
Pomiędzy Technicsem SL-Q2 i Sabą PSP-350 to jest to taka walka, że trzeba zaznaczyć główną różnicę: Technics to półautomat, a Saba to automat. Patrząc na bebechy to obydwa są Technicsami, dlatego też należy je traktować jako takie bliskie kuzynostwo.
Technics oczywiście lepiej "trzyma cenę" niż Saba (coś jak Audi kontra Skoda), ale z drugiej strony ta Saba jest przecież 2 stówy tańsza, więc relacje cenowe nadal są dość rozsądne. U Saby mamy nieco lepszą relację cena/jakość niż przy tym akurat egzemplarzu SL-Q2.
Zgodzę się, że najrozsądniej byłoby tutaj skorzystanie z oferty JacKa. Gramofon znany, wiadomo że dobrze służył i wiadomo co w nim było robione (a także jakie wkładki testował na nich JacK), przy czym poczynione modyfikacje dają swoiste udogodnienie, a gramofon mimo to jest wyceniony OK. Nie piszę to po to by słodzić JacKowi tylko staram się to oceniać obiektywnie, zestawiając te wszystkie współczynniki.
Dojdzie do tego zakup wkładki, ale nie trzeba się od razu rzucać na drogie modele. Ortofon OM 5 powinien spoko zagrać na start.
A jeśli z jakiegoś powodu ten deal nie dojdzie do skutku to nadal jest jeszcze ten znaleziony Dual 621. Gramofon starszy od CS 455, ale również bardzo dobry (i nadal jest to Dual, czyli "gramofon nie dla każdego"

Pomiędzy Technicsem SL-Q2 i Sabą PSP-350 to jest to taka walka, że trzeba zaznaczyć główną różnicę: Technics to półautomat, a Saba to automat. Patrząc na bebechy to obydwa są Technicsami, dlatego też należy je traktować jako takie bliskie kuzynostwo.
Technics oczywiście lepiej "trzyma cenę" niż Saba (coś jak Audi kontra Skoda), ale z drugiej strony ta Saba jest przecież 2 stówy tańsza, więc relacje cenowe nadal są dość rozsądne. U Saby mamy nieco lepszą relację cena/jakość niż przy tym akurat egzemplarzu SL-Q2.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Gramofon do 500 zł
No właśnie nie tak do końca,bo według kolegi zainteresowanego ta różnica po rozmowie ze sprzedawcami to tylko 100zł,dlatego obstawiałem Technicsa .Wojtek pisze:ale z drugiej strony ta Saba jest przecież 2 stówy tańsza, więc relacje cenowe nadal są dość rozsądne.
-
Gramofon do 500 zł
Raczej - nie sztuką jest wydać praktycznie tyle samo co za JacKa duala i wkładać jeszcze raz tyle, chcąc uzyskać stan obecnego Duala.
JacK wymieniałeś tam przewody sygnałowe - idąc od samego "źródła", tak?
Przewody od wkładki również wymieniałeś?
Czy poprawiałeś mocowanie talerza, jego zawieszenie? A przy ramieniu również pracowałeś?
Zastanawiam się nad Twoim dociskiem. Nie da się ukryć, że pięknie wygląda, ale nie o to chodzi. Gramofon "musi" pięknie grać, a nie tylko wyglądać. Prawie 6kg całości gramofonu to nie jest dużo, ale i nie jest mało. Czy zobaczyłeś z czasem różnicę i poprawę prowadzenia płyty? Bo mówić o poprawie jakości dźwięku to może przesada.
Jesli o mnie chodzi to poszukuję ciepłego brzmienia, nie lubię suchości, piskliwości i krzykliwości - wiem, że w tym odnajduje się szczegółowość i detaliczność, ale ja wolę ciepło w muzyce - niczym odpoczynek przed kominkiem w cieplutkich kapciach i kubkiem kakao w dłoni.
Dlatego Yaqin został "bardziej" wystrojony do moich potrzeb.
Zastanawiam się, czy ta wkładka będzie odpowiednia, czy może warto przesłuchać czegoś innego? no i czy cały tor audio - Yaqin, Ortofon i przedwzmacniacz (którego jeszcze nie mam - tu również będę miał prośbę o pomoc, ale to w innym miejscu:) )nie stworzą zamulonej atmosfery, w której utopię się jak ciepłe kluchy?
Wiem, że dla niektórych może pułap cenowy jest śmieszny i w nim nic nie będzie dobrze grało, ale to tak jak z moim pierwszym autem - nie dostałem od rodziców BMW 3 cabrio z niemiec (nie jest to objaw zazdrości:) ), tylko musiałem zarobić ciężko na starego wartburga z dziurą w bloku, połamanymi błotnikami, zjechanym ręcznym, itp.
i którego musiałem u dziadka własnymi siłami doprowadzić do stanu używalności. W tym momencie niskie ukłony dla mojego Dziadka Stefana, za przekazaną wiedzę i pomoc:)
Dziękuję
JacK wymieniałeś tam przewody sygnałowe - idąc od samego "źródła", tak?
Przewody od wkładki również wymieniałeś?
Czy poprawiałeś mocowanie talerza, jego zawieszenie? A przy ramieniu również pracowałeś?
Zastanawiam się nad Twoim dociskiem. Nie da się ukryć, że pięknie wygląda, ale nie o to chodzi. Gramofon "musi" pięknie grać, a nie tylko wyglądać. Prawie 6kg całości gramofonu to nie jest dużo, ale i nie jest mało. Czy zobaczyłeś z czasem różnicę i poprawę prowadzenia płyty? Bo mówić o poprawie jakości dźwięku to może przesada.
Jesli o mnie chodzi to poszukuję ciepłego brzmienia, nie lubię suchości, piskliwości i krzykliwości - wiem, że w tym odnajduje się szczegółowość i detaliczność, ale ja wolę ciepło w muzyce - niczym odpoczynek przed kominkiem w cieplutkich kapciach i kubkiem kakao w dłoni.
Dlatego Yaqin został "bardziej" wystrojony do moich potrzeb.
Zastanawiam się, czy ta wkładka będzie odpowiednia, czy może warto przesłuchać czegoś innego? no i czy cały tor audio - Yaqin, Ortofon i przedwzmacniacz (którego jeszcze nie mam - tu również będę miał prośbę o pomoc, ale to w innym miejscu:) )nie stworzą zamulonej atmosfery, w której utopię się jak ciepłe kluchy?
Wiem, że dla niektórych może pułap cenowy jest śmieszny i w nim nic nie będzie dobrze grało, ale to tak jak z moim pierwszym autem - nie dostałem od rodziców BMW 3 cabrio z niemiec (nie jest to objaw zazdrości:) ), tylko musiałem zarobić ciężko na starego wartburga z dziurą w bloku, połamanymi błotnikami, zjechanym ręcznym, itp.

Dziękuję
- JacK
Napisałem Ci elaborat na PW powinien rozjaśnić temat duala, jak masz dodatkowe pytania to tą drogą proszę o kontakt.
-
- vinylpiotrek
- tollo
Gramofon do 500 zł
To Lenco to ktoś włożył w szufladę z mebli kuchennych?vinylpiotrek pisze:http://allegro.pl/lenco-l78-i4097269953.html

- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Gramofon do 500 zł
OK. Nie wziąłem pod uwagę tego rekonesansukielek pisze:No właśnie nie tak do końca,bo według kolegi zainteresowanego ta różnica po rozmowie ze sprzedawcami to tylko 100zł,dlatego obstawiałem Technicsa .

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Gramofon do 500 zł
Kombinuje z tym Lenco jak koń pod górę. http://allegro.pl/lenco-l78-i4035857506.html ,później wystawił za 550 zł
-
Gramofon do 500 zł
Jeśli wszystko pójdzie jak powinno to kolejny analogomaniak dołącza do grupy szczęśliwców:)
Dual CS 455 JacKa zakupiony:)
Dziękuję wszystkim za pomoc i porady oraz wszelkie wskazówki.
Cieszę się, że są takie osoby, które nie tylko chcą korzystać, ale również i dawać innym.
Pozdrawiam
Dual CS 455 JacKa zakupiony:)
Dziękuję wszystkim za pomoc i porady oraz wszelkie wskazówki.
Cieszę się, że są takie osoby, które nie tylko chcą korzystać, ale również i dawać innym.
Pozdrawiam