1968 - witam wszystkich.
- 1968
1968 - witam wszystkich.
Witam wszystkich!
Na początek parę słów o sobie. Płyty zbieram od końca podstawówki, a było to dawno, dawno temu. Głównie klasyczny rock we wszelkich odmianach. Wymienię poważniejsze: AC/DC, Black Sabbath, Beatles, Dire Straits, Deep Purple, Dżem, Iron Maiden, Led Zeppelin, Pink Floyd, Santana, Scorpions, Rainbow, U2, Tsa, Van Halen. Oczywiście jest w kolekcji też sporo P. Collinsa, M. Grechuty, K. Bush, Human League, Ultravox, ELO, Niemena, Omegi (tej węgierskiej), Queen, Vangelisa, Yes, Jethro Tull i wielu innych wykonawców. Nie zarzynam się na pierwsze tłoczenia, choć sporo mam ich w kolekcji. Wolę dobre wznowienie, niż zjechane pierwsze tłoczenie. Wydania radzieckie i bułgarskie traktuję jako ciekawostki - mam zaledwie kilka pozycji w kolekcji.
Do odtwarzania posiadam Daniela (w odwodzie mam jeszcze GS- 461 i 470) i ampa Pioneera SX-203 + Altusy 120.
Pozdrawiam.
Na początek parę słów o sobie. Płyty zbieram od końca podstawówki, a było to dawno, dawno temu. Głównie klasyczny rock we wszelkich odmianach. Wymienię poważniejsze: AC/DC, Black Sabbath, Beatles, Dire Straits, Deep Purple, Dżem, Iron Maiden, Led Zeppelin, Pink Floyd, Santana, Scorpions, Rainbow, U2, Tsa, Van Halen. Oczywiście jest w kolekcji też sporo P. Collinsa, M. Grechuty, K. Bush, Human League, Ultravox, ELO, Niemena, Omegi (tej węgierskiej), Queen, Vangelisa, Yes, Jethro Tull i wielu innych wykonawców. Nie zarzynam się na pierwsze tłoczenia, choć sporo mam ich w kolekcji. Wolę dobre wznowienie, niż zjechane pierwsze tłoczenie. Wydania radzieckie i bułgarskie traktuję jako ciekawostki - mam zaledwie kilka pozycji w kolekcji.
Do odtwarzania posiadam Daniela (w odwodzie mam jeszcze GS- 461 i 470) i ampa Pioneera SX-203 + Altusy 120.
Pozdrawiam.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
1968 - witam wszystkich.
Cześć 1968 
Czemu akurat ten rok? Data urodzin czy co?

Czemu akurat ten rok? Data urodzin czy co?

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- kaZ
1968 - witam wszystkich.
Witaj 

"Bardzo lubię piosenki,
i różne inne dźwięki
szczególnie jak mnie co wzruszy
rzuca mnie się na uszy "
i różne inne dźwięki
szczególnie jak mnie co wzruszy
rzuca mnie się na uszy "
- loamesoile
- Kontakt:
1968 - witam wszystkich.
Witaj 
1968 to jedno z moich ulubionych lat w muzyce
Aż trzy płyty, które uważam za idealne się wtedy ukazały

1968 to jedno z moich ulubionych lat w muzyce

Aż trzy płyty, które uważam za idealne się wtedy ukazały

- Pajdak
1968 - witam wszystkich.
jakie jak można wiedzieć? 

- loamesoile
- Kontakt:
1968 - witam wszystkich.
Jak byście mieli w ciemno zgadywać, to myślę, że nikt by nie trafił, bo to wbrew pozorom nie Biały Album, ale Song Cycle Vana Dyke'a Parksa, Odessey and Oracle The Zombies i Caetano Veloso 

- JacK
- Gramofon: Kuzma Stabi S
Re: 1968 - witam wszystkich.
Cześć,
Tak to był całkiem spoko rok 1968 = JacK
Tak to był całkiem spoko rok 1968 = JacK

Kuzma Stabi S, Rega RB300, Dynavector DV - 10X5, Sonneteer's Sedley (first edition), AVM Competition, B&W CDM1NT
- kwiczasty