Czarna lista gramofonów
-
Czarna lista gramofonów
Uważam ze powinna powstać czarna lista konstrukcji których powinno się wystrzegać jak ognia z powodu czy to wad konstrukcyjnych ,oszczędności materiałowych itd. Pozwoli to uchronić kupujących przed stratą pieniędzy i pózniej bardzo wątpliwą przyjemnością trzymania w domu gniota.Nie dotyczyło by to konstrukcji których wady można usunąć ale tych z nieusuwalnymi, które to wady dyskwalifikują dane urządzenie . Powinien być opis - dlaczego dane urządzenie nie nadaje co w przypadku gramofonu czyni je urządzeniem gramofonopodobnym.
- Tyrystor
- Gramofon: SL-1410mk2
Czarna lista
...a taka lista powinna się zacząć od tego linku: http://allegro.pl/gramofony-gramofony-20078?buyNew=1

Zestaw L1: Technics SL-1410mk2 + Shure M95HE + Denon PMA-777 + Telefunken TLX
Zestaw L2: Aiwa AD-F810 + Nakamichi OMS-2E + JVC AX-555 + Canton GLE40
Zestaw L2: Aiwa AD-F810 + Nakamichi OMS-2E + JVC AX-555 + Canton GLE40
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Czarna lista
Nie Tyrystor, nie powinna.
Jeśli już chcemy coś takiego mieć to warto do tego podejść poważnie.
Osobiście obawiam się nadużyć tego tematu, na zasadzie przesady.
Zobaczymy jak to się potoczy.
Jeśli już chcemy coś takiego mieć to warto do tego podejść poważnie.
Osobiście obawiam się nadużyć tego tematu, na zasadzie przesady.
Zobaczymy jak to się potoczy.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- KasparHauser
- Gramofon: Nieinterere2000
Czarna lista gramofonów
Ale dla początkujących warto stworzyć listę np. w 1 poscie. Z tego linku można coś wybrać. Na czarną listę oczywiście
.
Na pozycji numer 1 - Camry .

-
Re: Czarna lista gramofonów
To nie takie proste.Trzeba uzasadnić dlaczego trafia na listę.KasparHauser pisze:Ale dla początkujących warto stworzyć listę np. w 1 poscie. Z tego linku można coś wybrać. Na czarną listę oczywiście.
- kebabożerca
Czarna lista gramofonów
Przydałaby się też lista dobrych, polecanych gramofonów w danym przedziale cenowym z wylistowaniem plusów dodatnich i plusów ujemnych.
Aj du not baj dys rekord, it is skraczt.
- KasparHauser
- Gramofon: Nieinterere2000
Wystarczy pokazać zdjęcieandre pisze:To nie takie proste.Trzeba uzasadnić dlaczego trafia na listę.KasparHauser pisze:Ale dla początkujących warto stworzyć listę np. w 1 poscie. Z tego linku można coś wybrać. Na czarną listę oczywiście.

-
Proponuję dodać Dual CS410, CS415, Marantz TT-42, Denon DP-29 i tym podobne plastikowe cuda.
Na drugim miejscu wszelkiej maści Beogramy z wystawek, co to ładnie wyglądają, ale nie idzie do nich dostać wkladek ani igieł.
Na miejscu trzecim wszystkie okazje z allegro typu "nie sprawdzałem czy działa, bo dla zabawy odciąłem kabel".
Na drugim miejscu wszelkiej maści Beogramy z wystawek, co to ładnie wyglądają, ale nie idzie do nich dostać wkladek ani igieł.
Na miejscu trzecim wszystkie okazje z allegro typu "nie sprawdzałem czy działa, bo dla zabawy odciąłem kabel".
Z tym to już nie jest tak łatwo, bo handlarze z allegro od razu podniosą ceny. Wiadomo, że jest kilka popularnych modeli, ale często można trafić okazję właśnie dlatego, że ktoś nie znalazł swojego znaleziska ze strychu na liście top gramofonów z jakiegoś forum.kebabożerca pisze:Przydałaby się też lista dobrych, polecanych gramofonów w danym przedziale cenowym z wylistowaniem plusów dodatnich i plusów ujemnych.
- Winters
Czarna lista gramofonów
Jak się umie naprawiać to nie problem.zbyszek1982 pisze:Na miejscu trzecim wszystkie okazje z allegro typu "nie sprawdzałem czy działa, bo dla zabawy odciąłem kabel".
DIOMEDES KATO
- Pawelec
- Gramofon: Składak
Czarna lista gramofonów
Wątek zakupowy nie pozostawia nikogo bez komentarza jeżeli ktoś pyta. Czasami nie mamy wyboru i ten który jest staje się najważniejszy
. Zastanówmy się czy taka lista jest potrzebna?
Jeżeli będą wpisy to mam nadzieję, że odpowiedzialne i dotyczące modelu który piszący miał i miał z nim doświadczenia
.

AKTUALNA SPRZEDAŻ - pierwszy post
viewtopic.php?t=15809#p307122
Słuchać możesz jeszcze lepiej i jeszcze piękniej.
https://instagram.com/murasaudio
viewtopic.php?t=15809#p307122
Słuchać możesz jeszcze lepiej i jeszcze piękniej.
https://instagram.com/murasaudio
-
W liście dla początkujących zakładamy, że się nie umie. Jak dla mnie, ktoś kto będzie w stanie ogarnąć naprawę zepsutego gramofonu nie mieści się w kategorii początkującego i dokona takiego zakupu świadomie. Dla kogoś takiego taka lista jest chyba niepotrzebna.Winters pisze: Jak się umie naprawiać to nie problem.
Ostatnio zmieniony 22 mar 2014, 19:16 przez zbyszek1982, łącznie zmieniany 1 raz.
- zoombie
Czarna lista gramofonów
Sceptycznie podchodze do tematu.
Mz niewatpliwie trzeba by zacząć od hieprmarketowo - supermarketiwych zabawek za ok. 100 - 200 zł - skoro to sprzedają, to pewnie snajdują się tacy, którzy to kupują (jak choćby szwagrowy w prezencie dla swojej babci). I coś mi się zdaje, że syldów, pod jakimi te badziewia występują jest co nie miara (mnie się przez ręce przewinął jakiś Watson w gratisie dodany, nie pamiętam jaki jest u teściowej, ale dość podobna konstrukcja)
Mz niewatpliwie trzeba by zacząć od hieprmarketowo - supermarketiwych zabawek za ok. 100 - 200 zł - skoro to sprzedają, to pewnie snajdują się tacy, którzy to kupują (jak choćby szwagrowy w prezencie dla swojej babci). I coś mi się zdaje, że syldów, pod jakimi te badziewia występują jest co nie miara (mnie się przez ręce przewinął jakiś Watson w gratisie dodany, nie pamiętam jaki jest u teściowej, ale dość podobna konstrukcja)
-
Czarna lista gramofonów
Ale generalnie starannością wykonania i "myślą techniczną" przebijają konstrukcje m.i. Duala o kilka klas...zbyszek1982 pisze:wszelkiej maści Beogramy z wystawek, co to ładnie wyglądają, ale nie idzie do nich dostać wkladek ani igieł.
A były dedykowane dla zamożnych klientów/ odbiorców

Ja nie polecam, ze względu na to
ale mówić o nich jako:zbyszek1982 pisze: nie idzie do nich dostać wkladek ani igieł
to się ni zgodzęandre pisze: konstrukcji których powinno się wystrzegać jak ognia z powodu czy to wad konstrukcyjnych ,oszczędności materiałowych itd

Zmieniłbym tytuł na gramofony "nie polecane"...
Może Artur, albo Mister kit powinien otworzyć listę?
a zaraz potem Technicsy? i Duale

- kebabożerca
Równie dobrze mogą wywindować jeśli gramofonu nie będzie na czarnej liściezbyszek1982 pisze:Z tym to już nie jest tak łatwo, bo handlarze z allegro od razu podniosą ceny. Wiadomo, że jest kilka popularnych modeli, ale często można trafić okazję właśnie dlatego, że ktoś nie znalazł swojego znaleziska ze strychu na liście top gramofonów z jakiegoś forum.kebabożerca pisze:Przydałaby się też lista dobrych, polecanych gramofonów w danym przedziale cenowym z wylistowaniem plusów dodatnich i plusów ujemnych.

Aj du not baj dys rekord, it is skraczt.
- Winters
Czarna lista gramofonów
o!eenneell pisze:Może Artur, albo Mister kit powinien otworzyć listę?a zaraz potem Technicsy? i Duale
DIOMEDES KATO