Jak ktoś ma coś do Admina...
- chudy_b
Ja tam Wojtka trochę podziwiam. Przez kilka lat po parę razy w tygodniu odpowiadać na te same pytania, gdzie pytający ewidentnie nie poświęcił pięciu minut na wyszukanie informacji, może frustrować. Z drugiej strony używanie epitetów ad persona jest dla mnie absolutnie nie do zaakceptowania niezależnie od temperatury sporu.
-
Szkoda, że przez takie zagrywki, jak ta sprzed kilku dni z Darkiem, forum traci dużo ze swojej merytorycznej wartości. Niestety, na przestrzeni dwóch lat z haczykiem odkąd jestem zarejestrowany, kilka osób, których wiedzę ceniłem, odeszło bezpowrotnie z forum.
Tak naprawdę, to cała awantura nie wiadomo z czego się wzięła, i wmojej skromnej opinii więcej hałasu narobiono, niz jest to warte. Darka mi osobiście trochę szkoda, bo słucha generalnie muzyki mi bliższej, stanowiąc delikatną przeciwwagę dla frakcji "jazzowej" forum.
Cezi
Tak naprawdę, to cała awantura nie wiadomo z czego się wzięła, i wmojej skromnej opinii więcej hałasu narobiono, niz jest to warte. Darka mi osobiście trochę szkoda, bo słucha generalnie muzyki mi bliższej, stanowiąc delikatną przeciwwagę dla frakcji "jazzowej" forum.
Cezi
- Robert007Lenert
- Kontakt:
Jeśli gość wyleje zupę na obrus podczas proszonego obiadu, to gospodarz bierze go za fraki i od flejtuchów wyzywa. To w analogii do częstych reakcji Wojtka. I to mi się od zawsze tutaj nie podoba.
- motown
Co się stało z Darkiem?
Pay for that motherfucker record
The Motown Sound™
The Motown Sound™
-
-
Re: Jak ktoś ma coś do Admina...
Można to też ując mniej pejoratywnie - "uniósł się honorem"zbyszek1982 pisze:Obraził się.motown pisze:Co się stało z Darkiem?
Możesz wyrobić sobie własne zdanie. Przeczytaj tez wątek. Zaczęło się niewinnie
http://www.winyl.net/viewtopic.php?f=28&t=4989
Końcówkę "dyskusji" Wojtek przeniósł do niniejszego wątku.
-
Nie doszukuj się w mojej wypowiedzi treści, których w niej nie ma. Czytałem tamten wątek.cezi pisze:mniej pejoratywnie
-
Jęsli, źle sie wyraziłem to przepraszam.zbyszek1982 pisze:
Nie doszukuj się w mojej wypowiedzi treści, których w niej nie ma. Czytałem tamten wątek.
- vinylpiotrek
To się zaczęło dużo wcześniej, to dla Darka raczej była kropla przelewająca czarę..cezi pisze:Zaczęło się niewinnie

-
Pewnie masz rację, nie jestem na forum tak czesto, aby ogarniać wszystkie "personalne wycieczki". Kończąc temat, bo odchodzimy od wątku, uważam, że Darek niepotrzebnie się obrażał/unosił honorem, na tyle aby odejść z forum. Przecież oprócz Admina jest tu zawsze kilka osób do pogadania, a nie sądzę, żeby Wojtek był na tyle ordynarny, aby nawet bedąc do kogoś uprzedzonym cenzurować posty (poza naruszeniem regulaminu, czy kwestiami porządkującymi). A Wojtka wypowiedzi wcinające się między wódkę i zakąskę, zawsze można zignorować. Ale to moja opinia, bazująca na przeczytanych wątkach z forum. Z pewnością nie wszystkie ich potyczki przeczytałem, a być może wojenka była kontynuowana poprzez PM.vinylpiotrek pisze:to dla Darka raczej była kropla przelewająca czarę..
Cezi
- incorester
Kij w mrowisko...czyli o gustach dyskusja (ciąg dalszy)
Temat autorski został zamkniety, by wyrazic moje zdanie zmuszony wiec jestem załozyc jego kontynuacje.
Jestem zdecydowanie przeciwny ostatnim banom!
Zbanowanych znam tylko z ich wypowiedzi na forum, a nimi w zaden sposob nie zasłuzyli na tak dotkliwa kare.
Bez nich forum traci na atrakcyjnosci i merytorycznosci.
Winyl net to wprawdzie forum prywatne ale działajace w przestrzeni publicznej w ktorej obowiazuja przeciez pewne zasady,
wiec banowanie kogokolwiek tylko za to, ze ma odmienne poglądy, ktore potrafi jednak przekazac bez wulgarnosci
i zgodnie z netykietą , nie powinno miec na nim miejsca.
Zbanowanych znam tylko z ich wypowiedzi na forum, a nimi w zaden sposob nie zasłuzyli na tak dotkliwa kare.
Winyl net to wprawdzie forum prywatne ale działajace w przestrzeni publicznej w ktorej obowiazuja przeciez pewne zasady,
wiec banowanie kogokolwiek tylko za to, ze ma odmienne poglądy, ktore potrafi jednak przekazac bez wulgarnosci
- JacK
- Gramofon: Kuzma Stabi S
Re: Kij w mrowisko...czyli o gustach dyskusja (ciąg dalszy)
BORZE MUJ tak vinylpiotrek zwykł komentować i to idealnie nadaje się do Twojej próby rozkopania tej mogiły.
Kuzma Stabi S, Rega RB300, Dynavector DV - 10X5, Sonneteer's Sedley (first edition), AVM Competition, B&W CDM1NT
- grummer
Re: Kij w mrowisko...czyli o gustach dyskusja (ciąg dalszy)
Jakbyś się wtajemniczył, to byś zauważył, że akurat wulgarności nie można odmówić temu tematowi. Vinylpiotrek i Winters słynęli z bardzo hipsterskiego podejścia do muzyki i sprzętu. Nie ma w tym nic złego, dopóki nie zaczyna się komuś innemu wjeżdżać na ambicję, że muzyka i sprzęt wyprodukowane po 1970 r. to gówno i jeszcze inne śmieci. Fakt, że słynęli z pomocnej strony w dobieraniu sprzętu, jednak moim zdaniem trochę przegięli pałę w swoich osądach.incorester pisze:Temat autorski został zamkniety, by wyrazic moje zdanie zmuszony wiec jestem załozyc jego kontynuacje.
Winylowe szaleństwo indie-rockowe
https://www.facebook.com/groups/673101102788216/
http://www.discogs.com/user/Grummer/collection
https://www.facebook.com/groups/673101102788216/
http://www.discogs.com/user/Grummer/collection
-
Popieram! i potwierdzam!incorester pisze:Winyl net to wprawdzie forum prywatne ale działajace w przestrzeni publicznej w ktorej obowiazuja przeciez pewne zasady,
Widzę różnicę w "odmienności poglądów", ,czy "dosadnością wypowiedzi" a "wulgarnością"!
w wypowiedziach Roberta Lenerta , ani Wintersa, ani Vinylpiotrka nie zauważyłem "wulgarności"!
"Odmienność poglądów", czy "dosadność wypowiedzi" TAK!
WNIESLI DO FORUM WIĘCEJ NIŻ NIEJEDEN PYTAJĄCY/ZNIKAJĄCY!
Grummer@grummer pisze:Jakbyś się wtajemniczył, to byś zauważył, że akurat wulgarności nie można odmówić temu tematowi. Vinylpiotrek i Winters słynęli z bardzo hipsterskiego podejścia do muzyki i sprzętu. Nie ma w tym nic złego, dopóki nie zaczyna się komuś innemu wjeżdżać na ambicję, że muzyka i sprzęt wyprodukowane po 1970 r. to gówno i jeszcze inne śmieci
Z tym się zgadzam!grummer pisze:Vinylpiotrek i Winters słynęli z bardzo hipsterskiego podejścia do muzyki i sprzętu. Nie ma w tym nic złego,
(Tę wypowiedż uważam , za klasyfikującą do banicji!!)grummer pisze:Nie ma w tym nic złego, dopóki nie zaczyna się komuś innemu wjeżdżać na ambicję, że muzyka i sprzęt wyprodukowane po 1970 r. to gówno i jeszcze inne śmieci.
Bo nie wolno mieć takiego zdania?
Jeden lubi B&O drugi Technicsy, BSR-y etc....
Ale ponieważ Admin toleruje takie wypowiedzi to zostaniesz

A ja nie

Nie wiem Czy zauważyliście Forumowicze że rozmawiamy wciąż o "gustach"(już nie muzycznych), ale wciąż o gustach;
o "gustach poglądów ":!:
Dobrej wypowiedzi w szanowaniu interlokutora na tym Forum nie będzie?
Moim zdaniem w pewnych tematach/wątkach wystarczyło "słowo" Admina: "spokój" ,
ale Admin nieświadomie "dolewał oliwy do ognia"...
Ponieważ "miał dosyć wypowiedzi "; PSUJĄCYCH"IMAGES FORUM"...
TO "ZBANOWAŁ"!
Lubię dyskusję, lubię "różnicę zdań"...Którą rozumiem tak:
(w forumowym wydaniu , i nie tylko)
Jeżeli rozmawiamy w tematach konkretnych; gramofony, wkładki, wzmacniacze; głośniki... etc
to dzielimy się doświadczeniem, czyli własnymi (albo nie własnymi ) doświadczeniami!!!
Natomiast o "gustach" Możemy/ powinniśmy dyskutowąć w tematach/ kategoriach "bez" emocji...
"Nie jest ładne/dobre to co jest, tylko co kto uważa"
Jeżeli Komuś pasuje/podchadzi Fogg , czy" tercet" to nie znaczy, że uważam go za "debila".

... Powiem jedynie, że nie ma wyrobionego gustu...

- Czołgista
eenneell, wpadnij do mnie w końcu na piwo
Jak telefonicznie gadaliśmy
W chwili obecnej już 6 sączę
Drogi Wojtku , proszę nie odnoś się do tego posta eenneell-a '
przed kolejnym banem , chciałbym pogadać w realu z aktywnym forumowiczem
Wczoraj dopiero przeczytałem o co biega w tym całym zamieszaniu,
Tak na marginesie , to moje wpisy w temacie płynu forumowego nie miały związku z z tematem
gdzie zbanowałeś 3 forumowiczów, wtedy odniosłem się do działu "przywitań" na forum
A teraz odnoszę wrażenie że łączyłeś te dwie sprawy
Mam wiarę że drogą dyplomacji można wiele załatwić
I z doświadczenia wiem że miesiąc banicji może być lepszy dla ogółu forum niż permanentne zbanowanie.
PS . zmianę na czarny kolor nicka miałem za żałobę po śmierci Jaruzelskiego
Taki jestem domyślny

Jak telefonicznie gadaliśmy

W chwili obecnej już 6 sączę

Drogi Wojtku , proszę nie odnoś się do tego posta eenneell-a '
przed kolejnym banem , chciałbym pogadać w realu z aktywnym forumowiczem

Wczoraj dopiero przeczytałem o co biega w tym całym zamieszaniu,
Tak na marginesie , to moje wpisy w temacie płynu forumowego nie miały związku z z tematem
gdzie zbanowałeś 3 forumowiczów, wtedy odniosłem się do działu "przywitań" na forum

A teraz odnoszę wrażenie że łączyłeś te dwie sprawy

Mam wiarę że drogą dyplomacji można wiele załatwić

I z doświadczenia wiem że miesiąc banicji może być lepszy dla ogółu forum niż permanentne zbanowanie.
PS . zmianę na czarny kolor nicka miałem za żałobę po śmierci Jaruzelskiego

Taki jestem domyślny