Tylko trzeba wyjść na miasto, do ludzi... i pomóc szczęściu.vinylpiotrek pisze:A nadal nie jest specjalnym problemem dostać te płyty w ładnym stanie poniżej 10 zł.
Chore ceny płyt na Allegro/eBay
- tollo
- pkosela
Re: Chore ceny płyt na Allegro/eBay
Czyli co? Szukanie jelenia?vinylpiotrek pisze:A nadal nie jest specjalnym problemem dostać te płyty w ładnym stanie poniżej 10 zł.
- Tyrystor
- Gramofon: SL-1410mk2
Szansa, że ktoś to kupi, jest większa niż szansa na trafienie szóstki w Totku, więc warto spróbować 
Zestaw L1: JVC QL-A2 + Denon PMA-777 + Telefunken TLX
Zestaw L2: Aiwa AD-F810 + Nakamichi OMS-2E + JVC AX-555 + Canton GLE40
Zestaw L2: Aiwa AD-F810 + Nakamichi OMS-2E + JVC AX-555 + Canton GLE40
- vinylpiotrek
Na allegro chodzą trochę drożej,niż 10zł, ale nadal nie jest to 250.
Tak, szukanie jelenia.
Ja kupiłem "na drugim brzegu" w stanie EX za 2 zł od handlarza używanymi częściami rowerowymi.
Tak, szukanie jelenia.
Ja kupiłem "na drugim brzegu" w stanie EX za 2 zł od handlarza używanymi częściami rowerowymi.

- Winters
Tylko trzeba wyjść na miasto, do Łodzi... i pomóc szczęściutollo pisze:Tylko trzeba wyjść na miasto, do ludzi... i pomóc szczęściu
DIOMEDES KATO
- pkosela
O właśnie, muszę się wreszcie zacząć ruszać na bazary 
Chociaż mam wrażenie, że handlarze, to się teraz cwane bestie porobiły - ostatnio jeden chciał ode mnie 20 zł za jakąś Osiecką w marnym stanie
Chociaż mam wrażenie, że handlarze, to się teraz cwane bestie porobiły - ostatnio jeden chciał ode mnie 20 zł za jakąś Osiecką w marnym stanie
-
Darek
Przeciez plyty rare wcale nie musza byc drogie. Wiec nie mylmy pojec. The Beatles jedynie kilka wydan sie ceni a w wiekszosci sa to tanie plyty. Jesli bedziesz podchodzil do tego ze to Polskie forum i handlarze to zakute lby ze nawet nie wiedza jak plyty umyc to mikstura forumowa tez powinna byc jakos utajnionaWinters pisze:W latach 60. tacy Beatlesi sprzedali kosmiczne ilości płyt i sporo tych wydań zachowało się w bardzo dobrym stanie do dzisiaj - na to nie trzeba polować latami, a mimo to się ceni.
Kiedys zalatwilem tansze plyty dla chlopakow i jeden mi sie zaytal " czemu ty to robisz bez zarobku?" i dostal odpowiedz ze jesli ja ci pomoge to moze kiedys i ty mi pomozesz. Kilka dni temu zadzwonil i powiedziel " mam troche plyt chcesz za darmo? przywiaze ci jak sie spotkamy" chyba nic dodac .... Wiele podobnych sytuacji moge przytaczac. Myslisz ze to w Polsce jest niemozliwe?
-
Darek
Nieraz na gieldzie samochodowej przy ul. Lodowej w Lodzi mozna cos wyrwac. Nieraz kuzyn mi tam cos kupujepkosela pisze:O właśnie, muszę się wreszcie zacząć ruszać na bazary
- pkosela
Ciężko mi się wybrać w Warszawie, więc do Łodzi pewnie będzie jeszcze gorzej, ale może ktoś inny skorzysta z podpowiedziDarek pisze:Nieraz na gieldzie samochodowej przy ul. Lodowej w Lodzi mozna cos wyrwac. Nieraz kuzyn mi tam cos kupuje
-
mrdanny
W końcu przecież to z kupna na żywca żyją handlarze, szczególnie na Zachodzie, przecież jakby wszędzie ceny były takie jak na ebay, to sprzedawano by tam faktycznie rzeczy jedynie z kolekcji. Handlarz musi z czegoś żyć, gdzieś ten zarobek wypracować. W sumie to nawet nie wiem czemu się tam parają sprzedażą płyt, skoro mając takie multum pchli targów, wielkie secondhandy (szczególnie w USA), można większą kasę trzepać z ciuchów, zabawek, czy mebli.
- Boguś
Nie tylko polskim handlarzom czasem odbija (dwie pierwsze pozycje):
http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=mo ... cat=176985
(∞).
- krolix
Czemu odbija? Ta płyta chodziła już za podobne pieniądze, a pierwszy sprzedający nawet skłonny jest do obniżenia ceny wywoławczej.Boguś pisze:Nie tylko polskim handlarzom czasem odbija (dwie pierwsze pozycje):
- Boguś
1200 PLN za płytę?
Uwielbiam trzy pierwsze albumy MM (potem to różnie bywało
), ale no fucking way
.
Uwielbiam trzy pierwsze albumy MM (potem to różnie bywało
(∞).
- krolix
Ale to już Twój "problem".Boguś pisze:1200 PLN za płytę?
Uwielbiam trzy pierwsze albumy MM (potem to różnie bywało), ale no fucking way
.
-
mrdanny
Rynek kolekcjonerski rządzi się własnymi prawami, możesz znaleźć za parę dolarów ładny egzemplarz "Killers" Iron Maiden, ale na 99% będzie on właśnie tyle wart, a jak nie będziesz uważać to może wzgardzisz takim w jakimś secondhandzie:
http://www.ebay.com/itm/IRON-MAIDEN-ULT ... 1047269362
http://www.ebay.com/itm/IRON-MAIDEN-ULT ... 1047269362