Dobry pomysł

Wojtku, chyba obaj mamy na myśli to samoWojtek pisze:Jeśli chodzi o pierwszą kwestię to bardziej bym widział jakiś "dział regionalny" i wątki regionów/województw, gdzie każdy chętny do pochwalenia się informacja gdzie przebywa mógłby się tym faktem podzielić z innymi. Nie bardzo sobie wyobrażam całe poddziały regionalne przy takiej tematyce forum.
To fajnie. Wydaje mi sie, że podfora producentów / marek powinny być bez podziału niżej, tzn. podforum Dual powinno zawierać większość postów dot. Duala de facto, bez podziału na serwis, giełdę etc. Można ew zasugerować umieszczanie wątków w tych forach producenckich jedynie w kwestiach technicznych (pytania jak coś zrobić jak nie działa i dlaczego nie działaWojtek pisze:Co do drugiego to taki jest plan, jak tylko uporamy się z reorganizacją giełdy to zabieramy się za poddziały markowe w gramofonach, choć raczej nie będzie ich 8, przynajmniej nie w tej chwili.
Chyba jednak nie, skoro myślisz o regionalnych "grupach" gdzie byłoby wiele wątków lokalnych, a ja napisałem o pojedynczych wątkach na cały region. Nie pisałem też nigdzie o dzieleniu całego forum na regiony.yamahafan pisze:Wojtku, chyba obaj mamy na myśli to samo
Bez obaw, nie będzie głębszego podziału. Giełda jest jedna, niezależna od działów technicznych.yamahafan pisze:To fajnie. Wydaje mi sie, że podfora producentów / marek powinny być bez podziału niżej, tzn. podforum Dual powinno zawierać większość postów dot. Duala de facto, bez podziału na serwis, giełdę etc. Można ew zasugerować umieszczanie wątków w tych forach producenckich jedynie w kwestiach technicznych (pytania jak coś zrobić jak nie działa i dlaczego nie działa). Ale to też do dyskusji.
Ja też, problem w tym że parę byłoby wypchanych, a pozostałe nie zawierałyby nawet 10 wątków.yamahafan pisze:Co do liczby, myślę że 8 uzbiera się bez problemu.
Po co ankieta? Przecież widać gołym okiem jakie marki wygrywają popularnościowo.yamahafan pisze:Wystarczy zrobić sondę marek użytkowanych przez forumowiczów (gramofon, wzmacniacz, nagłośnienie) i wybrać z tego powiedzmy 2/3 najpopularniejszych brandów. Na początek.
W takim razie się nie rozumiemy. Nie wiem , co w takim pojedynczym wątku w podziale na region miałoby być prócz mydła i powidła. Takie coś nie wprowadza porządku, wprost przeciwnie. Na innych forach funkcjonuje to tak jak opisałem, cieszy się popularnością i porządkuje. Ale wcale nie twierdzę, że tu musi tak być - może być inaczej jeśli uważasz, że są inne. lepsze rozwiązania. A najlepiej byłoby gdyby inni się wypowiedzieli co sądzą.Wojtek pisze:Chyba jednak nie, skoro myślisz o regionalnych "grupach" gdzie byłoby wiele wątków lokalnych, a ja napisałem o pojedynczych wątkach na cały region. Nie pisałem też nigdzie o dzieleniu całego forum na regiony.yamahafan pisze:Wojtku, chyba obaj mamy na myśli to samo
Co dokładnie widać gołym okiem ? Że sporo jest użytkowników Duali, Technics`ów, Pionieerów etc. ? Przecież to nic nie kosztuje zapytac innych, czego by oczekiwali. Więc nie bardzo widzę sens negowania tego pomysłu jako zupełnie nieprzydatny.Wojtek pisze:Po co ankieta? Przecież widać gołym okiem jakie marki wygrywają popularnościowo.yamahafan pisze:Wystarczy zrobić sondę marek użytkowanych przez forumowiczów (gramofon, wzmacniacz, nagłośnienie) i wybrać z tego powiedzmy 2/3 najpopularniejszych brandów. Na początek.
1089 wpisów odn. gramofonów / 511 odn. wkladek i igieł / 320 odn. przedwzmacniaczy i wzmacniaczy. Właśnie gołym okiem widać, które działy mają obłożenie. Stąd sądzę, że sensowne byłoby uwzględnienie podziałów firmowych co najmniej w tych trzech działach.Wojtek pisze:Tylko gramofony. Reszta działów nie ma takiego obłożenia. W drugiej kolejności można co najwyżej pomyśleć o takich podziałach w dziale wkładek.
Ja również. Jak najbardziej.Wojtek pisze:Patrzę na te plany praktycznie, a nie na zasadzie "sztuka dla sztuki".
Zgadza się, widać gołym okiem jakie marki "królują" w ilości tematów. Cieszę się, że przynajmniej to widzimy tak samoyamahafan pisze:Co dokładnie widać gołym okiem ? Że sporo jest użytkowników Duali, Technics`ów, Pionieerów etc. ?
Nie traktuję tego jako koncert życzeń tylko jako porządkowanie tego co już mamy, dlatego też bardziej cenię statystykę niż chęci (w wyniku czego prędzej powstanie np. poddział Unitry niż B&O). Jak jakaś inna marka również nabierze wysokiej popularności w dyskusjach to także dostanie swój poddział. Myślę, że jest to uczciwe.yamahafan pisze:Przecież to nic nie kosztuje zapytac innych, czego by oczekiwali. Więc nie bardzo widzę sens negowania tego pomysłu jako zupełnie nieprzydatny.