Program do wydzielania muzyki z filmu
-
Witam,
czy zna ktoś jakiś dobry darmowy program Audio z nastawną rozdzielczością ( Audio Bitrate to się chyba nazywa? ). Potrzebuję go do ściągania muzyki z videklipów YT na MP3.
Dziękuję z góry za podpowiedzi.
czy zna ktoś jakiś dobry darmowy program Audio z nastawną rozdzielczością ( Audio Bitrate to się chyba nazywa? ). Potrzebuję go do ściągania muzyki z videklipów YT na MP3.
Dziękuję z góry za podpowiedzi.
- KasparHauser
- Gramofon: Nieinterere2000
-
- Mr. Moonlight
Program do ściągania muzyki
Youtube downloader, ściągasz klip, otrzymujesz plik flv a potem Format Factory konwertuje do jakiego formatu chcesz.
“Life is what happens to you while you’re busy making other plans.”
― John Lennon
― John Lennon
- KasparHauser
- Gramofon: Nieinterere2000
-
Re: Program do ściągania muzyki
Mr. Moonlight
tak, ale nie chodzi o format tylko o rozdzielczość ( chyba, że coś mieszam
). 127kbps You Tube downloader'a to trochę mało. Nie można tam ustawić wyższych wartości. Chciałbym więcej.
KasparHauser, dzięki za linki. To ważne, bo straszna ze mnie zielenina w tym temacie.
Dziękuję i pozdrawiam
tak, ale nie chodzi o format tylko o rozdzielczość ( chyba, że coś mieszam

KasparHauser, dzięki za linki. To ważne, bo straszna ze mnie zielenina w tym temacie.
Dziękuję i pozdrawiam
-
Re: Program do ściągania muzyki
Kup sobie abonament Spotify za dychę, i będziesz mieć dostęp do wszystkiego w 320kbit. Po co to ściągać?
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Bez sensu.misienka2008 pisze:127kbps You Tube downloader'a to trochę mało. Nie można tam ustawić wyższych wartości. Chciałbym więcej.
Bitrate klipów YT jest jaki jest i jest to wartość nominalna.
Zwiększając bitrate ponad normę przy konwersji zwiększy się Tobie jedynie rozmiar pliku.
Nie przybędzie Tobie w magiczny sposób gęstszy zapis dźwięku

Aktualny max dla klipów YT (dostępne jedynie przy rozdzielczości video 720p lub 1080p) to 192kbps w formacie AAC.
Więcej nie da się obecnie wyciągnąć, a różnica pomiędzy 128kbps, a 192kbps jest na tyle mała, że gra niekoniecznie jest warta świeczki.
Przy najpopularniejszych, małych rozdzielczościach 480p i 360p, audio odtwarzane jest z bitrate 128kbps.
Tu warto zaznaczyć, że dotyczy to jedynie klipów młodszych niż lipiec 2012. Klipy starsze mają jeszcze gorszą jakość, bo wtedy YT mocniej kompresował klipy (najwyższe rozdzielczości miały max 142kbps AAC).
Podsumowując:
Jak ktoś chce ściągać muzykę w jakiejkolwiek sensownej jakości z sieci to Broń Boże niech tego nie robi z YT i innych "klipodajni".
Notabene:
Taki rozdzielacz strumieni audio/wideo/napisów itd. z tzw. "kontenera" (formatu pliku, który łączy te strumienie) to tzw. demuxer.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Re: Program do wydzielania muzyki z filmu
Dzięki za szczegółowe wyjaśnienia.
Zasugerowałem się tym, że słuchając z laptopa klipów muzyka brzmi lepiej niż sciągnięta na mp3 ( Ta sama muzyka na tych samych słuchawkach ). Myślałem, że wina leży po stronie programu do konwersji. O standardzie 127 kbps dla wszystkich videoklipów nie wiedziałem.
Moje szukanie różnych wykonań muzyki klasycznej na YT ma na celu znalezienie dobrych interpretacji i jest to bezpłatne. Zrobiłem się do tego stopnia wybredny, że rozważam gromadzenie kilku wykonań, wybranie z nich najlepszych części i zmontowanie z nich utworu. Szajba totalna.
Nie macie tych problemów, bo zespoły grają swoje utwory jednakowo. Ale jeśli abonament kosztuje tylko 10 PLN to rzeczywiście nie ma to sensu.
Jeszcze raz dziękuję
Zasugerowałem się tym, że słuchając z laptopa klipów muzyka brzmi lepiej niż sciągnięta na mp3 ( Ta sama muzyka na tych samych słuchawkach ). Myślałem, że wina leży po stronie programu do konwersji. O standardzie 127 kbps dla wszystkich videoklipów nie wiedziałem.
Moje szukanie różnych wykonań muzyki klasycznej na YT ma na celu znalezienie dobrych interpretacji i jest to bezpłatne. Zrobiłem się do tego stopnia wybredny, że rozważam gromadzenie kilku wykonań, wybranie z nich najlepszych części i zmontowanie z nich utworu. Szajba totalna.

Jeszcze raz dziękuję
- Robert007Lenert
- Kontakt:
Takie moje drobne wtrącenie obok głownego tematu. To co zacytowałem nie jest prawdą. W dowolnym gatunku muzycznym ma miejsce interpretacja, ma też miejsce wariacja czy improwizacja w oparciu o temat. To tyle. Pozdrawiam.misienka2008 pisze: Nie macie tych problemów, bo zespoły grają swoje utwory jednakowo.
-
Miałem na myśli to, że zespoły grają tylko swoją muzykę a nie wykonują i nie interpretują utworów innych zespołów ( z wyj. standardów ). Oczywiście masz rację; miejsce na interpretacje i improwizacje we własnych utworach ( lub w obcych tematach ) jest.
- vinylpiotrek
Nie masz racji.misienka2008 pisze:Miałem na myśli to, że zespoły grają tylko swoją muzykę a nie wykonują i nie interpretują utworów innych zespołów ( z wyj. standardów ).
Można by o tym pogadać, ale może nie tutaj.
Inna sprawa, ze słuchanie na dłuższą metę klasyki z mp3 to zbrodnia.

-
Może coś przeoczyłem, ale nie przypominam sobie, aby na przykład Led Zeppelin wykonywał i interpretował utwory Dire Straits. Mówiłem o muzyce klasycznej. Jest na przykład V Symfonia Beethovena, 150 dyrygentów i tyleż interpretacji. I bywają one czasem nieprawdopodobnie różne, wierz mi. Jaką wybrać, gdzie szukać? Kupować i sprawdzać? Czyja kieszeń to wytrzyma?
Piszesz, że słuchanie klasyki z mp3 to trochę barbarzyństwo. To prawda, ale nie namówisz mnie na zabieranie z sobą gramofonu, wzmacniacza i kolumn na spacer czy do pociągu. Trochę niewygodne.
Pozdrawiam
Piszesz, że słuchanie klasyki z mp3 to trochę barbarzyństwo. To prawda, ale nie namówisz mnie na zabieranie z sobą gramofonu, wzmacniacza i kolumn na spacer czy do pociągu. Trochę niewygodne.

Pozdrawiam