Audio-Technica AT20SLa Igła Shibata

ODPOWIEDZ
Estrecho

Post autor: Estrecho »

Witam, mam do sprzedania wkładkę gramofonową Audio-Technica AT20SLa Limited Edition z igłą 20-SLa ze szlifem Shibata oraz dodatkową igłą zamiennikiem (eliptyk) - http://allegro.pl/audio-technica-at20sl ... 68899.html - 750 zł

Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 13 lut 2014, 19:40 przez Estrecho, łącznie zmieniany 1 raz.
MISSE
Gramofon: Micro Seiki DDX

Thorens TD 166 Spezial + Audio-Technica AT20SLa Igła Shibata

Post autor: MISSE »

nie wiem ile dostaniesz za gramofon, ale wkładkę na Ebayu 2 miesiące temu kupiłem za 150EUR z przesyłką ;)

jeśli zapłaciłeś więcej to pech, co nie zmienia faktu że wkładka jest genialna.

co do obrotów to mam thorensa 125 i przy 45 obr/min trzeba mu pomagać; to chyba ich uroda. i startuje tak samo z 300g dociskiem jak i 1000g.

powodzenia w sprzedaży :)
Estrecho

Zapłaciłem podobne pieniądze, ale dorzucam też nową igłę, która kosztowała 80 zł. Poza tym cena jest trochę zawyżona ze względu na Allegro, jak ktoś zadzwoni albo napisze to jestem skłonny się dogadać. :)

Co do brzmienia, zgadzam się że jest fajna, jednak brakowało mi trochę dynamiki, być może ze względu na sprzęt jaki używam. Jednak jak podpiąłem ją gdzie indziej to rzeczywiście dobrze dawała radę.

A co do Thorensa... Bardzo udany model, ale brakuje mi przede wszystkim automatyki i bezpośredniego napędu, dlatego chcę się przesiąść na Duala 704 z Shurem V-15, tam powinno być wszystko czego potrzebuję :)

Dzięki i pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Post autor: Wojtek »

Estrecho pisze:ale dorzucam też nową igłę, która kosztowała 80 zł.
Nie jest to zbyt mocny wabik :)
Estrecho pisze:Poza tym cena jest trochę zawyżona ze względu na Allegro
Dlaczego tak? Kwestia prowizji?
Estrecho pisze:A co do Thorensa... Bardzo udany model, ale brakuje mi przede wszystkim automatyki i bezpośredniego napędu, dlatego chcę się przesiąść na Duala 704 z Shurem V-15, tam powinno być wszystko czego potrzebuję :)
Może.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Estrecho

No może nie za mocny, ale igłę w zapasie zawsze warto mieć.

Tak, jest to kwestia prowizji. Poza tym, wystawiłem to dopiero pierwszy raz, zastanawiam się jak będzie zainteresowanie. Nie mam specjalnego ciśnienia, żeby oddać to za bezcen, więc poczekam na rozwój sytuacji.

Co do przesiadki na duala z shurem dało mi do myślenia fakt, kiedy w ręce wpadł mi Fryderyk z wkładką Shura M44MB i podeszła mi do gustu dynamika tych wkładek, zaś Audio-Technica nie spełniła moich oczekiwań.
Estrecho

Gramofon sprzedany, została sama wkładka: http://allegro.pl/audio-technica-at20sl ... 68899.html
Awatar użytkownika
Winters

Post autor: Winters »

Estrecho pisze:Co do przesiadki na duala z shurem dało mi do myślenia fakt, kiedy w ręce wpadł mi Fryderyk z wkładką Shura M44MB i podeszła mi do gustu dynamika tych wkładek
V15 to raczej inna szkoła niż M44, chyba że mowa o pierwszej inkarnacji tego modelu z lat 60.

Jak podoba Ci się taki ogień to celowałbym w gramofon z cięższym ramieniem niż 704.
DIOMEDES KATO
ODPOWIEDZ