Gramofon: Wega JPS 352P (Sony PS-T25)
Wzmacniacz: Technics SU-7300K
Tak, gniazdko ma uziemienie. Podpinałem gramofon, ale pod złodziejkę włożoną w to samo gniazdo co listwa ze wzmacniaczem i komputerem. Niestety drugie gniazdko jest troszkę za daleko i muszę zdobyć jakąś listwę, żeby sprawdzić jak to się zachowa.andre pisze:Czy gniazdko w ścianie ma uziemienie tzn "bolec" ? Czy gramofon był podpinany tylko pod listwę czy pod inne gniazdo w ścianie niezależnie od reszty?
Do komputera podpięta jest zewnętrzna karta dźwiękowa USB, od której chinche (te które zamówiłeś) idą do wzmacniacza i są wpięte pod gniazdo tuner.zbyszek1982 pisze:Jak wygląda dokładnie połączenie między wzmacniaczem a komputerem?
Czy komputer jest podpięty przez pętlę magnetofonową? (w sensie, że najpierw idą kable z wyjścia we wzm. do wejścia w komp, a potem idą z powrotem z wyjścia w komp. do wejścia we wzm?).
Tego jeszcze nie próbowałem. Podłączałem jedynie pod Rec Tape, żeby coś nagrać i słyszałem tylko buczenie i w tle grającą muzykę z nagrania.zbyszek1982 pisze:A coś się zmienia jak podłączysz sygnał wychodzący komputera do wejścia "playback" w pętli magnetofonowej?
Zobaczę po powrocie do domuzbyszek1982 pisze:Zobacz jeszcze czy coś się zmieni jak podłączysz sygnał wychodzący ze wzmacn. bezpośrednio do komputera, z pominięciem tej zewnętrznej karty dźwiękowej.
Hmm, tylko przypominałem sobie, że buczenie następuje jak tylko kabel od kompa zostanie włożony w tę samą listwę co wzmacniacz i gramofon. Nawet bez wpiętych chinchy od karty muzycznej... Jeszcze raz to dzisiaj sprawdzę.zbyszek1982 pisze:Ja myślę, że problem nie jest z gramofonem, tylko z komputerem. Ten separator masy można ew wpiąć pomiędzy komputer a wzmacniacz.
grummer pisze:Niestety mam pojedyncze gniazdko.
No to słabo. Ja zacząłem od uziomu jak robiłem instalację.grummer pisze:Jak się dowiedziałem, żadne gniazdko w domu nie ma uziemienia, bo jeszcze instalacja nie jest skończona.