http://imageshack.com/a/img849/8917/i173.jpg
http://imageshack.com/a/img829/4678/sb2m.jpg
Aaaa.....dziekuję Panie PawlePawelec pisze:No pięknaaaaa Panie Robercie
Czyli bigbitu nie posłuchaszRobertson pisze:Na koniec dodam jeszcze , że faktycznie bardziej słyszalny jest szum i trzaski bardziej zużytych płyt ale nic to..... muzyka w 100% to rekompensuje
Bardziej boję się o klasykęWinters pisze:Czyli bigbitu nie posłuchaszRobertson pisze:Na koniec dodam jeszcze , że faktycznie bardziej słyszalny jest szum i trzaski bardziej zużytych płyt ale nic to..... muzyka w 100% to rekompensuje
Obawiam się , że nie udzielę Ci odpowiedzi na te pytania ponieważ korzystałem z usług serwisu przy zakupie , montarzu i kalibracji Shura.A Ortofona kupiłem wraz z gramofonem.Posiadam jedynie informacje na temat obciążenia .Ortofon 1,6-1,8 g . Natomiast Shure przy ustawionej "swobodnie-opadającej" pozycji takiej mikro szczoteczki przed igłą 1,75 g.Ukaniu pisze:Ja mam pytanie, jaką geometrie ustawioną miałeś przy ortofonie a jaką przy szczurze oraz jakie w obu przypadkach obciążenie, pojemność rezystancja?
Hmm...nic nie wnosi , pitu pitu ...no dobrze ..niech i tak bedzieUkaniu pisze:Ustawienie wkładki i obciążenie wpływają ogromnie na brzmienie.
Czyli generalnie pitu pitu, szkoda. Bo nie wiadomo co było przy Orto i co jest przy Szu.
W sumie ważne, że Ci pasuje ale do obiektywnej oceny tematu nic nie wnosimy.
Robertson pisze: korzystałem z usług serwisu przy zakupie
Jeżeli samemu się nic nie robi (polegając na serwisie) to robi się pitu-pitu (szczgólnie przy tak różnych wkładkach)Ukaniu pisze:Czyli generalnie pitu pitu, szkoda.
to "domena"nowych "E"Robertson pisze:Robertson pisze:Na koniec dodam jeszcze , że faktycznie bardziej słyszalny jest szum i trzaski bardziej zużytych płyt ale nic to.
Skoro igła jest od JICO to już wiemy, że załatwianie jej przez sklep Nomos nie miało zupełnie sensu (i nie potrzebnie wydłużyło czekanie).Robertson pisze:mk.IV z igłą od Jico
To jaki Ty masz szlif igły? Tylko proszę nie pisz "jakiś dobry", bo padnęRobertson pisze:Na koniec dodam jeszcze , że faktycznie bardziej słyszalny jest szum i trzaski bardziej zużytych płyt
Nie każdy ma zaawansowany przedwzmacniacz z masą nastawów lub chęć do zmiany parametrów elektrycznych.Ukaniu pisze:oraz jakie w obu przypadkach obciążenie, pojemność rezystancja?
Nawet jakby sie okazało, że jedna była źle zamontowana ze źle dobranym obciążeniem w niewłaściwym ramieniu ?Wojtek pisze:Nie każdy sprawdza brzmienie wkładek miernikiem, wagą jubilerską i suwmiarką.