Mały zbiór płyt LP DBX i Technics RS-B50
- JacK
- Gramofon: Kuzma Stabi S
W związku z tym że powoli kończę moją przygodę z kodowanymi płytami w DBX wystawiam część mojego zbiorku na sprzedaż. Wszystkie płyty były kupowane jako nowe zafoliowane w USA lub Wielkiej Brytani i były grane zaledwie raz czy dwa. W dwóch przypadkach sprzedaje absolutne nóweczki jeszcze w folii. Natomiast płyta spyro gyra ma podniszczoną w transporcie pocztowym okładkę (nieco zagięte rogi okładki). Sprzedam jako całość lub na sztuki. Cena od 50 zł./szt.
Pablo Cruise - Worlds Away - Nautilus Superdisc LP DBX
Spyro Gyra - Morning Dance - Nautilus Superdisc LP DBX
Joan Baez - Diamons and Rust - LP DBX
Chuck Mangione - Feels So Good - LP DBX
J. Geils Band, The - Love Stinks - Nautilus Superdisc LP DBX
Herb Alpert - Rise - LP DBX
The John Dentz Reunion Band Dec 5 & 6 - LP DBX /folia/
Loggins And Messina - Full Sail - Super Disk LP DBX
Captain & Tennille - Song Of Joy - LP DBX /folia/
Taj Mahal And International Rhythm Band Live - DBX LP
Kingston Trio - Aspen Gold - Nautilus Superdisc - DBX LP
Gino Vannelli - Brother To Brother - Nautilus Superdisc DBX LP
Tim Weisberg - The Tip Of The Weisberg - Nautilus Superdisc LP DBX
Do sprzedania mam też magnetofon Technics RS-B50 który może posłużyć do dekodowania płyt DBX. Magnetofon jest w rewelacyjnym stanie wizualnym, technicznie też podobno bardzo dobrze (wg. informacji poprzedniego właściciela) ale nie mam tego jak sprawdzić bo nie mam kaset. Sprawdziłem tylko czy dekodowanie DBX działa i działa bez przykrych niespodzianek. Jak ktoś będzie mocno zainteresowany sprzętem to gdzieś pożyczę kasetę i sprawdzę jak odtwarza. Cena 200 zł.
Pablo Cruise - Worlds Away - Nautilus Superdisc LP DBX
Spyro Gyra - Morning Dance - Nautilus Superdisc LP DBX
Joan Baez - Diamons and Rust - LP DBX
Chuck Mangione - Feels So Good - LP DBX
J. Geils Band, The - Love Stinks - Nautilus Superdisc LP DBX
Herb Alpert - Rise - LP DBX
The John Dentz Reunion Band Dec 5 & 6 - LP DBX /folia/
Loggins And Messina - Full Sail - Super Disk LP DBX
Captain & Tennille - Song Of Joy - LP DBX /folia/
Taj Mahal And International Rhythm Band Live - DBX LP
Kingston Trio - Aspen Gold - Nautilus Superdisc - DBX LP
Gino Vannelli - Brother To Brother - Nautilus Superdisc DBX LP
Tim Weisberg - The Tip Of The Weisberg - Nautilus Superdisc LP DBX
Do sprzedania mam też magnetofon Technics RS-B50 który może posłużyć do dekodowania płyt DBX. Magnetofon jest w rewelacyjnym stanie wizualnym, technicznie też podobno bardzo dobrze (wg. informacji poprzedniego właściciela) ale nie mam tego jak sprawdzić bo nie mam kaset. Sprawdziłem tylko czy dekodowanie DBX działa i działa bez przykrych niespodzianek. Jak ktoś będzie mocno zainteresowany sprzętem to gdzieś pożyczę kasetę i sprawdzę jak odtwarza. Cena 200 zł.
Ostatnio zmieniony 18 lip 2024, 19:56 przez JacK, łącznie zmieniany 1 raz.
Kuzma Stabi S, Rega RB300, Dynavector DV - 10X5, Sonneteer's Sedley (first edition), AVM Competition, B&W CDM1NT
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
A co z pozostałym sprzętem DBX? Zostaje? 

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- JacK
Re: Mały zbiór płyt LP DBX i Technics RS-B50
Narazie tak, choć nie wykluczam dalszej wyprzedaży.
Kuzma Stabi S, Rega RB300, Dynavector DV - 10X5, Sonneteer's Sedley (first edition), AVM Competition, B&W CDM1NT
- JacK
Sprzedam magnetofon Technics RS-B50
Sprzedam magnetofon Technics RS-B50 z DBX. Używany u mnie wyłącznie do testu dekodera DBX. Moje potyczki z tym sprzętem tutaj http://www.winyl.net/viewtopic.php?f=15 ... dbx#p21438
Mam jedną nagraną kasetę i odtwarzał ją bardzo dobrze, gościu od którego go kupiłem twierdził że był jego pierwszym właścicielem, jest w pełni sprawny, bardzo mało używany i wydaje się to prawdą.
Stan wizualny bardzo dobry, brak obić, rys, wytartych przycisków itp... nawet są oryginalne reklamowe nalepki na klapce. Nóżki widoczne na zdjęciu nie wchodzą w zakres sprzedaży. Stoi na oryginalnych niby nóżkach. Do sprzętu dostałem czystą kasetę Reel Cleer RC-60 (metalowe szpulki w kolorze zielonym) którą oczywiście można nagrać lub może służyć jako ozdoba magnetofonu. Płaciłem za niego w komplecie z kasetą 220 zł. i podobną kwotą jestem zainteresowany. Bez kasety oczywiście taniej, zresztą jestem otwarty na propozycje. Ewentualna wysyłka na koszt kupującego, proponuję Pocztę Polską bo przy lekkich paczkach nadal jest najtańsza. Można oczywiście odebrać osobiście w Bielsku Białej.
Kilka dodatkowych fotek znajdziecie pod tym linkiem: https://imageshack.com/a/vtnq/1
Mam jedną nagraną kasetę i odtwarzał ją bardzo dobrze, gościu od którego go kupiłem twierdził że był jego pierwszym właścicielem, jest w pełni sprawny, bardzo mało używany i wydaje się to prawdą.
Stan wizualny bardzo dobry, brak obić, rys, wytartych przycisków itp... nawet są oryginalne reklamowe nalepki na klapce. Nóżki widoczne na zdjęciu nie wchodzą w zakres sprzedaży. Stoi na oryginalnych niby nóżkach. Do sprzętu dostałem czystą kasetę Reel Cleer RC-60 (metalowe szpulki w kolorze zielonym) którą oczywiście można nagrać lub może służyć jako ozdoba magnetofonu. Płaciłem za niego w komplecie z kasetą 220 zł. i podobną kwotą jestem zainteresowany. Bez kasety oczywiście taniej, zresztą jestem otwarty na propozycje. Ewentualna wysyłka na koszt kupującego, proponuję Pocztę Polską bo przy lekkich paczkach nadal jest najtańsza. Można oczywiście odebrać osobiście w Bielsku Białej.
Kilka dodatkowych fotek znajdziecie pod tym linkiem: https://imageshack.com/a/vtnq/1
- JacK
Jak powyżej widać zainteresowanie wyrobem firmy światowej sławy, otoczonej nimbem pożądania w czasach pewexów w dzisiejszych czasach raczej mizerne. Chyba zrobię jakąś licytacje bo szaf mi w domu brakuje aby magazynować kolejny sprzęcik.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Zainteresowanie plastikowymi magnetofonami (i magnetofonami w ogóle) jest jednak niskie, a dbx? Tym bardziej 

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- JacK
To może za 100 zł. ktoś mnie uwolni od tego technicsa, jednak w tym przypadku kaseta z pięknymi szpulkami zostaje u mnie.
- Robert007Lenert
- Kontakt:
A jak te plyty graja bez systemu DBX?
- JacK
Bez dekodera DBX tak nagrane płyty grają z bardzo ubogim basem, dynamika nagrania też kiepska oraz wszystko gra nieco ciszej.
- Robert007Lenert
- Kontakt:
No to się nie skuszę na Taj Mahala.
- JacK
Możesz jeszcze kupić tego technicsa, co do ceny to jestem przekonany że się jakoś dogadamy.Robert007Lenert pisze:No to się nie skuszę na Taj Mahala.
-
Proszę o kontakt. Kupię płyty i magnetofon. Pozdrawiam Jarek Sokół 602220568
- Cichy5000
- Gramofon: Technics SL-1610MK2
Chyba pobity rekord w odkopaniu wątku

Sony PS-X4, 205ED B-SAS od Jico,
PreamP Dyskretniok.
HiFiBerry Digi2 Pro +, ubp-x700, Dac MFD 6N3P; Yamaha M 4, C 4 ;Ayon Audio Scorpio,
Tellurium q ultra black ll, 2497 Mogami.
Tellurium Q Silver,Harbeth C7ES-3
PreamP Dyskretniok.
HiFiBerry Digi2 Pro +, ubp-x700, Dac MFD 6N3P; Yamaha M 4, C 4 ;Ayon Audio Scorpio,
Tellurium q ultra black ll, 2497 Mogami.
Tellurium Q Silver,Harbeth C7ES-3
- dareksu
- Gramofon: SL1210GR

SL1210 + MaCaBRiaa + NAD C326/C356/Misse + NAD C565