Pro-Ject Phono Box MM czy jakiś klasyk

Żeby nie było za cicho
ODPOWIEDZ
Grant

Post autor: Grant »

Witam szanowne grono.
Od kilku tygodni bawię się denonem DP-300f, wiem, że nie jest to najbardziej polecany sprzęt, ale chciałem coś nowego i w automacie, a w tym przedziale cenowym to był tylko AT 1200, więc wybrałem co wybrałem.. :) (z czasem pewnie będzie służył jako drugi w rodzinie.. :))
Ale do rzeczy - początkowo grało to podpięte do pre w moich amplitunerach (DENON AVR-1801 i Onkyo TX-NR 626) jakość dźwięku praktycznie taka sama - czyli słaba.. Kolumny to na razie Dali blue 2002 z subem aktywnym, ale rozglądam się za jakimiś podłogówkami. I w związku z tym mam pytanie, czy któreś z polecanych na forum wzmacniaczy np. Luxman L-410, mają przedwzmacniacze zdecydowanie zdecydowanie lepsze niż ten Pro-Ject, czy zyskuję tylko na poprawie walorów stereo omijając słuchanie płyt przez ampli z KD. Wkładka na razie jest std. więc szału nie ma, a raczej jest słabo, zwłaszcza w przy trochę mocniejszej muzyce - wszystko się zlewa, ale jutro odbieram M2-Red więc mam nadzieję usłyszeć poprawę :)
Przedział cenowy to w okolicach 700-1000 zł np:
http://allegro.pl/luxman-l-410-przepiek ... 86140.html
kielek

Post autor: kielek »

Ten Luxman to dobry wzmak(choć cena w moim mniemaniu wygórowana) i poprawę uslyszysz po pozbyciu się standardowej wkładki na bank(przerabiałem historię z twoim gramofonem).Jednak jeśli mam być szczery to do tego gramiaka taki DJ Art pre II wystarczy i czyni cuda w porównaniu do wbudowanego pre w tym Denonie.Miałem taką konfigurację tylko z AT-120E i jakoś dało się wtedy słuchać muzyki:-)
Grant

Re: Pro-Ject Phono Box MM czy jakiś klasyk

Post autor: Grant »

No tak, już przy zakupie gramofonu wiedziałem że wkładka jest tam bankowo do wymiany, więc chyba póki co poprzestanę na tym co mam, skoro poza efektem wizualnym przy tym sprzęcie nie osiągnę wiele lepiej :)
Dzięki.
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Post autor: Wojtek »

Luxmana można jeszcze rozważać nie pod samym kątem lepszego preampa gramofonowego, ale w ogóle całości wzmacniacza zintegrowanego względem ww. amplitunerów. Tylko i aż tyle :)
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
kielek

Post autor: kielek »

Ten pre wbudowany w ten gramofon też warto wyeliminować i zakupić tak jak pisałem np. DJ Art ,który zagra o niebo lepiej chocby od tego PJ,albo kupić coś w stylu Luxmana,ale za nieco bardziej normalne pieniądze ;)
ODPOWIEDZ