Zakupy płytowe (temat ogólny)
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Aha, wspomina że ów minimum dotyczy jedynie zagranicznych kupców. To może jeszcze jakoś ujdzie na eBay.
Może puść mu wiadomość z zapytaniem dlaczego on tak robi?
Może puść mu wiadomość z zapytaniem dlaczego on tak robi?
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- JacK
- Gramofon: Kuzma Stabi S
Re: Zakupy płytowe (temat ogólny)
Wiesz chyba mnie olśniło ( eh ten kac). Może chodzi o to że jak kupuje na kilku jego aukcjach to minimum sumy wszystkich zakupów wynosi 9,99$
Kuzma Stabi S, Rega RB300, Dynavector DV - 10X5, Sonneteer's Sedley (first edition), AVM Competition, B&W CDM1NT
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Teraz to ja nie rozumiem twojego toku myślenia 

Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- JacK
Może faktycznie już bredze, napisałem do tego gościa zobaczymy co odpowie.
Kuzma Stabi S, Rega RB300, Dynavector DV - 10X5, Sonneteer's Sedley (first edition), AVM Competition, B&W CDM1NT
- JacK
Odpowiedzał tak. Gdy kupisz u mnie jedną płytę płacisz podane w aukcji koszty wysyłki. Gdy kupisz kolejne płyty też płacisz podane w aukcji koszty wysyłki. Gdy twoje zakupy na kilku moich aukcjach przekroczą 9,99 dolarów będę łączyć wsyłke w jedną tak że płacisz w pełnym wymiarze za jedną (pierwszą) płytę, natomiast wysyłka każdej następnej w tym pakiecie kosztuje cie tylko 4 dolary.
To napisał SUPER SPRZEDAWCA z jebaja.
Czyli prosto mówiąc chciałem od gościa kupić dwie płyty w sumie za 8 dolarów , a ten mi karze płacić po 14 dolarów za wysyłke każdej z nich i wszystko jest zgodne z regulaminem.
To napisał SUPER SPRZEDAWCA z jebaja.
Czyli prosto mówiąc chciałem od gościa kupić dwie płyty w sumie za 8 dolarów , a ten mi karze płacić po 14 dolarów za wysyłke każdej z nich i wszystko jest zgodne z regulaminem.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Ahaaa, takie układy. No to faktycznie, może tak zrobić. Nie ma zasad nakazujących łączyć koszty wysyłki. Widocznie inaczej mu się po prostu nie opłaca 

Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
- Gramofon: Kenwood KD 990
Zastanawiam się czy kupowanie nowych płyt ma sens... Jakieś szumy i trzaski pojawiły mi się pomimo ze płyta zza oceanu-Russian Circles – Station. Czy powodem może być to ze złota a nie czarna? Dire Straits – Making Movies z 1980 gra prześlicznie i o co tu chodzi?
Z kad wiedzieć czy dana płyta/wytwórnia jest warta swej ceny? Poczta pantoflowa czy da się to jakoś sprawdzić?
Z kad wiedzieć czy dana płyta/wytwórnia jest warta swej ceny? Poczta pantoflowa czy da się to jakoś sprawdzić?
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Ja nowych wznowień już nie kupujęsamuraj pisze:Zastanawiam się czy kupowanie nowych płyt ma sens...

A co do nowych albumów w ogóle to czasami się zastanawiam, czy brać CD czy winyl. Zazwyczaj jednak wygrywa optyczny nośnik.
W sensie że kolorowa? Kolorówki generalnie mogą brzmieć gorzej od czarnuchówsamuraj pisze:Czy powodem może być to ze złota a nie czarna?

Skąd? Ale w jakim sensie "warta swej ceny"? Temat jest zbyt rozległy bym mógł się domyślić o co dokładnie pytaszsamuraj pisze:Z kad wiedzieć czy dana płyta/wytwórnia jest warta swej ceny?

Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Tzn. czy była tłoczona z taśm analogicznych. Bywa ze nie ma żadnej informacji na płycie ,albo nie potrafię jej odczytać. Oraz czy materiał jest z recyklingu... Drażni mnie ten szum. Chyba perfekcjonizm wychodzi...Juz przez chwile myślałem ze taki winyli urok aż trafiłem kilka starych płyt i takiej jakości dźwięku bym sobie życzył. A może za dużo oczekuje?
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Chyba analogowychsamuraj pisze:z taśm analogicznych

Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Analogowych hehe
A wznowienia takie jak to?
http://cgi.ebay.co.uk/MEGADETH-Countdow ... 5d2f744ac3 -
Wydaje mi się ze była tłoczona z oryginalnej taśmy matki. Podejrzewam ze poprzez Half-Speed LP Mastering dźwięk może być lepszy od pierwszego wydania.
Nie wiem jak brzmią MFSL - nigdy nie słyszałem takowych.
O audiofilie sie nie podejrzewam, ale ciekawi...
A wznowienia takie jak to?
http://cgi.ebay.co.uk/MEGADETH-Countdow ... 5d2f744ac3 -
Wydaje mi się ze była tłoczona z oryginalnej taśmy matki. Podejrzewam ze poprzez Half-Speed LP Mastering dźwięk może być lepszy od pierwszego wydania.
Nie wiem jak brzmią MFSL - nigdy nie słyszałem takowych.
O audiofilie sie nie podejrzewam, ale ciekawi...
- JacK
Audiofilskie tłoczenia od mfsl to inny temat. Te płyty wydane są w ograniczonym nakładzie ,nie wznawiane przez co już w chwili wydania są drogie a potem jeszcze droższe bo ceny podbijają kolekcjonerzy. Mam kilka analogów od mfsl i muszę przyznać że brzmią bardzo ciekawie (no może za wyjątkiem jednej) lepiej od masówek nawet tych starych.
- Obywatel
- Gramofon: Technics SL-1610MKII
Przy tym gatunku muzyki może to być trudne do wychwyceniasamuraj pisze:Podejrzewam ze poprzez Half-Speed LP Mastering dźwięk może być lepszy od pierwszego wydania.

Były: Daniel G 1100-fs, AKAI AC-3800, Fryderyk G-620, Technics SL-231, Technics SL-Q3
Jest: Technics SL-1610 MKII
Jest: Technics SL-1610 MKII
- JacK
Muzyka rockowa jest tak samo trudna do nagrania jak np. orkiestra symfoniczna. Nie jest przypadkiem że audiofilskie wytwórnie płytowe w zdecydowanej większości nagrywają i wydają jazz grany w małych składach. Tam uzyskanie dobrego brzmienia jest po prostu łatwiejsze i tańsze. Tym większy więc szacun dla mfsl że wydają rocka.
- Łukasz
Nie znalazłem odpowiedniego tematu więc piszę tutaj.
Czy ktoś orientuje się jak długo może iść płyta ze Stanów?
Czy ktoś orientuje się jak długo może iść płyta ze Stanów?