Chore ceny płyt na Allegro/eBay
-
- vinylpiotrek
Gdyby Riedel się ie zaćpał to te płyty chodziły by bo 30 zł, chore zjawisko.

-
Patrząc po innych cenach Dżemu na alle to ta aukcja raczej była sztucznie podbita.
- vinylpiotrek
-
Re: Chore ceny płyt na Allegro/eBay
Tak naprawdę z tego zestawu drogo chodzi jedynie Detox, od 100 do nawet 400 złotych, Najemnik 30-60 zł, reszta taniej... W zestawie brakowało najbardziej poszukiwanych płyt Dżemu (Dzień... i Najemnik, ale Arstonu). W przypadku Dnia... i Detoxa cen nie podbija śmierć Ryśka, bo idąc tym tropem także np. Cegła kosztowałaby kilka stówek. Dzień... na winylu ukazał się w 1992 roku, Detox w 1991 roku. Wtedy nakłady lp były po prostu mniejsze i tych płyt jest mniej. Poza tym trudno utrafić płyty Dżemu w naprawdę dobrym stanie, bo fani zespołu, może trochę wzorując się na idolu, nie mieli aż taki wielkiego szacunku do rzeczy doczesnych...
- vinylpiotrek
Cegła jak na powszechność tej płyty też osiąga stosunkowo duże ceny. Detox i Najemnik tez nie są specjalnie rzadkie, wyjątkiem jest tylko Dzień...

-
Miałem na myśli tego Najemnika, dość trudno go złapać
- vinylpiotrek
-
"Pierwszego" Najemnika wydał Veriton w 1989 roku i ten jest popularniejszy. Tego ze zdjęcia wypuścił Arston w 1992 roku. Inna wytwórnia, inne okładki, inne labele.
Mam jeszcze trzeciego Najemnika, Veritona, gdzie na stronie A jest Najemnik, a na stronie B... Daab, płyta "III"! Na okładce, labelach Dżem. To prawdopodobnie błąd tłoczni. Ta płyta to generalnie taka ciekawostka, kupiłem ją dla uzupełnienia dżemowej kolekcji. Nigdzie w dżemowej literaturze nie znalazłem niczego na jej temat...
Mam jeszcze trzeciego Najemnika, Veritona, gdzie na stronie A jest Najemnik, a na stronie B... Daab, płyta "III"! Na okładce, labelach Dżem. To prawdopodobnie błąd tłoczni. Ta płyta to generalnie taka ciekawostka, kupiłem ją dla uzupełnienia dżemowej kolekcji. Nigdzie w dżemowej literaturze nie znalazłem niczego na jej temat...
- vinylpiotrek
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Chciał tyle wydać to kupił, w czym problem?
Już chyba pisaliśmy o tym, że ten wątek dotyczyć powinien bardziej nierealnych wycen sprzedawców aniżeli wyników licytacji.
Już chyba pisaliśmy o tym, że ten wątek dotyczyć powinien bardziej nierealnych wycen sprzedawców aniżeli wyników licytacji.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
proszę
http://allegro.pl/top-one-lp-poland-dis ... 03216.html
tak mi się wydawało, że ta płyta była lepiej wyceniana:)
http://allegro.pl/top-one-lp-poland-dis ... 03216.html
tak mi się wydawało, że ta płyta była lepiej wyceniana:)
-
No, ale człowiek uczy się cały czas, nie wiedziałem, że ten chłam to jeden z największych 'graali' polskiej epoki winylowej, czym sobie na to zasłużyliśmy?, że tak zapytam retorycznie 

- slawek
- Gramofon: AD FONTES
- Frenzy
Może ja się nie znam na wartości okołodeathmetalowych "Świętych Graali", ale poniższa cena...
http://allegro.pl/magnus-i-was-watching ... 09747.html

http://allegro.pl/magnus-i-was-watching ... 09747.html