Witam,
Brzmieniem i klimatem płyt winylowych zachwycam się... tfu! mam nadzieję, że
będę się zachwycał już niedługo! Liczę, że macie jeszcze dużo cierpliwości dla laików tematu gramofonów i nie tylko. Nie ukrywam, że prawdopodobnie będę potrzebował Waszej pomocy... Dość gróźb!

Od dłuższego czasu czytam forum i mam nadzieję, że powoli uporam się z problemami wyboru sprzętu i nabiorę wiedzy odpowiedniej do tego hobby
Myśl o zakupie gramofonu męczy mnie już od około dwóch lat. Czekałem kiedy mi to przejdzie. Niestety nie przeszło

Do tej pory muzyki słucham głównie z nośników cyfrowych, rzadziej z CD. Ciężko powiedzieć żebym muzyką się interesował, ale słucham jej dużo. Głównie brzmienia rockowe, od klasyki typu AC/DC, The Clash, Queen po współczesny rock, indie typu Foo Fighters czy Mumford & Sons. Chcę kupić gramofon, bo mam dość liczenia muzyki w Gb

Wyobrażam sobie, że słuchanie płyty analogowej to zupełnie inny klimat niż bezduszne Mb na dysku/płycie. Chciałbym ten klimat poczuć u sb w domu. Liczę się z tym, że to hobby jest kosztowne
A teraz mniej istotna rzecz... Mam na imię Bartek. Mieszkam w małym mieście w woj, łódzkim. Mam 23 lata, pracuję i studiuję.
Myślę, że moja aktywność na forum nie ograniczy się do zadawania pytań i z czasem zacznę formułować sensowne odpowiedzi
Pozdrawiam!