Gramofon Dual 721 SHURE V-15 TYP III L-M
-
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Sprzedajesz Pan uszkodzony sprzęt w cenie sprawnego (mniej więcej).
Klapa nie trzyma, a automatyka ramienia jest do naprawy (ten gramofon w żaden sposób nie bada czy jest płyta na talerzu czy nie, więc to nie jest wytłumaczenie).
Przynajmniej tyle wynika ze zdjęć i opisu. Sam sprzęt ma gdzieniegdzie jakieś pęknięcia, a obudowa też jest nieco poharatana.
Powodzenia w sprzedaży, przyda się.
Klapa nie trzyma, a automatyka ramienia jest do naprawy (ten gramofon w żaden sposób nie bada czy jest płyta na talerzu czy nie, więc to nie jest wytłumaczenie).
Przynajmniej tyle wynika ze zdjęć i opisu. Sam sprzęt ma gdzieniegdzie jakieś pęknięcia, a obudowa też jest nieco poharatana.
Powodzenia w sprzedaży, przyda się.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Re: Gramofon Dual 721 SHURE V-15 TYP III L-M
Ej tam
Czepiasz się Wojtek
Przecież starsza pani z Niemiec zaręczyła że jest sprawny...poza tym nie był używany w Polsce! To tak samo jak z autami sprowadzanymi zza zachodniej granicy,które nie widziały polskich dróg, a to przecież duży plus
Jeszcze powinno się znaleźć w opisie,że Niemka płakała jak go oddawała...

Jeszcze powinno się znaleźć w opisie,że Niemka płakała jak go oddawała...
- radekcza
Jaja jajami, ale w razie czego mogę łyknąć samą wkładkę - żeby było uczciwie może kubacbr, wystaw ją na licytację 

- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Nie sądzę by kolegę takie kombinacje interesowały, szczególnie że nie interesuje się tematem tylko odbiera towar od Niemców 
Gramofon bez wkładki wszak będzie jeszcze mniej wart

Gramofon bez wkładki wszak będzie jeszcze mniej wart

Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
- Gramofon: Micro Seiki DDX
trzeba dużo w nim zrobić ale cena jest normalna.
Jak wszystko zadziała to można 1000 zł wołać, ale na razie 700 zł to max.
widziałem już taki model za dużo mniej kasy i w dużo lepszym stanie, plus to to, że można wszystkie części dostać.
Wielu kupujących życzę.
I oby wkładka działała
Jak wszystko zadziała to można 1000 zł wołać, ale na razie 700 zł to max.
widziałem już taki model za dużo mniej kasy i w dużo lepszym stanie, plus to to, że można wszystkie części dostać.
Wielu kupujących życzę.
I oby wkładka działała

- radekcza
Tak jeszcze mu się przyjrzałem i nie ma aż takiej tragedii. Nie widziałem na nim żadnych pęknięć, obudowa do odmalowania, sam mechanizm trudno powiedzieć może podczas transportu coś... bo raczej śruby zabezpieczające nie były wykręcone na podróż.
Moim zdaniem 400 - 500 zł to uczciwa cena z tymi mankamentami, a jak by u jakiegoś fachowca zrobił serwis za 100 zł i potwierdził że wszystko hula to 700 zł w sam raz. Ciekawe czy pójdzie w tej cenie
Edit:
ee popraw, może nie 700 bo ta klapa, obicia, i z tyłu obłamanie, no ale 600 zł
Moim zdaniem 400 - 500 zł to uczciwa cena z tymi mankamentami, a jak by u jakiegoś fachowca zrobił serwis za 100 zł i potwierdził że wszystko hula to 700 zł w sam raz. Ciekawe czy pójdzie w tej cenie

Edit:
ee popraw, może nie 700 bo ta klapa, obicia, i z tyłu obłamanie, no ale 600 zł

-
Powinno być odwrotnie cena 100, a fachowiec 400-500zł.radekcza pisze:Moim zdaniem 400 - 500 zł to uczciwa cena z tymi mankamentami, a jak by u jakiegoś fachowca zrobił serwis za 100 zł
Myślicie, że każdy fachowiec Polak jest durniem i ma grzebać za darmo w szwabskim sprzęcie tylko dlatego,
że inny przywiózł niesprawny: -niech naprawi za stówkę i wystawi za te 700+100zł

Wszyscy inni Rodacy, się "rzucą"

- radekcza
eenneell, no nie do końca, sprzęt wcale nie musi być rozsypany, choć wizualnie do poprawy, natomiast sama wkładka już kosztuje więcej niż 100, więc bez przesady
- Pawelec
- Gramofon: Składak
Wiecie dlaczego jest tak mało fachowców? Radeczka ile czasu poswięciłeś swojemu Dualowi by go doprowadzić do użytku?
(udało się?) Dobry fachowiec musiałby za stówkę poświęcić temu gramofonowi nie więcej niż 30 min. (Jest to możliwe? części zamienne, może trzeba coś dorobić, przerobić, nie tylko wymienić .....) Eenneell ma jak najbardziej rację, nie jestem fachowcem lecz kilka gramofonów już przeglądałem, serwisowałem i naprawiałem i jeżeli miałbym to robić zarobkowo to za stówkę nawet bym na niego nie spojrzał. Wkurzamy się na forum jakie te serwisy są drogie, ile oni biorą itd... Kupujemy szrot i uważamy, że fahowiec który go doprowadzi do porządku i poświeci mu kilka godzin pracy (i serducha) nie może zarobić więcej niż sprzątaczka na czarno............... proszę Was. 

AKTUALNA SPRZEDAŻ - pierwszy post
viewtopic.php?t=15809#p307122
Słuchać możesz jeszcze lepiej i jeszcze piękniej.
https://instagram.com/murasaudio
viewtopic.php?t=15809#p307122
Słuchać możesz jeszcze lepiej i jeszcze piękniej.
https://instagram.com/murasaudio
- radekcza
A jasne, tyle, że ja nie neguję pracy fachowców
zgadzam się, że usługa kosztować musi, chociaż szczerze jak ja jako laik po kilku dniach grzebania w DUALu znam jego mechanizm prawie na pamięć i jak już się kapnąłem co i jak działa to zrobiłem to w nie więcej niż 1h + smary itp. jakieś 20zł, a fachowiec mi za to krzyknął 350 zł to chyba lekka przesada - ja się aż tak nie cenię za 1h 
ale to nie o tym, w temacie tego gramofonu skomentowałem, że w tym stanie kosztuję na pewno więcej niż 100 zł, choćby ze względu na wkładkę i kilka innych części - ja za 300 zł biorę go od ręki (może i się nie znam, ale tyle bym dał), do tego skąd wiecie, że w nim jest jakaś mega tragedia po takim opisie?
Wcale tu nikogo nie bronię, sam też nie jestem żadnym handlażem, ale chodzi mi o odrobinę obiektywizmu, bo sprzęt nawet ten jest trochę wart, a widząc co się dzieje na allegro to wcale bym się nie zdziwił jak by poszedł za tą cenę
, niedawny przykład jednego gościa sprzedającego 200 płyt które zamieniło się w dziewięćdziesiąt kilka i był obśmiany, że to nie jest warte chyba 200 zł, a licytujący na allegro wycenili je na 668 zł

ale to nie o tym, w temacie tego gramofonu skomentowałem, że w tym stanie kosztuję na pewno więcej niż 100 zł, choćby ze względu na wkładkę i kilka innych części - ja za 300 zł biorę go od ręki (może i się nie znam, ale tyle bym dał), do tego skąd wiecie, że w nim jest jakaś mega tragedia po takim opisie?
Wcale tu nikogo nie bronię, sam też nie jestem żadnym handlażem, ale chodzi mi o odrobinę obiektywizmu, bo sprzęt nawet ten jest trochę wart, a widząc co się dzieje na allegro to wcale bym się nie zdziwił jak by poszedł za tą cenę

- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Krótko mówiąc: niezbadane są moce allegro, a licytacje od złotówki są najuczciwsze dla wszystkich 

Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
To że jakiś"maniak" kupi kota w worku z wystawki za 700 zł to nie znaczy , że zaraz ktoś ma to naprawić za grosze.Wojtek pisze:Krótko mówiąc: niezbadane są moce allegro, a licytacje od złotówki są najuczciwsze dla wszystkich
Za "niepewny" sprzęt z wystawki można wołać jak za sprzęt dobry z pierwszej ręki

Ale za naprawę 100zł to już chucpa ?
a 350 to
Ja też bawiłem się z jednym gramofonem przez pół roku; Koszt części wymienionych - to 10zł.radekcza pisze:lekka przesada

No i co? Mam żądać naprawy za podobny sprzęt 10zł

- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Ja nie chcę wyceniać naprawców ani szacować ile powinien zarabiać ogarnięty elektronik/macher, co się nie boi zagranicznych gramofonów 
Autor wątku zostawił ogłoszenie i jeszcze tu nawet ponownie nie zajrzał. Ja mam tylko nadzieję, że przynajmniej nieco skoryguje opis z aukcji.

Autor wątku zostawił ogłoszenie i jeszcze tu nawet ponownie nie zajrzał. Ja mam tylko nadzieję, że przynajmniej nieco skoryguje opis z aukcji.
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum