Optonica RP-3500 - kolejne buczenie !
- Winters
kolejne buczenie !
Spróbuj delikatnie dogiąć blaszke masową przy pinie RG, może nie ma kontaktu, chociaż na zdjęciu wygląda to normalnie.
DIOMEDES KATO
- cook74
Re: kolejne buczenie !
nic to nie dałoWinters pisze:Spróbuj delikatnie dogiąć blaszke masową przy pinie RG, może nie ma kontaktu, chociaż na zdjęciu wygląda to normalnie.

jest jeszcze jedna kwestia o której wcześniej nie pisałem otóż przy lekkim pukaniu palcem w ramie, wkładkę słyszę to stukanie w głośnikach.
- vinylpiotrek
kolejne buczenie !
Normalne.cook74 pisze:jest jeszcze jedna kwestia o której wcześniej nie pisałem otóż przy lekkim pukaniu palcem w ramie, wkładkę słyszę to stukanie w głośnikach.
Tak musi być.

- cook74
a rozumiem, że kwestia 5 kabelka czyli dodatkowego uziemienia jest nie potrzebna.Winters pisze:Spróbuj delikatnie dogiąć blaszke masową przy pinie RG, może nie ma kontaktu, chociaż na zdjęciu wygląda to normalnie.
- cook74
Koledzy,
Ma ktoś jeszcze, jakieś pomysły ?
Temat utknął na dobre
Pozdrawiam,
Ma ktoś jeszcze, jakieś pomysły ?
Temat utknął na dobre

Pozdrawiam,
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
kolejne buczenie !
Spróbuj taki test: postaw gramofon na amplitunerze, podepnij wszystkie kable, włącz amplituner tak by nasłuchiwać phono
Z tego co nam opisałeś to już na tym etapie Tobie buczy.
Co się dzieje jeśli w tej sytuacji podniesiesz gramofon lub w jakikolwiek inny sposób oddalisz go od wzmacniacza, nie odłączając kabli?
Co się dzieje jeśli w tej sytuacji podniesiesz gramofon lub w jakikolwiek inny sposób oddalisz go od wzmacniacza, nie odłączając kabli?
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- cook74
tego rozwiązania też już próbowałem. Zastosowałem między innymi inne dłuższe kable, żeby gramofon max. oddalić od wzmacniacza, zmieniałem wzmacniacze i cały czas to samo. Ta wkładka ewidentnie ekranujeWojtek pisze:Spróbuj taki test: postaw gramofon na amplitunerze, podepnij wszystkie kable, włącz amplituner tak by nasłuchiwać phono

-
- Robert007Lenert
- Kontakt:
Sprawdzał inna i było ok.eenneell pisze:Sprawdź inne wkładki.cook74 pisze:Ta wkładka ewidentnie ekranuje
-
Weź kawałek kabla i zewrzyj obie masy sygnałowe przy wejściu do wzmacniacza. Może to pomoże. Warto też sprawdzić miernikiem czy jest przejście od zacisków przy wkładce do wtyków kabla sygnałowego.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
kolejne buczenie !
Tak sobie czytam te porównania z pierwszego wpisu i myślę sobie, że jeżeli chcemy wykluczyć Twój gramofon to musielibyśmy te wszystkie różne wkładki sprawdzać na tym samym gramofonie, podpiętym do tego samego amplitunera, a nie przekładać różne gramofony, bo z tego się robota głupiego robi 
A jeśli M55E u kolegi też "buczy" no to po zawodach.

A jeśli M55E u kolegi też "buczy" no to po zawodach.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- Winters
kolejne buczenie !
Może po prostu lipa fabryczna. Ja tak miałem z AT440MLa tyle, że mogłem wymienić na inny egzemplarz.
DIOMEDES KATO
- cook74
Tak przez zupelny przypadek, problem sam sie rozwiazal.
Otoz wymiana kabli na ekranowane, spowodowalo zupelna cisze
Temat zakonczony!
Otoz wymiana kabli na ekranowane, spowodowalo zupelna cisze

Temat zakonczony!
-