witam wszystkich
-
witam wszystkich
Hej,przypadkiem trafiłem na stronę. Dotąd sam bawiłem się kolekcją.Teraz jest już spora i nie wiem czy jakoś nie wykorzystać jej komercyjnie. Sklep czy lokal z kilkoma gramofonami do odsłuchu. Może macie podobne dylematy. Dla osób, które mają wiedzę i dają szybkie odpowiedzi dodam-mam 51 lat, zbieram od 35-ciu, jest ich ok.7000. Czyszczę, naprawiam ścieżki(niwelując przeskoki igły), wymieniam lub sprzedaję czasem tylko podwójne egzemplarze. Zbieram muzykę, a nie gatunki np.rock czy włoskie italo,bo się ceni. Chór Czejanda i chłopcy z albatrosa czy płonie ognisko, soundtrack z filmu Jezus z Nazaretu czy The Sting. Mają one też wartość, tak jak prawie wszystko led zeppelin, pink floyd, t.rex czy budgie w kolekcji. zbyszek
Ostatnio zmieniony 24 sty 2014, 23:17 przez porkes, łącznie zmieniany 2 razy.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
witam wszystkich
Cześć Zbyszek

Jak coś zalega to się to sprzedaje/wymienia/oddaje, niekoniecznie trzeba od razu otwierać sklepporkes pisze:Teraz jest już spora i nie wiem czy jakoś nie wykorzystać jej komercyjnie.Sklep czy coś.Może macie podobne dylematy.

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- JacK
- Gramofon: Kuzma Stabi S
Re: witam wszystkich
Cześć 

Kuzma Stabi S, Rega RB300, Dynavector DV - 10X5, Sonneteer's Sedley (first edition), AVM Competition, B&W CDM1NT
-
witam wszystkich
nie chcę pisać o szczegółach kolekcji.Wojtku,a jak miałbyś siedem tysięcy płyt...to oddałbyś i wymieniał?
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
witam wszystkich
Jeśli już bym ich nie chciał... to czemu nie?porkes pisze:Wojtku,a jak miałbyś siedem tysięcy płyt...to oddałbyś i wymieniał?

Wszystko zależy od człowieka.
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
witam wszystkich
nie zmieniajmy tematu.jak nie masz nic do mojego postu,nie mieszaj.sorry,że tak ale mam swoje zdanie i tyle.masz doświadczenia w założeniu lub prowadzeniu sklepu tego typu?
- Reymont
-
witam wszystkich
dobrze wiem,że tak jest,dziękuję.raczej myślałem o praktycznych uwagach,poradach jak ktoś prowadzi,trudno.wiem,że istnieje wyszukiwarka.pozdr
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
witam wszystkich
Sory compadre, ale to Ty zadałeś mi pytanie, więc teraz nie oburzaj się, że dostałeś odpowiedźporkes pisze:nie zmieniajmy tematu.jak nie masz nic do mojego postu,nie mieszaj.sorry,że tak ale mam swoje zdanie i tyle.

De facto nie wiem jakie jest Twoje zdanie na te kwestie. Mogę jedynie zgadywać.
Nie, nie jestem handlarzem.porkes pisze:masz doświadczenia w założeniu lub prowadzeniu sklepu tego typu?
I to najlepiej za darmo, prawda?porkes pisze:raczej myślałem o praktycznych uwagach,poradach jak ktoś prowadzi

Od czasu do czasu właściciele sklepów płytowych się tu u nas odzywają, więc jakbyś prywatnie się do nich odezwał to może udzielą jakiejś porady.
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- nightspy
Wojtek nie przejmuj się... na szczęście nie wszyscy są tacy... są jeszcze osoby, które jak coś im niepotrzebne np. kolekcja płyt, to nie szukają w tym interesu i kasy a szukają kogoś komu oddadzą ją za darmo... wiem bo właśnie dziś znajomy przywiózł mi 500 winyli i nawet
nie chciał... a na koniec dodał, że jak znajdę miejsce i będę chciał to ma do oddanie ok 15.000 płyt które zbierał ponad 30 lat... i nie myśli o tym ile na nich można zarobić a szuka kogoś kto będzie wiedział co z nimi zrobić

kręcić winyla... czy nie kręcić... oto jest pytanie 

- Pawelec
- Gramofon: Składak
witam wszystkich
Masz szczęście.
Ten znajomy kupował przez te 30 lat dzień w dzień kupował średnio 1,3 płyty dziennie. Dobry wynik 

AKTUALNA SPRZEDAŻ - pierwszy post
viewtopic.php?t=15809#p307122
Słuchać możesz jeszcze lepiej i jeszcze piękniej.
https://instagram.com/murasaudio
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
witam wszystkich
Ja się nie przejmuję nightspy. Tak jak napisałem wcześniej, wszystko zależy od człowieka i indywidualnego podejścia do sprawy.
Nie każdy chociażby może sobie na taki gest pozwolić, tak więc nie ma co zbyt wiele wymagać od ludzi.
Nie każdy chociażby może sobie na taki gest pozwolić, tak więc nie ma co zbyt wiele wymagać od ludzi.
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
- nightspy
tego to już nie wiem, nie pytałem go o to... ale znając jego możliwości to pewnie były dni gdy kupował kilka czy kilkanaście płyt od razu...Pawelec pisze:Masz szczęście.Ten znajomy kupował przez te 30 lat dzień w dzień kupował średnio 1,3 płyty dziennie. Dobry wynik
mieszkam w bloku więc nie będę miał możliwości przyjąć takiej ilości płyt... wybiorę tematykę dla siebie

kręcić winyla... czy nie kręcić... oto jest pytanie 

- Pawelec
- Gramofon: Składak
witam wszystkich
No to jak weźmiesz 1/3 kolekcji to i tak do mieszkanka dźwigniesz prawie tonę
. Mam nadzieję, że nie jest to IV piętro bez windy
. Powodzonka

AKTUALNA SPRZEDAŻ - pierwszy post