witam wszystkich

Pozwól innym poznać Ciebie
ODPOWIEDZ
porkes

witam wszystkich

Post autor: porkes »

Hej,przypadkiem trafiłem na stronę. Dotąd sam bawiłem się kolekcją.Teraz jest już spora i nie wiem czy jakoś nie wykorzystać jej komercyjnie. Sklep czy lokal z kilkoma gramofonami do odsłuchu. Może macie podobne dylematy. Dla osób, które mają wiedzę i dają szybkie odpowiedzi dodam-mam 51 lat, zbieram od 35-ciu, jest ich ok.7000. Czyszczę, naprawiam ścieżki(niwelując przeskoki igły), wymieniam lub sprzedaję czasem tylko podwójne egzemplarze. Zbieram muzykę, a nie gatunki np.rock czy włoskie italo,bo się ceni. Chór Czejanda i chłopcy z albatrosa czy płonie ognisko, soundtrack z filmu Jezus z Nazaretu czy The Sting. Mają one też wartość, tak jak prawie wszystko led zeppelin, pink floyd, t.rex czy budgie w kolekcji. zbyszek
Ostatnio zmieniony 24 sty 2014, 23:17 przez porkes, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

witam wszystkich

Post autor: Wojtek »

Cześć Zbyszek
porkes pisze:Teraz jest już spora i nie wiem czy jakoś nie wykorzystać jej komercyjnie.Sklep czy coś.Może macie podobne dylematy.
Jak coś zalega to się to sprzedaje/wymienia/oddaje, niekoniecznie trzeba od razu otwierać sklep :)
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
JacK
Gramofon: Kuzma Stabi S

Re: witam wszystkich

Post autor: JacK »

Cześć :)
Kuzma Stabi S, Rega RB300, Dynavector DV - 10X5, Sonneteer's Sedley (first edition), AVM Competition, B&W CDM1NT
porkes

witam wszystkich

nie chcę pisać o szczegółach kolekcji.Wojtku,a jak miałbyś siedem tysięcy płyt...to oddałbyś i wymieniał?
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

witam wszystkich

porkes pisze:Wojtku,a jak miałbyś siedem tysięcy płyt...to oddałbyś i wymieniał?
Jeśli już bym ich nie chciał... to czemu nie? :)
Wszystko zależy od człowieka.
Wsparcie finansowe forum
porkes

witam wszystkich

nie zmieniajmy tematu.jak nie masz nic do mojego postu,nie mieszaj.sorry,że tak ale mam swoje zdanie i tyle.masz doświadczenia w założeniu lub prowadzeniu sklepu tego typu?
Awatar użytkownika
Reymont

Post autor: Reymont »

porkes

witam wszystkich

dobrze wiem,że tak jest,dziękuję.raczej myślałem o praktycznych uwagach,poradach jak ktoś prowadzi,trudno.wiem,że istnieje wyszukiwarka.pozdr
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

witam wszystkich

porkes pisze:nie zmieniajmy tematu.jak nie masz nic do mojego postu,nie mieszaj.sorry,że tak ale mam swoje zdanie i tyle.
Sory compadre, ale to Ty zadałeś mi pytanie, więc teraz nie oburzaj się, że dostałeś odpowiedź ;)
De facto nie wiem jakie jest Twoje zdanie na te kwestie. Mogę jedynie zgadywać.
porkes pisze:masz doświadczenia w założeniu lub prowadzeniu sklepu tego typu?
Nie, nie jestem handlarzem.
porkes pisze:raczej myślałem o praktycznych uwagach,poradach jak ktoś prowadzi
I to najlepiej za darmo, prawda? :) (żart)

Od czasu do czasu właściciele sklepów płytowych się tu u nas odzywają, więc jakbyś prywatnie się do nich odezwał to może udzielą jakiejś porady.
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
nightspy

Post autor: nightspy »

Wojtek nie przejmuj się... na szczęście nie wszyscy są tacy... są jeszcze osoby, które jak coś im niepotrzebne np. kolekcja płyt, to nie szukają w tym interesu i kasy a szukają kogoś komu oddadzą ją za darmo... wiem bo właśnie dziś znajomy przywiózł mi 500 winyli i nawet :obscene-drinkingcheers: nie chciał... a na koniec dodał, że jak znajdę miejsce i będę chciał to ma do oddanie ok 15.000 płyt które zbierał ponad 30 lat... i nie myśli o tym ile na nich można zarobić a szuka kogoś kto będzie wiedział co z nimi zrobić :dance: :violin: :bow-yellow: :music-listening:
kręcić winyla... czy nie kręcić... oto jest pytanie ;)
Awatar użytkownika
Pawelec
Gramofon: Składak

witam wszystkich

Post autor: Pawelec »

Masz szczęście. ;) Ten znajomy kupował przez te 30 lat dzień w dzień kupował średnio 1,3 płyty dziennie. Dobry wynik :D
AKTUALNA SPRZEDAŻ - pierwszy post
viewtopic.php?t=15809#p307122

Słuchać możesz jeszcze lepiej i jeszcze piękniej.
https://instagram.com/murasaudio
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

witam wszystkich

Ja się nie przejmuję nightspy. Tak jak napisałem wcześniej, wszystko zależy od człowieka i indywidualnego podejścia do sprawy.
Nie każdy chociażby może sobie na taki gest pozwolić, tak więc nie ma co zbyt wiele wymagać od ludzi.
Wsparcie finansowe forum
zbyszek1982

witam wszystkich

Post autor: zbyszek1982 »

Ja bardzo chętnie przyjmę trochę płyt :-)
Awatar użytkownika
nightspy

Post autor: nightspy »

Pawelec pisze:Masz szczęście. ;) Ten znajomy kupował przez te 30 lat dzień w dzień kupował średnio 1,3 płyty dziennie. Dobry wynik :D
tego to już nie wiem, nie pytałem go o to... ale znając jego możliwości to pewnie były dni gdy kupował kilka czy kilkanaście płyt od razu...
mieszkam w bloku więc nie będę miał możliwości przyjąć takiej ilości płyt... wybiorę tematykę dla siebie :violin: dla siebie a reszta na wymianę i też do dalszego oddania będzie
kręcić winyla... czy nie kręcić... oto jest pytanie ;)
Awatar użytkownika
Pawelec
Gramofon: Składak

witam wszystkich

Post autor: Pawelec »

No to jak weźmiesz 1/3 kolekcji to i tak do mieszkanka dźwigniesz prawie tonę ;) . Mam nadzieję, że nie jest to IV piętro bez windy :D . Powodzonka
AKTUALNA SPRZEDAŻ - pierwszy post
viewtopic.php?t=15809#p307122

Słuchać możesz jeszcze lepiej i jeszcze piękniej.
https://instagram.com/murasaudio
ODPOWIEDZ