Gramofon do 400 zł
-
Re: Gramofon do 400 zł
Wcześniej coś się pochrzaniło i nie miałem linka. Już czytam.
Przeczytałem, wiem już teraz, że wolę kupić jakiś używany wzmacniacz z wejściem phono (cena podobna, a będzie można podłączyć nie tylko gramofon).
Co z tym wzmacniaczem do którego link wysłałem(http://allegro.pl/kenwood-ka-1500-mk-ii ... 37633.html)? Bo sprzedaje go ten sam koleś co gramofon i nie ukrywam, że będzie to wygodne no i podoba mi się (zarówno z wyglądu jak i cenowo), tylko czy warto?
(dzięki za wszystkie odpowiedzi)
Przeczytałem, wiem już teraz, że wolę kupić jakiś używany wzmacniacz z wejściem phono (cena podobna, a będzie można podłączyć nie tylko gramofon).
Co z tym wzmacniaczem do którego link wysłałem(http://allegro.pl/kenwood-ka-1500-mk-ii ... 37633.html)? Bo sprzedaje go ten sam koleś co gramofon i nie ukrywam, że będzie to wygodne no i podoba mi się (zarówno z wyglądu jak i cenowo), tylko czy warto?
(dzięki za wszystkie odpowiedzi)
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Gramofon do 400 zł
SL-Q210 jest nie co lepszy od SL-DD20.
SL-QX300 ma jednak więcej plusów niż te dwa.
Ten Kenwood to tak sobie za te 300 złotych. Jeśli już ma być od tego samego gościa to lepiej dopłacić do tego np.:
http://allegro.pl/technics-sa-500-piekn ... 37689.html
Dogadaj się z nim. Może jak weźmiesz gramofon i wzmak poza allegro to zejdzie z ceny za zestaw.
SL-QX300 ma jednak więcej plusów niż te dwa.
Ten Kenwood to tak sobie za te 300 złotych. Jeśli już ma być od tego samego gościa to lepiej dopłacić do tego np.:
http://allegro.pl/technics-sa-500-piekn ... 37689.html
Dogadaj się z nim. Może jak weźmiesz gramofon i wzmak poza allegro to zejdzie z ceny za zestaw.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
No z gościem gadałem i powiedział, że za zestaw gramofon+kenwood weźmie 650
Dzisiaj jeszcze będę dzwonił do swojego stryja, bo pamiętam, że miał kiedyś cały zestaw Unitry chyba, wzmacniacz, amplituner, chyba korektor.
Udało mi się i niebawem stanę się posiadaczem (mam nadzieję szczęśliwym) Radmor'a 5102. Czy przejściówka din-cinch wystarczy, żeby to działało?
Dzisiaj jeszcze będę dzwonił do swojego stryja, bo pamiętam, że miał kiedyś cały zestaw Unitry chyba, wzmacniacz, amplituner, chyba korektor.
Udało mi się i niebawem stanę się posiadaczem (mam nadzieję szczęśliwym) Radmor'a 5102. Czy przejściówka din-cinch wystarczy, żeby to działało?
- Winters
Gramofon do 400 zł
Wystarczy, ale możliwe, że będziesz musiał trzeci kabel od gramofonu ("uziemienie") podpiąć pod którąś z śrubek z tyłu w Radmorze.zmuda997 pisze:Udało mi się i niebawem stanę się posiadaczem (mam nadzieję szczęśliwym) Radmor'a 5102. Czy przejściówka din-cinch wystarczy, żeby to działało?
Kwestie wzmacniacza masz więc załatwioną, bo Radmor nie odstaje od zachodnich konstrukcji w przedziale 200-300zł.
DIOMEDES KATO
-
Technicsa już kupiłem. Za 410zł udało mi się "wylicytować". Jest też szansa, że do radmora dostanę kolumny, ale jak to stryj powiedział: "musisz mi załatwić inne podstawki pod kwiatek i lampkę" 

-
Witam. To mój pierwszy post. Mam obecnie Unitrę Fonice GS-431, w którym opuszczanie igły nie działa tak "łagodnie", kołysze, nie wyłącza się na końcu( to bym jeszcze naprawił ) ogólnie "padzioch" z "wypasioną" wkładką MF-105
Chciałbym coś co działałoby stabilnie, nie niszczyłoby płyt a jakby miało jakaś dobrą wkładkę ( lub byłaby możliwość wymiany na coś dobrego) to byłoby super. Mam starego Pionka A-605R i resztę też tej firmy i bardzo ją lubię choć gramofony są strasznie "plastikowe". Dużo ludzi chwali znienawidzonego przeze mnie Techniksa, ale mogę się przełamać
Na forach adiofilskich polecają Pro-Ject lub Rega Planar ale to podchodzi pod 1000zł. Wolałbym raczej coś tańszego dlatego piszę w tym wątku. Poradźcie co jest godne uwagi a czego unikać, lub dajcie linki do wątków, które powinienem przeczytać na tym forum, żeby łatwiej było mi podjąć decyzję. Mam głównie stare polskie płyty ale też kilka zagranicznych lepiej i gorzej brzmiących. Ostatnio odkryłem, że jest dużo płyt, których nie kupię na CD. Ostatnio kupiłem Sam Brown "April Moon", której na kompakcie ciężko dostać i widzę, że jest dużo maxisingli i różnych ciekawostek tej artystki i innych ciekawych wykonawców.
A-ha i jeszcze jedno. Jaka jest możliwość zamontowania lepszej wkładki w Fonicach i czy ma to sens przy mizernych kabelkach w ramieniu?

A-ha i jeszcze jedno. Jaka jest możliwość zamontowania lepszej wkładki w Fonicach i czy ma to sens przy mizernych kabelkach w ramieniu?
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Gramofon do 400 zł
Choćby ten lub inne zakupoweKali_69 pisze:Poradźcie co jest godne uwagi a czego unikać, lub dajcie linki do wątków, które powinienem przeczytać na tym forum, żeby łatwiej było mi podjąć decyzję.

Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Gramofon do 400 zł
Zależy które. PL-12D widziałeś?Kali_69 pisze:Mam starego Pionka A-605R i resztę też tej firmy i bardzo ją lubię choć gramofony są strasznie "plastikowe".

Nie ma wielkiego sensu przy inwestowaniu w Bernardy. Zamontować coś innego można i to zagra, choć to zależy jaki masz koszyk.Kali_69 pisze:Jaka jest możliwość zamontowania lepszej wkładki w Fonicach i czy ma to sens przy mizernych kabelkach w ramieniu?
Jeśli headshell nie pozwala na zmianę pozycji wkładki to jest to kłopot.
To tak z wyrzutem czy jak?Kali_69 pisze:OK dzięki bardzo mi pomogliście.

Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
DUAL CS 415-2
Witam
Planowałem zakup gramofonu DUAL CS 415-2 ( ale po przeczytaniu kilku postów zastanawiam się czy to dobry wybór? )
wiem że temat jest wielokrotnie mielony ale co proponujecie do 400 zł.
Planowałem zakup gramofonu DUAL CS 415-2 ( ale po przeczytaniu kilku postów zastanawiam się czy to dobry wybór? )
wiem że temat jest wielokrotnie mielony ale co proponujecie do 400 zł.
- Tyrystor
- Gramofon: SL-1410mk2
DUAL CS 415-2
Bry Wieczer!
Niezbyt dobry.ale po przeczytaniu kilku postów zastanawiam się czy to dobry wybór?
http://winyl.net/viewtopic.php?f=46&t=636&start=645ale co proponujecie do 400 zł
Zestaw L1: Technics SL-1410mk2 + Shure M95HE + Denon PMA-777 + Telefunken TLX
Zestaw L2: Aiwa AD-F810 + Nakamichi OMS-2E + JVC AX-555 + Canton GLE40
Zestaw L2: Aiwa AD-F810 + Nakamichi OMS-2E + JVC AX-555 + Canton GLE40
-
Witam , od kilku miesięcy przymierzam się do kupna gramofonu wzmacniacz i kolumny są , został tylko gramofon w grę wchodzi tylko Dual a to moje typy :
http://allegro.pl/dual-1256-gwarancja-i ... 69349.html lub http://allegro.pl/dual-491-gwarancja-i- ... 69366.html
i tu moje pytanie jakie są różnicę pomiędzy tymi modelami oprócz lampy stroboskopowej ? Czy warto dopłacić do 491 ? Czy to dobre sprzęty ?
http://allegro.pl/dual-1256-gwarancja-i ... 69349.html lub http://allegro.pl/dual-491-gwarancja-i- ... 69366.html
i tu moje pytanie jakie są różnicę pomiędzy tymi modelami oprócz lampy stroboskopowej ? Czy warto dopłacić do 491 ? Czy to dobre sprzęty ?
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Gramofon do 400 zł
No panie, porównaj sobie wartości w tabelkach z opisów obydwu aukcji, to znajdziesz więcej tych różnic.Misiek62 pisze:i tu moje pytanie jakie są różnicę pomiędzy tymi modelami oprócz lampy stroboskopowej ?
Nie patrzymy tylko na foty

Warto, z paru względów, a różnica w cenie nie jest znaczna.Misiek62 pisze:Czy warto dopłacić do 491 ?
Tak.Misiek62 pisze:Czy to dobre sprzęty ?
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
A czy dobrze przypuszczam że w tej kwocie (300-400) raczej nic lepszego nie kupie ? Mowa o normalnych cenach a nie super okazji trafionej po 8 miesiącach szukania .
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Gramofon do 400 zł
Szczerze nie wiem, bo nie wiem co w tej chwili leży na alle, ale moim zdaniem to nie są wygórowane kwoty za te gramofony.Misiek62 pisze:A czy dobrze przypuszczam że w tej kwocie (300-400) raczej nic lepszego nie kupie ? Mowa o normalnych cenach
491 jest lepszy choćby z tego względu, że umożliwia montaż normalnych wkładek.
Ma też napęd bezpośredni, więc nie musisz się martwić o pasek napędowy.
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum