Kolekcje Płyt Forumowiczów
- Panaes
Zakupy płytowe (temat ogólny)
Brzmi tak, że zdecydowanie warto. ;] Wersji CD już się pozbyłem. W środku są kody do pobrania MP3 jakby ktoś potrzebował.
"It is happening, again..."
-
@Panaes Fajny ten Bonobo ..też mam gdzieś na CD.. ..a właściwie CD-R
Ale...na 100 % przegrywane z Vinyli
Kolega udzielał się w klubach i "kręcił" tego trochę. Udało mu sie mnie zarazić kilkoma wykonawcami.Jeśli "siedzisz" w tym nurcie muzycznym to może mi podpowiesz czy jest do kupienia na vinylu np.Flanger i "Midnight Sound" coś z płyt MoHorizons czy Nicola Conti ? Super jest też The Cinematic Orchestra ! Poluję na St.Germain "Boulevard"

Ostatnio zmieniony 11 gru 2013, 17:43 przez Robertson, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Panaes
Re: Kolekcje Płyt Forumowiczów
Może pojadę oczywistościami, a i rozrzut spory, ale jakoś trzeba zacząć. Najwyżej później doprecyzujemy. ;] Zero 7, DJ Shadow, DJ Krush, DJ Cam, Cinematic Orchestra, Massive Attack, Air, Nightmares On Wax, Bibio, Boards Of Canada, Skalpel, Blockhead, Herbaliser... uhh. Tyle z głowy na pierwszy ogień. :] Ogólnie sprawdź sobie wytwórnie: Ninja Tune, Mo' Wax i Warp. To takie abecadło. Ten ostatni ostrożnie, bo to label o przeogromnym rozstrzale gatunkowym.Robertson pisze:@Panaes Fajny ten Bonobo ..też mam gdzieś na CD.. ..a właściwie CD-RAle...na 100 % przegrywane z Vinyli
Kolega udzielał się w klubach i "kręcił" tego trochę. Udało mu sie mnie zarazić kilkoma wykonawcami.Jeśli "siedzisz" w tym nurcie muzycznym to może mi podpowiesz czy jest do kupienia na vinylu np.Flanger i "Midnight Sound" coś z płyt MoHorizons czy Nicola Conti ? Super jest też The Cinematic Orchestra ! Poluję na St.Germain "Boulevard"
"It is happening, again..."
- zoombie
- Mr. Moonlight
Suzizoombie pisze:Większa część dzisiejszej przesyłki

“Life is what happens to you while you’re busy making other plans.”
― John Lennon
― John Lennon
Bardzo fajna plyta Suzi ( historia muzyki )Mr. Moonlight pisze:Suzizoombie pisze:Większa część dzisiejszej przesyłkimam mieć w przyszłym tygodniu
-
"I love rock.n,roll" to prawie jak hymn
Ostatnio na Wolumenie klijent sprzatnął mi ja z przed nosa
A tak przy okazji przymierzam się do Chicago .Sporo jest tych numerków ...od którego zacząć 

- Mr. Moonlight
Joan Jett, ale też dziewczyna z gitarąRobertson pisze:"I love rock.n,roll" to prawie jak hymn

Ja zacząłem od "X" ponieważ jest tam mój ulubiony kawałek "If You Leave Me Now".Robertson pisze:Sporo jest tych numerków ...od którego zacząć
― John Lennon
― John Lennon
-
- zoombie
\Ino, że akurat a tych płytach tego kawałka nie ma ...Robertson pisze:"I love rock.n,roll" to prawie jak hymn

- vinylpiotrek
Najlepiej od początku, czyli Chicago Transit AuthorityRobertson pisze:przymierzam się do Chicago .Sporo jest tych numerków ...od którego zacząć

- Mr. Moonlight
Bo Święta się zbliżają
― John Lennon
― John Lennon
- d-t-x
Nareszcie ustrzelony hicior, na dodatek na tej siódemce znajdują się oba, moje ulubione utwory tego Pana 

-