winyl jako prezent dla kogoś, kto nie ma gramofonu

Wszystko na temat kupowania płyt
ODPOWIEDZ
rubia

Post autor: rubia »

Cześć,

chcę kupić koledze prezent - jest on fanem muzyki rockowej. Zaraziłam go Kings of Leon i ostatnio słucha jej non stop. Oczywiście pomyślałam o płycie CD, ale ten pomysł wydaje mi się trochę banalny. Pomyślałam o kupnie winylu tego zespołu. On nie ma gramofonu, ale pomyślałam, że na pewno nie byłby to zwyczajny, oklepany prezent, a poza tym mogłoby to być okazją do zainteresowania się słuchaniem muzyki w ten właśnie sposób, być może zrodzi się w nim pasja i zapragnie kupić gramofon.

Powiedzcie, co o tym myślicie? Czy kupno winylu dla kogoś, kto nie ma gramofonu jest idiotyzmem, czy może stać się okazją do poszerzenia zainteresowań? Czy mógłby ucieszyć się z takiego prezentu?

Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Post autor: Wojtek »

Myślę, że tak, choć to zależy już od samej osoby, dla której kupujesz prezent.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
Winters

Post autor: Winters »

Czemu nie?
Najwyżej powiesi sobie okładke na ścianie.
DIOMEDES KATO
Pilot

Post autor: Pilot »

Od czegoś trzeba zacząć. Jak to się mówi, winylem posiejesz ziarno a co z tego wyrośnie? Ciekawość zwycięży, będzie musiał go gdzies posłuchać.
Darek

Post autor: Darek »

rubia pisze:Czy kupno winylu dla kogoś, kto nie ma gramofonu jest idiotyzmem
Moje zdanie jest takie ze smilao mozesz kupic. Reakcja bedzie naprawde duza. Takiego czegos sie nie zapomni. Nigdy nie wiadomo kiedy ktos zainteresuje sie plytami i wtedy z przyjemnoscia poslucha oraz pojawia sie wspomnienia :)
Awatar użytkownika
Robert007Lenert
Kontakt:

Re: winyl jako prezent dla kogoś, kto nie ma gramofonu

Post autor: Robert007Lenert »

Ja w 1976.... moze 77 dostalem w prezencie od mojej kuzynki plyte Johna Mayalla. Swojego gramofonu wtedy nie mialem , ale szybko go zdobylem ...no i sie zaczelo i sluchanie i granie na gitarze a potem na harmonijce i trwa to do dzisiaj. Ten prezent zapoczatkowal to co jest moja pasja i moim zawodem. Ot taka ciekawostka.
piotrekzpoznania

Post autor: piotrekzpoznania »

Pierwszego winyla dostałem jak nie miałem gramofonu. Rodzice też nie posiadali żadnego sprzętu grającego. Z okazji 40 lecia pracy artystycznej Stefan Stuligrosz rozdał wszystkim w chórze płytę z imienną dedykacją. Następnego dnia mój ojciec pojechał do sklepu (tego RTV na Armii Czerwonej - starszaki-poznaniaki na pewno kojarzą) i kupił mi gramofon (Camping Stereo). To taka moja ciekawostka.
>>Hity bity i haj fity<<, decybele, ilumeny Kryśki, Ele i Karmeny
rubia

Post autor: rubia »

Dziękuję, wszyscy bardzo mi pomogliście. Ten winyl chodzi za mną od kilku dni, a Wasze opinie tylko utwierdziły mnie w tym. Postanowiłam kupić i zaryzykować. Wątpię, że taki prezent może się nie spodobać komuś, kto lubi muzykę. Nawet jeśli przez dłuższy czas nie będzie miał gdzie odtworzyć, to na pewno nie będzie to oklepany, przewidywalny upominek :)
ODPOWIEDZ